:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2009
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2009
Bron: Universal - Datum: 2009-02-09 - Geplaatst door: Werner

BABYLON A.D. The Director's Cut

 

"A highly effective, highly charged action movie." - Urban Cinephile, Andrew L. Urban

 

"Save the planet. Whenever I've read that bumper sticker I've had to laugh. Save the planet. What for? And from what?" - Toorop Vin Diesel

 

In een troosteloze, door oorlogen verwoeste wereld begint de cynische huurling Toorop (Vin Diesel in topvorm) aan een opdracht die hem aanvankelijk weinig kan schelen. Tot blijkt dat Aurora, het mysterieuze meisje dat hij van Rusland naar Amerika moet smokkelen, in haar lichaam een schokkend geheim herbergt. Maar is het een dodelijk virus of de nieuwe Messias? Op de hielen gezeten door een religieuze sekte, begint voor Toorop, de hoogbegaafde Aurora en haar trouwe beschermengel Zuster Rebeka (Michelle Yeoh) een angstaanjagende overlevingstocht. Babylon A.D. is een ijzingwekkende futuristische actiethriller met fantastische speciale effecten en adembenemende actiescènes.

 
Technische fiche

Single disc dvd director's cut

Regie: Mathieu Kassovitz

Met: Vin Diesel, Mélanie Thierry, Michelle Yeoh, Gérard Depardieu, Charlotte Rampling, Lambert Wilson, Jérôme Le Banner

Release: 12 maart 2009
Genre: actie, sciencefiction, thriller
Duur: 97 minuten
Beeld: 2.35:1

Audio: Engels Dolby Digital  5.1

 
Extra's

• Making Of : Le Parkour / Kooigevecht / Alaska / Lazareth / Hummer tegen 4x4 / SFX

• Deleted Scene

• Storyboards : Introductie / Alaska / Brooklyn / Flashback / Hummer tegen 4x4

• Korte trailer

 

Blu-ray high definition edition

Release: 12 maart 2009
Speelduur film: 101 minuten
Beeld film: 1080p High-Definition Widescreen 2.35:1
Audio film: Engels & Frans DTS-HD MA 5.1
Beeld extra's: Diversen
 
Extra's:

• De Blu-ray Disc van Babylon A.D. is één van de eerste schijfjes die gebruik maakt van Blu-ray Disc Java (BD-J) technologie voor revolutionaire nieuwe interactiviteit.

HD CONTENT:

• Making Of : Le Parkour / Kooigevecht / Alaska / Lazareth / Hummer tegen 4x4 / SFX

• Deleted Scene

• Trailer

SD CONTENT:

• Storyboards: Introductie / Alaska / Brooklyn / Flashback / Hummer tegen 4x4

• Making of: SFX

• Deleted Scene

• Trailer
 

BARBIE PRESENTEERT DUIMELIJNTJE

 

Barbie presenteert het klassieke sprookje van Duimelijntje in een eigentijds jasje. Maak kennis met het piepkleine meisje Duimelijntje. Ze leeft in harmonie met de natuur in de magische wereld van de Twillerbees, een verborgen paradijs vol wilde bloemenpracht. Maar de door en door verwende Makena heeft haar zinnen gezet op juist dit stukje wilde natuur en voor ze het beseffen, bevinden Duimelijntje en haar twee vriendjes zich in een luxueuze flat in de grote stad. Tot hun ontzetting raken ze op de hoogte van bouwplannen die het land van de Twillerbees zullen vernietigen! Daar besluit Duimelijntje met haar magische natuurkrachten een stokje voor te steken en te bewijzen dat zelfs de kleinste persoon een groot verschil kan maken.

 
Release: 5 maart 2009
Genre: Animatie
Duur: 75 minuten

Beeld: 16:9 EA

Audio: Engels Dolby Digital 2.0 - Nederlands & Frans Dolby Digital 5.1

 
Extra's:
• Vliegende Feeën Recyclespel!
• Voorproefjes!
• Eco-vriendelijke verpakking
 

Tot nu toe verschenen in de Barbie Fairytopia-lijn: Fairytopia - Mermaidia - Magie Van De Regenboog - Mariposa - Duimelijntje

 

WILD CHILD
 

Poppy Moore (Emma Roberts, Nancy Drew) is een zestienjarig, steenrijk meisje uit L.A. dat denkt dat de hele wereld om haar draait. Na een totaal uit de hand gelopen feestje stuurt haar vader haar naar een Engelse kostschool om tot inkeer te komen. Het enige wat Poppy echter interesseert is haar vrijheid en ze doet dan ook haar uiterste best om van school gestuurd te worden. Het Amerikaanse prinsesje ziet echter een ding over het hoofd: de Britse meisjes en leraren zijn helemaal niet van plan om haar verwende gedrag te pikken. Uiteindelijk beseft Poppy dat haar wangedrag voor niets is geweest en bespreekt ze met haar nieuwe vriendinnen en kamergenootjes een ultiem ontsnappingsplan, tot ze ontdekt dat net dit wel eens de reden zou kunnen zijn om te blijven....

Technische fiche
Release: 5 maart 2009

Met: Emma Roberts, Lexi Ainsworth, Shelby Young, Johnny Pacar, Aidan Quinn, Natasha Richardson, Georgia King

Regie: Nick Moore
Beeld: 1.78:1
Audio: Engels Dolby Digital 5.1
Duur: 95 minuten
 

BEETHOVEN 6 BIG BREAK
 

Hij kwijlt je helemaal onder, weegt bijna honderd kilo, maar heeft een hart van goud. Maak kennis met Beethoven, een lieve lobbes van een sint-bernardshond. Als dierenverzorger op een filmset werkt Eddie dagelijks met de meest uiteenlopende dieren. En hoewel zijn zoontje zich dolgraag over de schattige zwervershond Beethoven en zijn puppy's zou ontfermen, geldt bij Eddie thuis een strikt gebod: GEEN HUISDIEREN. Tot een stelletje "hond"voerders de hoofdrolspeler van Eddies film kidnappen en de studiobazen op zoek moeten naar een vervanger. Hun keuze valt onverwachts op Beethoven, en binnen de kortste keren palmt de gigantische goedzak met zijn onstuimige fratsen en uitbundige karakter heel Hollywood in. En ja, ook Eddie moet uiteindelijk zwichten voor zijn charmes...

 
Release: 5 maart

Genre: Family Entertainment

Met: Jonathan Silverman, Rhea Perlman...
Regie: Mike Elliott
Duur: 95 minuten
Beeld: 1.78:1

Audio: Engels & Frans Dolby Digital 5.1

 

THE ULTIMATE BOURNE COLLECTION BLU-RAY

 

Zet je schrap voor nonstop actie, bloedstollende spanning en ijzingwekkende achtervolgingsscènes met 's werelds populairste sluipmoordenaar in The Bourne Trilogy! Matt Damon speelt Jason Bourne, een elite-regeringsagent die vastbesloten is om het geheim van zijn mysterieuze verleden te ontsluieren. Om dat doel te bereiken laat de gewiekste vechtmachine zich door niets of niemand afschrikken. Als een eenmansleger ontrafelt hij het dodelijke complot dat hem zijn identiteit en grote liefde ontnam. Samen vormen The Bourne Identity, The Bourne Supremacy en The Bourne Ultimatum een van de populairste filmfranchises aller tijden. Een spectaculaire actietrilogie die, gebundeld met uren explosieve extra's, garant staat voor de meeste complete Bourne-filmervaring ooit!

 
Release: 19 maart
Beeld: 2.35:1 - 1080p
Audio: ENG & FR DTS-HD MA 5.1
 

Naast de complete trilogie zijn ook de films zelf voortaan apart als Blu-Ray verkrijgbaar. Hieronder een kleine greep uit de indrukwekkende extra's.

 

The Bourne Identity

• Van Identity tot Supremacy: Jason en Marie
• Het Meesterbrein achter Bourne: Robert Ludlum
• De Bourne Diagnose
• Een Gevechtsscène, van Binnenuit Bekeken

• Deleted Scenes

• Audiocommentaar Doug Liman

 
The Bourne Supremacy
• Onderweg met Jason Bourne
• Dingen Opblazen

• Bourne to be Wild: Gevechtstraining

• Twee Druppels Water: De Casting

• Explosieve Deleted Scenes

• Audiocommentaar Paul Greengrass

 
The Bourne Ultimatum
• Een Man op de Vlucht: Jason Bourne
• Het Plannen van de Klappen
• Rijschool

• Achtervolging in New York

• Deleted Scenes

• Audiocommentaar
 

COLUMBO SEIZOEN 8 & 9

 

Verfomfaaide regenjas, halfopgebrande sigaar... de legendarische politieinspecteur Columbo, alias Peter Falk, zet de slimste criminelen weer een neus in tien niet eerder op dvd verschenen afleveringen. Achter Columbo's nonchalante uiterlijk gaat een vlijmscherp deductievermogen schuil. Onoplosbare misdaden ontrafelt hij met humor, mensenkennis en onfeilbare logica. Niets ontsnapt hem. De dader zeer zeker niet.

 
Seizoen 8
1 - Columbo Goes To The Guillotine

2 - Murder, Smoke And Shadows

3 - Sex And The Married Detective

4 - Grand Deceptions

Seizoen 9

5 - Murder, A Self Portrait

6 - Columbo Cries Wolf

7 - Agenda For Murder

8 - Rest In Peace, Mrs. Columbo

9 - Uneasy Lies The Crown

10 - Murder In Malibu

 
Release: 26 maart
Genre: tv, misdaad
Duur: 900 minuten - 5 discs - 10 afleveringen
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Digital 2.0 mono
 

THE FAST & THE FURIOUS 1-2-3 SPECIAL PRICE COLLECTION + BONUS DISC

 

Auto's, actie, adrenaline. Gepimpte bolides en bloedmooie meiden. Met de op til zijnde vierde film kan even terugblikken op deze grensverleggende franchise beslist geen kwaad. Ook de eerste film uit de trilogie is vanaf 9 april immers verkrijgbaar in de Special Price Collection: uitzonderlijke kwaliteit tegen een uitzonderlijk lage prijs.

 

The Fast and The Furious

Een jonge undercoveragent infiltreert het raceteam van Vin Diesel om een reeks kapingen te onderzoeken. Wanneer enkele bendeleden onraad ruiken, moet hij partij kiezen.

 
2 Fast 2 Furious

Nadat de rebelse flik zijn criminele vriend liet ontsnappen, raakte hij zijn politiepenning kwijt. Hij wil zijn fout rechtzetten met een nieuwe, levensgevaarlijke undercoveropdracht.

 
The Fast and The Furious:

Tokyo Drift Wanneer een veroordeelde straatracer een nieuw leven probeert op te bouwen als "drifter" in Japan komt hij in botsing met de onderwereld.

 
Release deel 1: 9 april
 
Deel 2 & 3 al verkrijgbaar
 

FAST & FURIOUS COLLECTION DVD

 

Naast de losse delen van de flitsende Fast & Furious-franchise, pakt Universal ook uit met een nieuwe dvd-box van de reeks tot nog toe. Naast de films zelf, en hun afzonderlijke bonusopties, bevat de box een extra schijfje boordevol nieuw materiaal, waaronder een nadere kennismaking met de vrouwelijke personages uit de Fast And Furious-franchise, een documentaire over het leven van drie echte driftracers en een 'making of' van de recentste episode in de Fast And Furious-saga. Een absolute must voor elke petrolhead en verzamelaar van automobiele actie.

 
Release: 31 maart
Genre: Actie

Met: Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Tyrese, Eva Mendes, Cole Hauser, Lucas Black, Brandon Brendel, Zachery Ty Bryan, Daniel Booko

Regie: Rob Cohen, John Singleton, Justin Lin

Duur: 305 minuten - 4 discs

 

Deze turbonusdisc biedt een uitgebreide blik achter de schermen van de trilogie.

- Doms stalen ros (4:19)

Zie welke rol Dom's Charger speelde in Fast 1 en kijk uit naar zijn wedergeboorte in Fast 4.

- Een kwartmijl per keer (9:41)

Een kijkje op het fenomeen straatracen, van het ontstaan in de jaren '20 tot zijn evolutie in een wereldwijd fenomeen.

- Snelle vrouwen (7:51)

Maak kennis met de vrouwen uit de F&F-films en ontdek wie opnieuw zijn opwachting maakt in Fast 4.

- Impact op Hollywood (13:20)

Een nostalgische terugblik op de beroemde bolides en fanatieke piloten uit de rijkgevulde filmarchieven van Universal, een ode aan Amerika en zijn geliefde auto's.

- Making of the Fast Franchise (16:59)

De Fast-films brachten ons van Zuid-Californië, via Miami en Tokyo, tot in Mexico. Werp een blik in de coulissen van deze spetterende franchise, inclusief een vooruitblik op Fast 4.

- Drift: razendsnel door de bocht (59:55)
Een uitgebreide documentaire over het driften.
 

LAW AND ORDER SEIZOEN 6
 

In Law & Order: The Sixth Year voegt Benjamin Bratt zich voor het eerst bij het eliteteam van de New Yorkse politie als rechercheur Rey Curtis. Die hechte equipe bestaat nog steeds uit veteranen Sam Waterston, Jerry Orbach en Jill Hennessey. In de 23 meeslepende afleveringen die, zoals gebruikelijk, hun inspiratie putten uit actuele krantenkoppen, herkent u ook in de gastrollen tal van bekende gezichten, zoals Richard Belzer (Law & Order: SVU), Michael Imperioli (The Sopranos) en Jennifer Garner (The Kingdom). Dick Wolf, de alom gerespecteerde bedenker van de serie, breit andermaal een indrukwekkend vervolg aan de langstlopende misdaadserie ooit, een tv-monument dat intussen al meer dan 50 Primetime Emmy Award nominaties in de wacht sleepte.

 
Release: 26 maart
Genre: tv, misdaad
Duur: 1035 minuten - 6 discs - 23 afleveringen
Beeld: 16:9
Audio: Engels Dolby Digital 2.0
 

MURDER SHE WROTE SEIZOEN 9
 

Beleef samen met uw favoriete schrijfster-annex-speurneus de vreemdste avonturen in het verrassende negende seizoen van Murder She Wrote! Angela Lansbury herneemt haar rol als Jessica Fletcher om de meest bizarre moordzaken op te lossen en misdadigers een hak te zetten. Van witteboordcriminelen tot de meest gewetenloze schurken: niemand is veilig voor haar inzicht en intuïtie. Alle afleveringen van seizoen 9 in een zesdelige dvd-box.

Release: 26 maart
 
Genre: tv, misdaad
Met: Angela Lansbury
Regie: Diversen
Duur: 6 discs - 22 afleveringen
Beeld: 4:3
Audio: Engels Dolby Digital 2.0
 

KING KONG (2005) BLU-RAY
 

Regisseur Peter Jackson, winnaar van meerdere Oscars voor The Lord Of The Rings Trilogie, bewees in 2005 nog maar eens zijn wervelend, cinematografisch talent met zijn epische visie op deze klassieker. Naomi Watts, Adrien Brody en Jack Black schitteren in deze spectaculaire film vol opwindende actie, angstaanjagende monsters en revolutionaire, niet eerder vertoonde, special effects!

 
Release: 19 maart

Genre: Avontuur

Met: Naomi Watts, Adrien Brody, Jack Black, Andy Serkis

Regie: Peter Jackson
Duur: 190 minuten
Beeld: 2.35:1 - 1080p
Beeld extra's: 480i/p SD
 

Audio: Engels DTS-HD MA 5.1; Frans DTS 5.1

Audio extra's: Engels Dolby Digital 2.0

 
Extra's

• Audiocommentaar Peter Jackson & Philipa Boyens

• U-CONTROL: Picture in Picture / The Art Galleries

• BD-Live: My Scenes

• Bioscoopversie + Extended Version

 

THE FAST & THE FURIOUS TRILOGY BLU-RAY
 

Om tegemoet te komen aan de grote vraag bij de ware fans van de Fast & Furious franchise, zal Universal de trilogie ook in de Benelux op Blu-ray Disc uitbrengen. Het betreft hier weliswaar de originele Engelse versie zonder Nederlandse ondertiteling, maar wie deze ultieme home entertainment-ervaring in hoge definitie wil ervaren, mag deze kans niet laten liggen.

 
Release: 31 maart
Genre: Actie

Met: Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune, Tyrese, Eva Mendes, Cole Hauser, Lucas Black, Brandon Brendel, Zachery Ty Bryan, Daniel Booko

Regie: Rob Cohen, John Singleton, Justin Lin

Beeld: 2.35:1 - 1080p

Beeld extra's: 480i/p SD

Audio: Engels & Frans DTS 5.1
Engelse versie zonder Nederlandse ondertiteling
 
SUPERRR FILM! WAVE 2
 

De Special Price Collection van Universal Pictures Benelux is een groot succes gebleken. Van de SPC zijn intussen vier waves met 30 titels verschenen. Die titels werden geselecteerd op basis van recente verkoopcijfers. Het zijn films die bij het grote publiek populair zijn.

 

Naast de SPC-titels pakt Universal Pictures in maart ook opnieuw uit met een tweede wave Superrr Films. Dat zijn kwaliteitsfilms tegen een, zo mogelijk, nog voordeliger prijs. UPB heeft uit zijn collectie 'prachtige klassiekers, keiharde actiefilms, nostalgische golden oldies, doodenge horrorfilms en echte feelgood movies' niet minder dan 50 titels geselecteerd.

 

Een greep uit deze collectie: Bagger Vance, The Third Man, Being John Malkovich, The River Wild, Nanny McPhee. Net als de Special Price Collection zullen de Superrr films voorzien zijn van een in het oog springende sticker en gepresenteerd worden in een opvallende display.

 

Release: 12 maart 2009.

• A Life Less Ordinary

• Angel Heart

• Angela's Ashes

• Animal House

• Barton Fink

• Being John Malkovich

• Being Julia

• Bill And Ted's Excellent Adventure

• Bowfinger

• Bring It On Again

• Candyman

• Captain Corelli's Mandolin

• Clockwise

• Dagen Zonder Lief

• Dead Silence

• Death Becomes Her

• Delicatessen
• Ed Tv

• Even Money

• First Snow

• Flash Gordon

• House On Haunted Hill

• Jacob's Ladder

• Kindergarten Cop

• Mindhunters
• Miranda

• Murder In The First

• Nanny Mcphee

• Nurse Betty

• People I Know

• Play It To The Bone

• Psycho '98

• Rumble Fish

• Safe Men

• Sixty Six

• The Day Of The Dolphin

• The Fog (1980)

• The Grifters

• The Lavender Hill Mob

• The Legend Of Bagger Vance

• The Return

• The River Wild

• The Third Man

• The White Sheik

• Thunderbirds

• Town And Country

• Van Wilder - Party Liaison

• Vanity Fair

• Volunteers

• What Dreams May Come

 

BACK & BLU: UPB BLU-RAY BACKCATALOGUS BEVAT AL TIENTALLEN TITELS

 

Universal Pictures Benelux (UPB) brengt zijn nieuwe toppers steevast op Blu-ray Disc (BRD) uit, de wereldwijde standaard in hogedefinitie home entertainment.

 

Recent vernam u wellicht ook het nieuws dat UPB zich heeft aangesloten bij de Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux. Maar naast nieuwe titels als Wanted, Mamma Mia!, Hellboy 2, The Mummy: Tomb Of The Dragon Emperor en The Hulk, bevat de backcatalogus van UPB reeds tal van klassiekers op BRD.

 

Ter gelegenheid van het debuut van kaskrakers als King Kong en de trilogieën rond Bourne en The Fast & The Furious op Blu-ray Disc, zetten we daarom nog even de reeds verschenen titels op een rijtje.

 
• 8 Mile

• American Gangster

• Basic Instinct

• Casino

• Escape From New York

• Evil Dead II

• Hulk (2003)
• Jarhead
• King Kong (2005)
• La Haine
• Miami Vice

• Pitch Black

• Rambo - Trilogy

• Rambo III

• Rambo: First Blood

• Rambo: First Blood Part II

• Red Dragon

• Serenity

• Stargate (1994)

• Terminator 2: Judgment Day

• The Bourne Identity

• The Bourne Supremacy

• The Bourne Ultimatum

• The Bourne Trilogy

• The Chronicles Of Riddick

• The Deer Hunter

• The Fast & The Furious

• 2 Fast, 2 Furious

• The Fast & The Furious: Tokyo Drift

• The Fast & The Furious Trilogy

• The Fog (1980)

• The Kingdom

• The Mummy

• The Mummy Returns

• The Scorpion King

• The Thing

• Total Recall