:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Filmfreaks >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2010
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2010
Bron: Filmfreaks - Datum: 2010-10-19 - Geplaatst door: Werner

AFTERSCHOOL

Robert studeert aan een elite-kostschool in de buurt van New York, volgens zijn ouders de beste voorbereiding op een succesvolle maatschappelijke carrière. Robert en zijn medeleerlingen spenderen hun tijd echter vooral aan internet, drugs, geweld en seks. De emotionele leegte wordt bestreden met psychotherapie of medicijnen. Per ongeluk filmt Robert de dood van twee populaire en ogenschijnlijk ideale tweelingzusjes, een gebeurtenis die een grote schok teweegbrengt op de school. Na een gesprek met de schoolpsycholoog besluit Robert een herdenkingsvideo te maken. Tijdens interviews met mede-leerlingen, leerkrachten en ouders, treft hij overal hypocrisie, verraad en manipulatie aan.
 
Regisseur Antonio Campos (1983) gebruikt de microkosmos van een kostschool - waar hij ooit zelf studeerde - als uitgangspunt voor subtiele observaties van het vervreemdende effect dat de nieuwe media op jonge mensen hebben. De hunkering naar echt contact in deze razendsnelle samenleving wordt mooi invoelbaar gemaakt door de sublieme jonge cast en de eigentijdse vorm.
 
Geselecteerd voor verschillende internationale filmfestivals, waaronder het Un Certain Regard-programma van het filmfestival van Cannes en het New York Film Festival
 
Dvd-details:
Regie: Antonio Campos
Label: Filmfreak
Cast: Ezra Miller, Rosemarie DeWitt, Michael Stuhlbarg
Herkomst: Verenigde Staten, 2008
Speelduur: 107 minuten
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 1 november 2010
 

MERES ET FILLES
 
Drie vrouwen, drie generaties. In de jaren vijftig liet Louise haar gezin onverwacht in de steek. Ze heeft sindsdien niets meer van zich laten horen. Haar dochter Martine bleef in het geboortedorp wonen en werd dokter. Dan bezoekt Audrey, de ambitieuze dochter van Martine, haar ouders en betrekt tijdelijk het leegstaande huis van haar grootouders. Achter een keukenkastje vindt ze het dagboek van haar oma Louise. Ze gaat op zoek naar de geheimen uit het verleden en hoopt tegelijk antwoorden te vinden voor haar eigen onzekere toekomst.
 
Catherine Deneuve (8 Femmes), Marina Hands (Lady Chatterly) en Marie-Josée Croze (The Diving Bell And The Butterfly) spelen de hoofdrollen in Mères et Filles, een aangrijpend familiedrama van regisseur Julie Lopes-Curval (Bord De Mer).
 
Dvd-details:
Regie: Julie Lopes-Curval
Label: Liberty Production
Cast: Catherine Deneuve, Marina Hands, Marie-Josée Croze
Herkomst: Frankrijk, 2009
Speelduur: 135 minuten
Geluid: Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 1 november 2010
 

WIN / WIN

Midden in de financiële crisis maakt een gevoelige jongen een bliksemcarrière bij een Amerikaanse investeringsbank aan de Zuidas. Voor de jonge Ivan (Oscar Van Rompay) is de dagelijkse zee van getallen één groot spel. Totdat de doorgewinterde trader Stef (Leon Voorberg) hem ontdekt en lanceert als de nieuwe ster van de dealingroom. Terwijl links en recht banken omvallen, woont Ivan ineens in een dik appartement en heeft de charmante receptioniste Deniz (Halina Reijn), die hij tot nu toe alleen heimelijk observeerde, ook oog voor hem. Alles lijkt hem voor de wind te gaan, maar ‘s nachts doet hij geen oog meer dicht. Bij de eens zo speelse Ivan slaat de eenzaamheid toe. Werk en omgeving vervreemden hem meer en meer van het werkelijke leven. Ondanks alles blijft hij in de dealingroom winnen.
 
• Hoofdrolspeler Oscar Van Rompay wint prijs Beste Acteur op het Brooklyn International Film Festival 2010
 
Dvd-details:
Regie: Jaap van Heusden
Label: Cinema Delicatessen
Cast: Oscar Van Rompay, Leon Voorberg, Halina Reijn
Herkomst: Nederland, 2010
Speelduur: 83 minuten
Geluid: Nederlands 5.1
Beeld: 16:9, Engels ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 1 november 2010
 
Extra's:
• Trailers
 

SLEEPWALKING LAND

In het door burgeroorlog verwoeste Mozambique gaat de weesjongen Muidinga, een vluchteling, op zoek naar zijn familie. Zijn leidraad is een dagboek dat hij vond naast een lijk. Daarin leest hij het verhaal van een vrouw die op zoek is naar haar zoon op een schip. Zijn verlangen om zijn eigen familie terug te vinden is van dien aard dat hij ervan overtuigd raakt dat hij zelf de zoon is die in het dagboek wordt gezocht... Zijn toeverlaat op deze magische, soms macabere tocht is zijn reisgezel Tuahir, een oude wijze man, zelf een verhalenverteller. Tuahir weet niet dat de verhalen uit het dagboek soms aan de verbeelding van Tuahir zijn ontsproten. Teresa Prata's drama toont de kracht van de verbeelding als wapen in een overlevingsstrijd. Naar de gelijknamige roman van de Portugese schrijfster Mia Couto.
 
Dvd-details:
Regie: Teresa Prata
Label: Brunbro
Cast: Nick Lauro Teresa, Aladino Jasse, Hélio Fumo
Herkomst: Portugal / Mozambique, 2007
Speelduur: 94 minuten
Geluid: Portugees Dolby Surround 2.0,
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 1 november 2010
 

SELECTED SHORTS 11: KLEINE HELDEN & RARE KWASTEN
 
Deze kleurrijke compilatie bevat de beste korte animatiefilms voor kinderen van de afgelopen jaren: 14 pareltjes uit alle uithoeken van de wereld die furore maakten in het internationale filmfestivalcircuit. De selectie bevat films gemaakt in de meest uiteenlopende animatietechnieken en ademt fantasie, originaliteit en creativiteit.
 
Dvd-details:
Label: Selected Shorts
Herkomst: verschillende landen, 2004-2008
Speelduur: 90 minuten
geen dialogen
Kijkwijzer: 6
 

LISANDRO ALONSO DVD-BOX

Met drie lange speelfilms, een middellange en een korte film heeft Lisandro Alonso (Buenos Aires, 1975) zich de laatste jaren bewezen als een van de belangrijkste nieuwkomers in de Argentijnse cinema. Sinds zijn sobere en mysterieuze speelfilmdebuut (La Libertad - Un Certain Regard, Cannes 2001) onderzoekt Alonso de wereld telkens weer met een frisse, bijna maagdelijke blik. De harde sociale werkelijkheid - armoede, isolement, onvermogen om te communiceren - schijnt door in zijn films, waar het radicale als een dreigende schaduw boven hangt. Tegelijkertijd sluimert in elke film de onbestemde atmosfeer van een zonovergoten nachtmerrie. Het maakt Alonso's films tot initiatiereizen naar het hart van een overweldigende natuur, gevechten tegen de eenzaamheid en poëtische vertellingen over de moeizaamheid van het vrij zijn.
 
La Libertad
Een dag uit het leven van de jonge houthakker Misael, die gevangen zit in eenzaamheid.
 
Herkomst: 2001
Speelduur: 73 minuten
Un Certain Regard, Cannes 2001
 
Extra's:
Interview met Lisandro Alonso,
korte film Dos en la Vereda,
niet gebruikte scène,
trailer (Engels en Frans ondertiteld)
 
Los Muertos
De moordenaar Vargas komt uit de gevangenis. Hij daalt af naar de rivier, klimt in een boot en dringt diep door in de jungle op zoek naar zijn dochter.

Quinzaine des réalisateurs, Cannes 2004
 Herkomst: 2004
Speelduur: 78 minuten
 
Extra's:
Interview met Lisandro Alonso,
optie voor andere opening,
trailer (Engels en Frans ondertiteld)
 
Fantasma
In de zaal van een theater in Buenos Aires wacht Vargas op de vertoning van Los Muertos waarvan hij de hoofdrolspeler is. De houthakker Misael uit La Libertad, ook uitgenodigd om de projectie bij te wonen, raakt ondertussen verdwaald tussen de coulissen.
 
Herkomst: 2006
Speelduur: 63 minuten
Quinzaine des réalisateurs, Cannes 2006
 
Extra's:
• Interview met Lisandro Alonso,
• track van originele soundtrack,
niet gebruikte scènes (Engels en Frans ondertiteld)
 
Liverpool
Farrel, zeeman op een schip, gaat aan land in Ushuaia in Vuurland om zijn moeder te bezoeken, die hij lange tijd niet heeft gezien.
 
Quinzaine des réalisateurs, Cannes 2009
Herkomst: 2008
Speelduur: 84 minuten
 
Extra's:
• Interview met Lisandro Alonso,
• leaders (Engels en Frans ondertiteld)
 
Dvd-details:
Label: Eye
Cast: Misael Saavedra, Argentino Vargas, Juan Fernández
Herkomst: Argentinië
Geluid: Spaans Dolby Surround 2.0,
Beeld: 16:9
Nederlands / Frans / Engels ondertiteld (behalve Liverpool: alleen Nederlands en Frans ondertiteld)
Kijkwijzer: 12 / 16
Releasedatum: 15 november 2010
 

GREAT KILLS ROAD

Maas de Boer is alleen. In stilte, met zijn geweten. En met een oude ansichtkaart van New York City. Zijn laatste link met zijn ex-vrouw Sarah, een Amerikaanse die vertrokken is toen zij het allemaal niet meer aankon. Sinds haar vertrek zorgt Maas voor hun zwaar gehandicapte zoon Jonan. Tot nu.

Maas reist naar New York om Sarah te zoeken. Er is iets dat hij haar moet vertellen, een geheim dat hem verteert. Tijdens zijn zoektocht door de metropolis komt hij onverschilligheid en eenzaamheid tegen. Maar ook menselijkheid. En uiteindelijk Sarah die op Staten Island aan de Great Kills Road woont. Maar zij is niet de Sarah die Maas zich herinnert: ze is nu een alleenstaande moeder van een leuk jongetje van drie. Een vrouw die nog niet in het reine is gekomen met wat zij heeft gedaan. Die nu na al die jaren tegenover Maas komt te staan. Dit moment maakt hem hoopvol en bang. Het is een moment dat kan eindigen in een wraakoefening of in verlossing.

Dvd-details:
Regie: Tjebbo Penning
Label: Mokum Film
Cast: Marcel Faber, Jillian Crane, Jess Osuna
Herkomst: Nederland, 2010
Speelduur: 74 minuten
Geluid: Nederlands / Engels 5.1,
Beeld: 16:9
Nederlands en Engels ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 15 november 2010
 
Extra's:
• Trailers
 

TONY MANERO
 
Santiago, 1978. Een Chileens tv-programma organiseert een imitatiewedstrijd, terwijl iedereen die een tegendraadse mening verkondigt, wordt opgepakt, gefolterd of vermoord door het regime van Pinochet. De arme Raúl (schitterend vertolkt door Alfredo Castro) is ervan overtuigd dat hij, als de enige echte Tony Manero, deze wedstrijd zal winnen. Helemaal als hij kan beschikken over een dansvloer met oplichtende tegels. Gewapend met deze obsessie en de verongelijkte tunnelvisie van de kleingehouden loser wil de immorele opportunist Raúl zijn droom verwezenlijken ten overstaan van het gehele Chileense volk.
 
Larraíns film focust niet op de dictatuur, maar creëert met de verafgoding van Tony Manero een parallel met de huidige Chileense samenleving. Volgens Larraín is het land zijn oorspronkelijke cultuur en tradities vergeten en functioneert Chili inmiddels enkel naar Amerikaans voorbeeld. Zijn tweede, door het Hubert Bals Fonds ondersteunde speelfilm Tony Manero was sinds de première in Cannes een enorm succes. De lekker gruizig gedraaide film ontleent zijn titel aan John Travolta's personage in de wereldwijde bioscoophit Saturday Night Fever (1977) en is een kritische, maar bij vlagen ook zeer geestige film.
 
Geselecteerd voor het Director's Fortnight-onderdeel van het filmfestival van Cannes, 2008
 
Dvd-details:
Regie: Pablo Larraín
Label: Tiger Releases
Cast: Alfredo Castro, Amparo Noguera, Héctor Morales
Chili, 2008, 98 minuten, Spaans Dolby Surround 2.0,
Beeld: 16:9, Nederlands en Engels ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 15 november 2010
 
Extra's:
• Making of,
• trailers
 

ROBOGEISHA
 
Net als je denkt dat het niet veel extremer en krankzinniger kan, weten de makers van The Machine Girl en Tokyo Gore Police ons opnieuw te verrassen met hun tot nu toe meest moorddadige en kwaadaardige uitvinding... RoboGeisha! Yoshie wordt gedwongen om als slaaf te werken voor haar grote zus Kikue, een bloedmooie geisha. Nadat de twee zijn uitgenodigd voor een diner met de directeur van het dubieuze Kageno Iron Corp worden ze door hem ontvoerd om getransformeerd en ingezet te worden als bloeddorstige cyborg moordmachines. Bereid je voor... en treed binnen in de wereld van de meest waanzinnige en bloedstollende scènes ooit op film, wanneer de twee robogeishas ten strijde trekken!
 
Dvd-details:
Regie: Noboru Iguchi
Label: Shock
Cast: Aya Kiguchi, Hitomi Hasebe, Takumi Saitoh
Herkomst: Japan, 2009
Speelduur: 102 minuten
Geluid: Japans Dolby Digital 5.1,
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 15 november 2010
 
Extra's:
• Trailer,
Slideshow,
Trailershow
 

SEXY KILLER

Barbara studeert, is op zoek naar de ideale man en is in haar vrije tijd een meedogenloze seriemoordenaar. Moorden doet ze uiteraard in stijl, terwijl ze rechtstreeks tegen de camera haar levensverhaal vertelt. Maar dan, als de lijken zich beginnen op te stapelen wordt Barbara verliefd op Tomas, een mede-student die net een XTC-breinmachine heeft ontworpen om hersengolven om te zetten in beelden. Niet zo goed nieuws dus voor Barbara als ook nog blijkt dat dit apparaat de doden kan reanimeren tot wraakzuchtige zombies...
 
Dvd-details:
Regie: Miguel Marti
Label: Shock
Cast: Macarena Gómez, Fernando Ramallo, Eloy Yebra
Herkomst: Spanje, 2008
Speelduur: 85 minuten
Geluid: Spaans Dolby Digital 5.1,
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 15 november 2010
 

OOGVERBLINDEND
 
Oogverblindend is een hartstochtelijk liefdesverhaal over twee mensen die verlangen naar een mooier bestaan. Door een speling van het lot komen een man in Argentinië en een jonge vrouw in Nederland via de telefoon met elkaar in contact. Beiden voelen zich gevangen in een onmenselijke wereld, en voor de duur van het gesprek slagen zij erin om daaraan te ontsnappen. Ondanks de fysieke afstand groeit tussen hen een sterk gevoel van verbondenheid. Maar zelfs hun opvlammende liefde kan het noodlot niet keren.
 
Geselecteerd voor verschillende internationale filmfestivals, waaronder Tribeca in New York en het IFFR
 
Dvd-details:
Regie: Cyrus Frisch
Label: Filmfreak
Cast: Georgina Verbaan, Rutger Hauer
Herkomst: Nederland, 2009
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Nederlands / Engels Dolby Surround 2.0,
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 29 november 2010
 
Extra's:
Verwijderde scènes,
Director's statement (tekst)
 

BLACKWATER FEVER

Een man - lijdend aan het dodelijke Blackwater Fever - zit in zijn Amerikaanse auto en rijdt door de zinderende, lege woestijn. Naast hem zit een vrouw op de passagiersstoel. Los Angeles en Las Vegas staat er op de wegwijzers naar deze westerse consumptieparadijzen. Ongemerkt - zonder paspoortcontroles, inentingen of andere obstakels – rijden zij Afrika binnen. Aan de rand van de eindeloze weg doemen gruwelijke taferelen op: uitgebrande auto's, stenengooiende kinderen, explosies, martelende soldaten, verkrachting en moord. De man rijdt stug door en negeert ze alsof het journaalbeelden zijn die voorbij flitsen. Of zijn het slechts hallucinaties als gevolg van zijn steeds heviger wordende koorts? Als de chaos en het geweld zijn metgezellin treffen, kan hij de werkelijkheid niet meer ontlopen.
 
Dvd-details:
Regie: Cyrus Frisch
Label: Filmfreak
Cast: Roeland Fernhout, Ellen ten Damme
Herkomst: Nederland, 2008
Speelduur: 70 minuten
Nederlands / Engels Dolby Surround 2.0,
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld
Releasedatum: 29 november 2010
 
Extra's:
Boekje,
inleding Jan Pronk tijdens de première
 

EPISODE III: ENJOY POVERTY

Episode III - Enjoy Poverty peilt naar de emotionele en economische waarde van Afrika's meest lucratieve exportartikel: gefilmde armoede. Zoals ook voor de meer traditionele Afrikaanse exportproducten – cacao, goud – het geval is, worden de leveranciers allesbehalve beter van hun nieuwe Afrikaanse handelswaar. Diep in het Congolese binnenland lanceerde de Nederlandse kunstenaar Renzo Martens een bewustmakingsprogramma om bij armen het besef aan te wakkeren dat armoede de voornaamste grondstof is die zij kunnen verzilveren. Martens ondernam gedurende jaren op eigen houtje een epische tocht. Episode III - Enjoy Poverty, een combinatie van onderzoeksjournalistiek, satire en een zelfbewuste, eigenzinnige blik, is een ingenieus en provocatief werk dat vaak ironisch en hilarisch is, terwijl de spiegel die het ons voorhoudt door en door triest is.
 
Openingsfilm IDFA 2008
Geselcteerd voor Hors Pistes 2009 - Centre Pompidou, Parijs
Geselecteerd voor Hotdocs 2009 - Toronto
 
Dvd-details:
Regie: Renzo Martens
Label: Filmfreak (NL), Imagine (VL)
Herkomst: Nederland / België, 2008
Speelduur: 90 minuten
Geluid: Lingala / Frans / Engels stereo,
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 16
Releasedatum: 29 november 2010
 

HADEWIJCH
 
Hadewijch is een jonge vrouw die wil intreden in het klooster. Haar liefde voor Jezus (God) is zo intens en haar bezigheden zo gericht op het geestelijke, dat zij zichzelf dreigt te verwaarlozen. Moeder-overste is bezorgd door dit extatische en blinde geloof en stuurt haar terug de wereld in. Hadewijch wordt weer Céline, een jonge Parisienne en dochter van een diplomaat. Zij leert Yassine kennen, een moslimjongen uit de banlieus. Hij brengt haar in contact met zijn diep-gelovige broer Nassir. Tussen de christelijke Céline en de islamitische Nassir ontstaat een opmerkelijke en dynamische relatie op het scherp van de snede.
 
Geselecteerd voor verschillende internationale filmfestivals, zoals het festival van San Sebastian, Rotterdam en Londen
 
Dvd-details:
Regie: Bruno Dumont
Label: Contact Film (NL), Imagine(VL)
Cast: Julie Sokolowski, Yassine Salime, David Dewaele
Herkomst: Frankrijk, 2009
Speelduur: 105 minuten
Geluid: Frans / Arabisch Dolby Digital 5.1,
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 29 november 2010
 
Extra's:
Interview met de regisseur (ovb),
trailers
 

EASTERN PLAYS

 
Twee broers die uit elkaar gegroeid zijn, raken betrokken bij een racistische aanslag. Georgi is uit verveling net lid geworden van een neonazi-bende die een Turkse familie aanvalt. Daarvan is zijn broer Izo getuige en snelt de Turkse familie ter hulp. Wanneer Georgi wordt gevraagd om zich nog meer te engageren, begint hij zichzelf vragen te stellen. Intussen vraagt Izo zich af of het mooie Turkse meisje dat hij heeft gered hem de kans kan bieden om het trieste leven in Sofia achter te kunnen laten... Als de twee broers elkaar opnieuw ontmoeten, ontdekken ze gaandeweg wat beide echt willen in het leven.
 
Geselecteerd voor Quizaine des Réalisateurs, Cannes 2009
 
Dvd-details:
Regie: Kamen Kalev
Label: Art Film
Cast: Christo Christov, Ovanes Torosian, Saadet Isil Aksoy
Herkomst: Bulgarije / Zweden, 2009
Speelduur: 89 minuten
Geluid: Bulgaars Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 29 november 2010
 
Extra's:
• Trailers
 

ABOUT ELLY
 
Een groepje voormalige studievrienden wil een lang weekendje doorbrengen in een huurvilla aan de Kaspische zee. Sepideh, die alles heeft georganiseerd, heeft ook Elly uitgenodigd, de schooljuf van haar kleuterdochter, in de hoop dat die zal vallen voor de charmes van hun pas gescheiden vriend Ahmad. De stemming zit erin... Tot Elly plots vermist wordt...
 
Winnaar van de Zilveren Beer voor Beste Regie, Berlijn 2009
Winnaar van de prijs voor de Beste Film, Tribeca 2009
 
Dvd-details:
Regie: Asghar Farhadi
Label: Brunbro
Cast: Golshifteh Farhani, Taraneh Alidousti, Mani Haghighi
Herkomst: Iran, 2009
Speelduur: 113 minuten
Geluid: Farsi Dolby Surround 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 6
Releasedatum: 29 november 2010
 
Extra's:
• Interview met de regisseur
 

BEAUTIFUL CITY
 
Akbar zit in een heropvoedingsgesticht. Hij is ter dood veroordeeld vanwege een moord die hij op zestienjarige leeftijd heeft gepleegd, maar volgens de wet kan het vonnis pas worden voltrokken als hij 18 en dus meerderjarig is geworden. Nu, op zijn achttiende verjaardag wordt Akbar naar de gevangenis overgebracht in afwachting van zijn terechtstelling. Akbars zus en zijn vriend Ala zijn z'n enige hoop om zijn aanklagers ervan te overtuigen de executie tegen te houden.
 
Dvd-details:
Regie: Asghar Farhadi
Label: Brunbro
Cast: Faramarz Gharibian, Taraneh Alidoosti, Babak Ansari
Herkomst: Iran, 2004
Speelduur: 101 minuten
Geluid: Farsi Dolby Surround 2.0,
Beeld: 16:9
Nederlands en Frans ondertiteld
Kijkwijzer: 6
Releasedatum: 29 november 2010
           

STONE IS THE EARTH
 
De dag dat Vergel terugkeert uit de mijnen ontstaat er onrust in de levens van zijn kleine broertjes en zus. Zij hadden het immers prima voor elkaar, zo zonder ouders rustig levend in hun hutje op het prachtige Filippijnse platteland, dat met zijn glooiende heuvels en rijstvelden de indruk wekt van overvloedige agrarische rijkdom. De koortsachtige en verwoede zoektocht naar grondstoffen doorkruist de vrijheid en educatie van jonge kinderen op het platteland. Vergels eergevoel en zorgzaamheid voor zijn stoute broertje en verliefde grote zus slaat om in onverdraagzame hebberigheid wanneer hij goud vindt op zijn land.
 
Mes De Guzmans (1971) Stone Is The Earth vormt een onderdeel van zijn Earth trilogie. De film werd ondersteund door het Hubert Bals Fonds van het IFFR. Het is in de eerste plaats een mooi verhaal met een duidelijk gevoel voor metaforen, gemaakt in een naturalistische en haast geïmproviseerde stijl. De Guzman vond een mooie tussenweg tussen ernst en humor, waardoor de film gevoelig, maar ook onderhoudend werd.
 
Dvd-details:
Regie: Mes De Guzman
Label: Tiger Releases
Cast: Edwin Pamanian, ZJ Vicente, Ilyong Biernes
Herkomst: Filipijnen, 2010
Speelduur: 95 minuten
Geluid: Filipino Dolby Surround 2.0
Beeld: 4:3
Nederlands ondertiteld
Kijkwijzer: 12
Releasedatum: 29 november 2010
 
Extra's:
Interview met de regisseur,
trailers,
bloopers


UIT HET ARCHIEF