:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2011
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2011
Bron: Lumière - Datum: 2011-01-23 - Geplaatst door: Werner

Een goed begin...

 

...is het halve werk. Lumière start het nieuwe jaar met de Franse kwaliteitsthriller Crime D'Amour en het in Parijs gesitueerde La Blonde Aux Seins Nus. Daarnaast is het opmerkelijke en geprezen Air Doll van Hirokazu-Kore Eda uit op dvd en is er aandacht voor de ruwe diamant onder de Lumière documentaires: Jean-Michel Basquiat: The Radiant Child. En voor iedereen die na de televisiepremière geen genoeg kan krijgen van Lisbeth en Mikael, is er de Millennium Trilogie luxe box op blu-ray en dvd.

 
CRIME D'AMOUR 
 

Nu op dvd en blu-ray

 

Kristin Scott-Thomas (Haar Naam Was Sarah, Il Y A Longtemps Que Je T'aime) en Ludivine Sagnier (Swimming Pool) in twee verpletterende power rollen. Het werd de laatste film van de helaas te vroeg overleden regisseur Alain Corneau. Van hem bracht Lumière eerder de titels Tous Les Matins Du Monde en Nocturne Indien uit op dvd. Thriller over twee keiharde zakenvrouwen bij een invloedrijk multinational kantoor. De carrière van Isabelle (Ludivine Sagnier) zit in de lift tot haar baas Christine (Kristin Scott Thomas) roet in het eten gooit en haar publiekelijk vernedert. Isabelle dacht dat ze vriendinnen waren, maar nu zint ze op wraak..

 

**** Briljante thriller met een fraaie twist... geniaal gespeeld staaltje blufpoker... een ingenieuze film - Algemeen Dagblad

Vakwerk van een misdaadveteraan - Trouw

 

Twee ambitieuze zakenvrouwen bij een grote multinational in Parijs. De charismatische directrice Christine (Kristin Scott Thomas) houdt graag de controle over iedereen. De jonge Isabelle (Ludivine Sagnier) moet het hebben van haar inzicht en harde werken. Het lijkt de perfecte combinatie. Maar Christine speelt een duister en pervers spel, waarin ze verleidt en vernedert. Op zoek naar de grenzen, totdat er geen weg meer terug is.

Crime D'Amour is een zinderende en beklijvende thriller met twee Franse topactrices in de hoofdrol.

 
Extra:
• Interview met Ludivine Sagnier (25 min.)
 
Technische gegevens:

Regie: Alain Corneau

Met: Kristin Scott Thomas, Ludivine Sagnier en Patrick Mille

Duur: 103 min. + 25 min.

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeld: 1.85:1 (dvd), High definition 1080/24p/1.85:1 (blu-ray)

Geluid: Dolby Digital 5.1 (dvd), DTS-HD Master Audio 5.1 (blu-ray)

 

LA BLONDE AUX SEINS NUS
 

Nu op dvd

 

Romantische komedie waarin regisseur Manuel Pradal (Marie Baie Des Anges, A Crime) de broeierige, erotische zomerhitte weet te combineren met prachtige beelden van Parijs vanaf de Seine. Op verzoek van een malafide kunsthandelaar stelen de broers en vrijbuiters Julien en Louis het schilderij 'La blonde aux seins nus' van Manet uit het Parijse Musée d'Orsay. Wanneer Louis met het schilderij wegrent, gaat zaalwacht Rosalie hem achterna. De broers ontvoeren haar en Rosalie ziet zo plots een mooie buitenkans om weg te vluchten van haar saaie leven. Het resultaat is een ontroerende, poëtische en komische ménage à trois.

 

**** La Blonde Aux Seins Nus is een even rauwe als geestige film, die bovendien hartverwarmend is - De Telegraaf

***... broeierig, zeer zintuiglijk drama — Parool

 

AIR DOLL
 

Nu op dvd

 

Als je opblaaspop tot leven komt...

 

Wat betekent het om een ziel te hebben? Dat vraagt een levensgrote opblaaspop zich af in dit magische sprookje voor volwassenen. Plotseling komt ze tot leven en probeert ze de wereld en de mens te doorgronden. Regisseur Kore-Eda Hirokazu (Still Walking, After Life) bewijst dat hij naast zijn realistische meesterwerken ook deze verrassend fantasievolle aanpak aankan.

 

**** Met prachtig camerawerk en een knappe, overtuigende rol van de Koreaanse actrice Doona Bae toont Air Doll de waarde van onvolmaakt geluk... een mooie, optimistische film met scherpe randjes. - de Volkskrant

**** een zeer ontroerende en bespiegelende film - NRC

 

JEAN-MICHEL BASQUIAT: THE RADIANT CHILD

 

Nu op dvd

 

Terwijl de overzichtstentoonstelling in Parijs nog tot het einde van deze maand loopt, kunt u blijvend genieten van deze indrukwekkende kunstenaar en zijn werk, met de documentaire Jean-Michel Basquiat: The Radiant Child. Over de rise & fall van de jong gestorven artiest Basquiat. In het New York van de jaren zeventig zorgde hij voor naamsbekendheid en opschudding met de graffiti tag SAMO (same old shit). In 1981 begon hij te werken op doek en twee jaar later was hij één van de meest gewilde kunstenaars van het moment. Zijn status leek op die van een rockster. Madonna en Andy Warhol behoorden tot zijn intieme vriendenkring.

 

Energieke documentaire...jaagt je zo naar het museum voor moderne kunst in Parijs - Trouw

**** Het kunstmilieu in Manhattan begin jaren 90 wordt fraai neergezet - Mikro Gids

Eindelijk komt de charismatische Basquiat eens een keer zelf aan het woord...  met sprekende anekdotes en veel (uniek) archiefmateriaal... een fascinerend geheel... Zeker voor liefhebbers van moderne kunst niet te missen! - movie2movie.nl

 

MILLENNIUM TRILOGIE - luxe editie

 

Nu op dvd en blu-ray

 

In navolging van België, werd vorige week ook in Nederland de Millennium Trilogie op televisie uitgezonden. Heeft u alle zes avonden achtereen aan de buis gekluisterd gezeten om maar niets te hoeven missen van één van de meest unieke duo's uit de filmgeschiedenis? Voor degene die er geen genoeg van kan krijgen of voor zij die de trilogie helaas gemist hebben, is er de Millennium Trilogie luxe box. Deze bestaat uit de Extended Versions van de drie delen: Mannen Die Vrouwen Haten, De Vrouw Die Met Vuur Speelde en Gerechtigheid. Deze zijn gelijk aan de televisiereeks en in totaal 120 minuten langer dan de bioscoopversies. Plus maar liefst 250 minuten aan extra's waar onder interviews met acteurs Noomi Rapace en Michael Nyqvist; een documentaire over auteur Stieg Larsson en "achter de schermen" materiaal.

 

**** Film naar fenomenaal succesvolle thriller van Stieg Larsson is beter dan het boek - NRC

**** Noomi Rapace steelt de show... overdonderend als Salander... niemand zou haar kunnen overtreffen - de Volkskrant       

**** Ook het derde deel van Millennium is spannend...de fans zullen benieuwd zijn naar de afloop...keuzes qua verhaallijn zijn sterk... een spannende thriller -Algemeen Dagblad

 

POETRY
 
Prix du scenario Festival van Cannes
 

Mija is een grootmoeder die probeert de pracht en emotie van poëzie eigen te maken, terwijl haar omgeving haar verre van zachtaardig behandelt. Niet alleen krijgt ze te kampen met de gevolgen van het ouder worden, maar ook moet ze een oplossing vinden voor de verschrikkelijke consequenties van het wangedrag van haar kleinzoon. Een intelligent drama over een sensitieve vrouw in een harde mannenwereld.

 
Technische gegevens:

Regie: Lee Changdong

Met: Yun Junghee

Duur: 134 min.

Taal: Koreaans of Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeld: 1.85:1

Geluid: Dolby Surround 2.0 (OV) en Dolbu Digital 5.1 (VF)

 

Extra:

• Interview met actrice Yun Junghee en regisseur Lee Changdong

 

HAPPY FEW
 

2 koppels, 4 relaties, 1 afspraak

 

Officiele selectie - competitie Festival van Venetië

 

Sexy, maar ook verrassend komisch drama over twee koppels in Parijs die smoorverliefd raken en een heftige vierhoeksverhouding beginnen. Hun gedeelde passie wordt echter al snel ene verslaving. Is het mogelijk een nieuwe seksuele passie te ervaren zonder overspel te plegen?

 
Technische gegevens:

Regie: Antony Cordier

Met: Marina Fois, Roschdy Zem, Elodie Bouchez en Nicolas Duvauchelle

Duur: 103 min.

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeld: 1.85:1
Geluid: Dolby Surround 2.0
 

WOMEN WITHOUT MEN
 

Zilveren leeuw Festival van Venetië

 

Visueel indrukwekkend speelfilmdebuut van de wereldberoemde Iraanse beeldende kunstenares Shirin Neshat. Het magisch-realistische Women Without Men volgt de lotgevallen van vier vrouwen tegen de achtergrond van de staatsgreep van 1953, die de sjah in staat stelde zijn despotische bewind voort te zetten. De vier vrouwen ontmoeten elkaar geregeld in een boomgaard, waar ze feesten houden, zingen en vrij over elk onderwerp kunnen praten. Shirin Neshat verfilmde de in Iran verboden roman van Shahrnush Parsipur en oogstte daarmee internationaal succes met o.a. de Zilveren Leeuw voor Beste Regie op het Filmfestival van Venetië 2009.

 
Technische gegevens DVD:

Regie: Shirin Neshat

Met: Orsi Toth, Pegah Ferydoni, e.a.

Duur: 99 min.

Taal: Perzisch

Ondertiteling: Nederlands

Beeld: 1.85:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

LOURDES
 

Officiële selectie - competitie Festival van Venetië

European Film Awards - best actress
 

Christine, een rolstoelpatiënte, maakt een pelgrimstocht naar Lourdes. Op deze iconische locatie wordt ze op een morgen wakker, schijnbaar op miraculeuze wijze genezen. Terwijl Christine zich hardnekkig vastklampt aan deze nieuwe kans op geluk, wekt haar genezing zowel bewondering als jaloezie op.

 
Technische gegevens DVD:

Regie: Jessica Hausner

Met: Sylvie Testud, Lea Seydoux, Bruno Todeschini, e.a.

Duur: 99 min.

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeld: 1.85:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

DE HELAASHEID DER DINGEN
 

Quinzaine des Realisateurs Cannes 2009

 

De Helaasheid Der Dingen is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Dimitri Verhulst. Met dit meesterwerk drukt regisseur Felix Van Groeningen definitief zijn stempel op de Nederlandstalige film.

Gunther Strobbe, 13, woont samen met zijn vader en drie ooms bij zijn grootmoeder. De Strobbes zijn na een reeks mislukte huwelijken terug ingetrokken in hun ouderlijk huis. Ze leven er in het smerigste krot van het onooglijke Reetveerdegem onder het motto "God schiep de dag en wij feesten er ons vrolijk doorheen". Gunther wordt er dagelijks geconfronteerd met enorme hoeveelheden alcohol, rokkenjagen en nietsdoen. Maar deze routine wordt doorbroken wanneer hij probeert zijn lot in eigen handen te nemen en te ontsnappen aan de helaasheid der dingen.

 

'Marginaal goed' - Focus Knack

'Stilistisch vuurwerk. Vol ijzersterke scènes, bijzonder ontroerend' - NRC Handelsblad

 
Technische gegevens DVD:

Regie: Felix Van Groeningen

Met: Valentijn Dhaenens, Kenneth Vanbaeden, Koen De Graeve, Wouter Hendrickx, Johan Heldenbergh, Bert Haelvoet, Gilda De Bal

Duur: 104 min.

Taal: Nederlands

Ondertiteling: Nederlands, Frans en Engels / Audio voor blinden en slechtzienden

Beeld: 16/9 - 2.35:1

Geluid: Dolby Digital 5.1

 

Extra:

• Audiocommentaren van cast en crew

 

THE SCENT OF THE GREEN PAPAYA

 

Camera d'Or Cannes Film Festival

 

Saigon, 1951. De twaalfjarige Mùi, een stil en verlegen meisje vindt een baan als huishoudster bij een welvarende Vietnamese familie. Ze werkt hard en neemt zo de plaats in van de overleden dochter. De vrouw des huizes hoopt dan ook dat haar zoon met Mùi zal trouwen zodat ze nog langer bij elkaar kunnen blijven. Maar de liefde laat zich niet zo maar leiden... The Scent Of The Green Papaya is een visueel verbluffende film waarmee Tran Anh Hung op poëtische wijze duidelijk maakt dat echte rijkdom in het leven niets te maken heeft met geld.

 
Technische gegevens DVD:

Regie: Tran Anh Hung

Met: Tran Nu Yen-Khe, Truong Thi Loc, Nguyen Anh Hoa, Wong Hoa Hoi, e.a.

Duur: 123 min.

Taal: Vietnamees

Ondertiteling: Frans, Nederlands

Gerestaureerde versie

Beeld: 16/9 - 1,66:1

Geluid: Dolby Surround 2.0

 

AUDITION
 

In deze culthit van de regisseur Ichi The Killer gaat een zakenman na de dood van zijn vrouw op zoek naar een nieuwe liefde. Het verhaal begint rustig en ingetogen, maar verandert uiteindelijk in een macabere en ijzersterke horrorfilm met één van de meest extreme slotscènes aller tijden. Audition is een indrukwekkende film met een ingenieus scenario en vervreemdende psychedelische scènes. Zeker niet geschikt voor tere zieltjes.

 

Rotterdam Film Festival prijs van de filmkritiek

 

Technische gegevens DVD:

Regie: Takashi Miike

Met: Ryo Ishibashi, Eihi Shiina, Tetsu Kuremura, Miyuki Matsuda, e.a.

Duur: 111 min.

Taal: Japans

Ondertiteling: Frans, Nederlands

Beeld: 16/9 - 1.85:1

Geluid: Dolby Surround 2.0

 

Releases voor de maand februari:

• Des Hommes Et Des Dieux dvd en Blu-ray Disc
• Turquaze
• Homme Au Bain
• La Discrète
• Simon Werner A Disparu
 
En in de reeks Lumière Cinema Selection:

Demain Dès L'Aube

Wild Side