:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Disney >> PERSBERICHT: BOLT
PERSBERICHT: BOLT
Bron: Disney - Datum: 2009-05-01 - Geplaatst door: Werner
BOLT

te koop op dvd en Blu-ray Combo Pack (1 DVD + 1 Blu-ray disc)

vanaf 27 mei
 

Bolt is de viervoetige ster van een populaire televisieserie. Daarin neemt hij het samen met zijn baasje Penny op tegen de Dr. Calico: de slechterik met het groene oog. In de serie heeft Bolt superkrachten waarmee hij zich uit hachelijke situaties weet te redden. Hij is ervan overtuigd dat hij die krachten ook kan gebruiken in het echte leven. Wanneer hij per ongeluk in New York terecht komt, wordt hij beetje bij beetje geconfronteerd met de harde waarheid: hij is maar een doodgewone hond. Bolt wil zo snel mogelijk terug naar Penny, maar hoe krijgt hij dat voor elkaar zonder zijn gaven? Op zoektocht naar zijn baasje en de filmstudio's in Hollywood, botst hij op twee bijzondere reisgezellen: straatkat Mittens en hamster Rhino. Zullen ze Bolt terug bij Penny

kunnen brengen?
 

Het hondenleven van Bolt loopt op wieltjes: hij en Penny strijden in een actieserie waarin ze het opnemen tegen de schurk Dr. Calico. Penny redde Bolt als jong meisje uit het dierenasiel. De hond groeide op op de filmset, waar de filmmakers er alles aan deden om Bolt te laten geloven dat hij over dezelfde krachten beschikt als zijn alter ego in de serie. Zolang hij niet weet dat computertrucjes zijn superkrachten vervangen, komt de hond erg geloofwaardig over op het scherm. Penny vindt het hartverscheurend dat ze haar trouwe vriend moet achterlaten in de trailer in de opnamestudio's. Toch genieten Penny en Bolt van de momenten dat ze samen kunnen doorbrengen. Penny houdt ervan om van elk avontuur een mooie foto te nemen. Ze hangt ze op in de trailer van Bolt, zodat hij zich 's avonds minder alleen voelt.

 

Op een dag achtervolgt de superheld zijn tegenstanders op de set en komt in New York City terecht. Bolt weet niet wat hem overkomt. Hij is ervan overtuigd dat Penny in handen is gevallen van Dr. Calico en doet er alles aan om zo snel mogelijk terug bij haar te zijn. Bolt heeft het niet makkelijk op zijn tocht. Wanneer hij zijn superkrachten wil toepassen, falen ze één voor één. Via een tip van enkele duiven, denkt hij een handlanger van Dr. Calico te overmeesteren. De naam van de bondgenoot is Mittens . Deze straatkat met groene ogen weet eerst niet wat haar overkomt. Maar al snel beseft ze dat het over een afrekening van de duiven gaat. Noodgedwongen gaat ze met Bolt op pad om zijn baasje terug te vinden. Ze heeft al vlug door dat Bolt geen echte superkrachten heeft. Mittens is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Als je ruzie krijgt met de kat, deinst ze er zeker niet voor terug om haar klauwen te laten zien. Als het duo ook de knotsgekke, overenthousiaste hamster Rhino tegenkomt is het team compleet. Rhino is een ware televisiefreak en een rasechte fan van Bolt. In zijn plastic balletje trekt hij met Bolt en Mittens ten strijde tegen Dr. Calico en zijn handlangers.

 

Ook Bolt ziet in dat zijn superkrachten niet echt zijn. Maar hoe gedraagt een echte hond zich dan? Mittens geeft hem een snelcursus en al snel heeft Bolt er alles van begrepen. Hij speelt met andere honden, hangt met zijn kop uit het raam en drinkt uit het toilet zoals zijn soortgenoten. Maar kan Bolt zonder zijn superkrachten terug naar Penny?

 

De film werd ontwikkeld door John Lasseter: de man achter de succesvolle Pixarfilms. Chris Williams nam de regie voor zijn rekening. In de originele versie hoor je de stemmen van John Travolta (Bolt), Miley Cyrus (Penny), Susie Essman (Mittens) en Mark Walton (Rhino). Voor de Vlaamse film spraken Kevin Janssens (Bolt), Chris Van den Durpel (Rhino), Tine Van den Wijngaert (Penny), Barbara Sarafian (Mittens) de stemmen in.

 

Op de DVD en Blu-ray staat het bonusfilmpje 'Super Rhino', een blik achter de schermen, muziekvideo's en zo veel meer. De fantastische personages in de film veroveren het hart van jong en oud. Kijk mee en ontdek hoe je ook zonder superkrachten een grote held kan zijn.

 

Technische specificaties

 
Bolt op DVD
Speelduur: 92 minuten
Genre: Animatie
Beeldformaat: 16 x 9 / 1.78:1
Leeftijd: Vanaf 6 jaar, angst, geweld

Talenkeuze: Dolby Digital 5.1 : Vlaams / Nederlands / Engels

Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

 
Bonusmateriaal:
• Korte Bonus Film: Super Rhino
• Muziek & Meer:
- In de studio met John Travolta en Miley Cyrus

- Muziekvideo –"I Thought I Lost You"

• Achter de schermen:
- Een nieuw ras regisseurs: de film van de filmmakers
- Niet gebruikte scènes
- Acteren en inspreken: de stemmen in Bolt
-De wereld van Bolt komt tot leven
 
Bolt op Blu-ray

Bolt is op Blu-ray verkrijgbaar in een Blu-ray Combo Pack. In het Blu-ray Combo Pack is bij de Blu-ray disc Bolt ook de DVD bijgesloten. Heel plezierig voor diegenen die nog geen Blu-ray speler hebben, maar wel van plan zijn er een aan te schaffen. Tot die tijd kunnen ze al genieten van de film op DVD. Andersom kunnen de consumenten die wel een Blu-ray speler bezitten de film ook op andere dragers afspelen zoals voor de kinderen op de DVD-speler in de auto.

 
Speelduur: 92 minuten
Genre: Animatie
Beeldformaat: 1080p High-Definition / 1.78:1 / 16x9
Leeftijd: Vanaf 6 jaar, angst, geweld

Talenkeuze: DTS True-HD 5.1: Engels; DTS 5.1: Vlaams / Nederlands / Engels

Ondertitels: Nederlands / Engels / Engels voor slechthorenden

 
Bonusmateriaal:
• Korte Bonus Film: Super Rhino
• Niet gebruikte scènes
• In de studio met John Travolta en Miley Cyrus

• Muziekvideo –"I Thought I Lost You"

• Bolts vet coole missie

• Een nieuw ras regisseurs: de film van de filmmakers
• Acteren en inspreken: de stemmen in Bolt
• De wereld van Bolt komt tot leven
• Afbeeldingen van BoltRecent nieuws van dezelfde bron