:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Just Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES MEI 2009
PERSBERICHT: RELEASES MEI 2009
Bron: Just Entertainment - Datum: 2009-05-01 - Geplaatst door: Werner
VERBORGEN GEBREKEN

Het verhaal speelt zich af in de hippe, spannende wereld van de moderne makelaardij. De vijf hoofdpersonen zijn collega's bij makelaarskantoor Apollo in Amsterdam-Zuid. Het bedrijf wordt gerund door de rivaliserende zussen Noor (Ricky Koole) en Puck (Jennifer Hoffman), de egocentrische Joep (Frederik Brom), manusje van alles Bram (Egbert-Jan Weeber) en nieuwkomer Mouna (Maryam Hassouni). Ze hebben als makelaar allemaal zo hun eigen aanpak ontwikkeld. Zo is Noor een innemend en emotioneel type dat haar klanten perfect aanvoelt, waardoor ze geen trucs hoeft te gebruiken. Haar jongere zus Puck wordt daarentegen juist de "queen of tricks" genoemd. Binnen het kantoor is trouwens meer gaande dan alleen het werk. Zo heeft Noor een relatie met Joep en blijkt Mouna de nodige geheimen te hebben...

Verpakking: 8 pagina digipack + slipcase
Aantal dvd's: 4
Speelduur: 624 minuten


MISTRESSES SERIE 2

We zijn een jaar verder en de gevoelslevens van Katie, Trudi, Siobhan en Jessica zijn nog steeds even ingewikkeld. Katie wil weer als arts bij het ziekenhuis gaan werken. Daar ontmoet ze de charmante, aantrekkelijke chirurg Dan. Maar is ze er echt klaar voor om haar angstvallig bewaakte status van vrijgezel op te geven? Trudi zit financieel in de problemen en gaat taarten verkopen aan de plaatselijke delicatessenwinkel, die wordt gerund door de lekkere (maar wel een stuk jongere) Lucas. Siobhan heeft hard gewerkt aan haar relatie met Hari. Maar toch mist ze nog steeds iets, dus zoekt ze troost in de armen van vreemden. En Jessica's leven staat op z'n kop. De typische single gaat trouwen. Haar verloofde, Mark Hardy, is een geil en dynamisch ondernemerstype. Het ideale stel dus, zou je zeggen. Of toch niet? Geniet van een nieuw seizoen vol geheimen, leugens en hartstocht.

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 3
Speelduur: 300 minuten


LITTLE DORRIT

Little Dorrit is een heerlijke tv-serie naar het gelijknamige werk van Charles Dickens. Het verhaal speelt zich af in Londen rond 1820. Na jaren in het buitenland keert Arthur Clennam terug in Engeland. In het huis van zijn moeder treft hij tot zijn verbazing de jonge naaister Amy Dorrit aan. Moeder is meestal niet zo'n liefdadig type, dus waarom heeft ze voor Amy een uitzondering gemaakt? Arthur's zoektocht naar de waarheid leidt naar een gevangenis waar Amy's vader William al jaren vastzit wegens niet-betaalde schulden. Arthur wil de Dorrits graag helpen, maar al gauw blijkt dat er veel meer aan de hand is dan de genoemde schulden. De Londense society blijkt eens temeer een gevaarlijk web van leugens en intriges. Wat zal het voor Arthur en de Dorrits betekenen als hij erin slaagt het geheim van zijn familiegeschiedenis te ontrafelen?

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 4
Speelduur: 480 minuten


THE CHIEF SERIE 1

Deze Britse politieserie werd in eigen land met veel succes op primetime uitgezonden door de populaire zender ITV. In de hoofdrol zien we Tim Pigott-Smith als politiecommissaris John Stafford. Stafford is in zijn functie verantwoordelijk voor orde en gezag in een van de meest explosieve en politiek gevoelige delen van het Verenigd Koninkrijk. Hij krijgt niet alleen te maken met interne problemen bij de politie maar ook met de meest uiteenlopende overtredingen en misdrijven − van seksuele intimidatie tot gewapende overvallen en van demonstraties tegen kernenergie tot de meest afschuwelijke moordzaken.

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 2
Speelduur: 312 minuten


HOUSE OF CARDS, THE FINAL CUT

The Final Cut is de afsluiting van de sinistere trilogie House Of Cards. Opnieuw zien we Ian Richardson als de sluwe, konkelende en altijd amusante Britse premier Francis Urquhart. Hij is intussen 65 jaar oud; zijn heerschappij kan niet eeuwig duren. Het publiek begint hem zat te worden en zelfs binnen zijn eigen partij wordt er gemopperd. Maar Urquhart is vastbesloten: hij zal pas afscheid nemen als iedereen hem ziet als de grootste premier sinds Winston Churchill. Om dat te bereiken, treedt hij op als bemiddelaar bij de totstandkoming van een historische overeenkomst tussen Griekenland en het Turkse deel van Cyprus. Hij hoopt zichzelf hiermee onsterfelijk te maken als internationaal vredestichter. Alleen de zeegrenzen moeten nog worden vastgesteld. Maar dan hoort Urquhart het gerucht dat er onder de betwiste wateren enorme olievelden liggen...

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 2
Speelduur: 220 minuten


OCEANS


Oceans is een 8-delige BBC-documentaireserie waarin een dapper duikteam op zoek gaat naar de geheimen van de zee. Fantastische beelden worden gecombineerd met verrassende onthullingen over de mysterieuze wereld onder water. Zo leren we als kijker van alles over bijvoorbeeld haaien en hun eigenaardigheden, oude piratenschatten en wat koraalriffen ons kunnen vertellen over klimaatveranderingen. Het team bestaat uit louter experts in diverse vakgebieden, zoals onderwaterarcheologie, geologie, zeebiologie en antropologie. Tot het team behoort ook Philippe Cousteau, milieudeskundige en kleinzoon van de beroemde duiker en filmmaker Jacques Cousteau.

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 4
Speelduur: 400 minuten


DEEP OCEAN & THE ABYSS

Deep Ocean: Deep Ocean is een adembenemende natuurfilm waarin we op verkenning gaan in een deel van de aarde dat nog nauwelijks door de mens is ontdekt: de bodem van de oceaan. De hoofdrol wordt gespeeld door de potvis, het grootste roofdier ter wereld. Door de ogen van een mannetje dat opgroeit van jong tot volwassen dier krijgen we een uniek beeld van de diepzee, met zijn onvoorstelbaar diepe ravijnen, spectaculaire vulkanen en grillige bergketens.
The Abyss: In deze fascinerende BBC-documentaire gaan we met speciale duikbootjes op onderzoek in de duistere diepte van de oceanen. Via de wondere, rijk bevolkte wereld van de koraalriffen voert de ontdekkingstocht steeds verder naar beneden. Onderweg zijn er ontmoetingen met zeldzame haaien, inktvissen en kwallen, diepzeekoralen en de gigantische olifantsoor-sponzen waarbij de duikbootjes in het niet vallen.

Verpakking: 2 amarays + slipcase
Aantal dvd's: 2
Speelduur: 150 minuten


THIERRY DE SLINGERAAR SERIE 2

Deze box bevat de tweede serie van 13 afleveringen. Het verhaal speelt zich af in de veertiende eeuw, als de Franse streek Sologne zucht onder het juk van de wrede prins van Wales. De situatie is des te ernstiger omdat er ook Fransen zijn die heulen met de vijand. Een van deze collaborateurs is ritmeester Messire Florent. Op een dag verraadt hij de jonkheer Thierry de Janville, die vervolgens gevangen wordt gezet in zijn eigen kasteel. Maar met hulp van enkele getrouwen slaagt Thierry erin te ontsnappen. Zodra hij weer op vrije voeten is, brengt hij een troep vogelvrijen bij elkaar. Samen gaan ze de strijd aan met de bezetters. Daarbij maakt Thierry bij voorkeur gebruik van een wapen waarmee hij zeer doeltreffend is: de slinger!

Verpakking: amaray + slipcase
Aantal dvd's: 2
Speelduur: 338 minuten


PULLING SEIZOEN 1

Dit is het eerste seizoen van Pulling, een scherpe, eigentijdse Britse comedy van de BBC. De serie volgt het lief en leed van drie vrouwen van rond de dertig. Ze zijn single en wonen in Londen. De drukke Donna heeft in de eerste aflevering nog een vaste relatie met Karl. De twee zijn zelfs verloofd. Donna is dertig en heeft een kantoorbaan. Dan hebben we Karen. Zij geeft les op een basisschool maar is niet echt geschikt voor haar werk. Ze drinkt teveel, leidt een losbandig leven, heeft een grote mond en is soms ronduit agressief. Het drietal wordt compleet gemaakt door de naïeve Louise. Zij werkt in een café en heeft veel te hoge verwachtingen van het leven en haar medemensen. Het scenario van Pulling werd mede geschreven door Sharon Horgan, die in de serie de rol van Donna speelt.

Verpakking: amaray + slipcase
Aantal dvd's: 1
Speelduur: 174 minuten


SILENT WITNESS SERIE 6

Sam Ryan is een zeer gerespecteerd hoogleraar Forensische Pathologie aan de universiteit van Londen. Bij moordzaken wordt regelmatig een beroep gedaan op haar expertise. Gedreven en met veel toewijding gaat ze dan op zoek naar de mens achter het lijk en hoe en waarom de persoon in kwestie om het leven is gekomen. In dit zesde seizoen van Silent Witness heeft ze twee dynamische nieuwe collega's die haar assisteren: Dr. Leo Dalton en junior patholoog Harry Cunningham. Het team krijgt te maken met meerdere mysterieuze zaken. Zoals een afgehakte arm die een door de politie gecreëerde doofpot en een prostitutieschandaal aan het licht brengt. Een zeven jaar oud lijk dat verband houdt met een gewelddadige beroving. En de moord op een compleet gezin, waarbij Sam tijdens haar onderzoek ook nog eens een oude liefde tegen het lijf loopt.

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 4
Speelduur: 400 minuten


WAKING THE DEAD SERIE 5

Na de schokkende dood van Mel Silver aan het eind van het vorige seizoen moet het team zien om te gaan met de nasleep van deze dramatische gebeurtenis. Forensisch expert Frankie Wharton is zelfs zo van slag dat ze besluit de politie voorgoed de rug toe te keren. Boyd wordt tijdelijk geschorst en het team krijgt een nieuwe vrouwelijke collega, Stella Goodman. Tijdens een onderzoek naar een geval van corruptie bij de politie zijn de overige teamleden erg argwanend over hun nieuwe aanwinst. Is Stella een mol? Dr. Felix Gibson, de nieuwe, zelfverzekerde en zeer bekwame forensisch expert en patholoog van het team, laat zich niet van haar stuk brengen door het dominante gedrag van Boyd. Zal het nieuwe team erin slagen de onderlinge tegenstellingen te overwinnen, zodat er weer een reeks 'cold cases' kan worden opgelost?

Verpakking: scanavo + slipcase
Aantal dvd's: 3
Speelduur: 600 minuten


INSPECTOR DALGLIESH: A CERTAIN JUSTICE

De briljante en succesvolle advocate Venetia Aldridge wordt vermoord aangetroffen in haar werkkamer bij de rechtbank. Het is volkomen onduidelijk wie de dader is; Venetia was een controversieel type, niet bang om te zeggen wat ze van mensen dacht. Ze heeft in de loop van haar carrière heel wat vijanden gemaakt. Adam Dalgliesh en zijn collega Kate Miskin zullen het raadsel moeten ontsluieren. Rond Venetia's bizarre dood zijn diverse aanwijzingen te vinden. Maar haar collega's op de rechtbank weigeren antwoord te geven op de lastige vragen van de beste inspecteur van Scotland Yard. Dan, net als Dalgliesh een van de hoofdverdachten bijna klem heeft, gebeurt er iets onverwachts waardoor de hele zaak op z'n kop wordt gezet.

Verpakking: 3 amarays + slipcase
Aantal dvd's: 3
Speelduur: 180 minuten