:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> EIC >> PERSBERICHT: AT WAR EN ROSEMARY & THYME
PERSBERICHT: AT WAR EN ROSEMARY & THYME
Bron: EIC - Datum: 2011-10-17 - Geplaatst door: Werner
AT WAR
8 oorlogsfilms in één doos!

Een fantastische box met maar liefst 8 beklijvende oorlogsfilms. Een must voor iedere liefhebber van het genre:

1. "Pathfinders"
2. "Only The Brave"
3. "Every Man′s War"
4. "Company K"
5. "The Trench"
6. "Saints & Soldiers"
7. "The Crossroads"
8. "The Final Sacrifice"

Pathfinders
5 juni 1944 - Een geheime missie wordt op touw gezet net voor de invasie op D-day. Een kleine elite groep van de Amerikaanse paratroepen, de Pathfinders, wordt gedropt op vijandelijk grondgebied in Normandie, met als doel de Duitse verdediging in kaart te brengen. Ze belanden temidden van de Duitse infanterie. Ze zijn in de minderheid en het wordt een race tegen de tijd. Hun enige taak is lang genoeg in leven te blijven om een strategische plaats te vinden waar ze geheime navigatie apparatuur kunnen plaatsen om van daaruit de invasie in Normandie te begeleiden. Falen zou betekenen dat het leven van duizenden geallieerde militairen in gevaar komt.

Met o.a.: Christopher Serrone, Michael Conner Humphreys, Jon Ashley Hall, Billy Reynolds, Catherine Johnson, David Poland
Regie: Curt A. Sindelar
Scenario: Charlie Armstrong, Curt A. Sindelar
Muziek: Music: Chris Hurn, Philip Delorenzo, Lilli Turner, Steve Averill

Only The Brave
Oktober 1944 - Het 141ste regiment van het Amerikaanse leger is in de Franse Vogezen omsingeld door Nazi troepen. De legerleiding beschouwt de mannen als "verloren" - de zoveelste oorlogsslachtoffers. Het Amerikaanse 100e/442e regiment - geheel bestaand uit Japanse manschappen - krijgt de opdracht om tegen iedere prijs zoveel mogelijk bedreigde soldaten te redden - een ultieme reddingspoging. De missie lijkt te slagen maar de tol is hoog - er worden 221 manschappen gered van het "Lost Battalion" maar 800 mannen van het reddingsteam hebben dit met hun leven moeten bekopen. Deze slag is één van de meest beroemde reddingsoperaties van Wereldoorlog II.

Met o.a.: Jason Scott Lee (Dragon: The Bruce Lee Story), Mark Dacascos (Only The Strong) , Pat Morita (Karate Kid)
Regie: Lane Nishikawa
Scenario: Lane Nishikawa
Muziek: Dan Kuramoto en Kimo Cornwell

Every Man's War
De doorgewinterde infanterie en tanks van de Duitse 11e "Panzer Ghost" eenheid nemen hun positie in op de met sneeuw bedekte heuvels in de omgeving van het stadje Nennig in Duitsland. De vermoeide soldaten van de 94e infanterie divisie van het Amerikaanse leger staan paraat om het stadje, dat een sleutelpositie is voor de geallieerden om de oorlog te winnen, te verdedigen. Zonder wapens en communicatiemiddelen en in de minderheid, probeert Sgt.Don Smith toch nog enige hoop en moed te vinden tegen deze imposante Duitse overmacht. Hij ziet geen andere mogelijkheid dan de stad te waarschuwen voor de komende aanval. Gewond en ongewapend probeert hij door de vuurlijn de stad te bereiken. Niemand had ooit gedacht dat de Duitsers zouden aanvallen bij vriestemperatuur en mistweer! Het wordt één van de meest beslissende confrontaties van WO II, de "Slag om de Ardennen". Gebaseerd op ware gebeurtenissen, vertelt deze film het verhaal van de helden van de 94e infanterie. Ze werden verscheurd tussen hun plicht en hun dromen.

Met o.a.: Cole Carson, Lauren Bair, Eric Martin Reid, Brian Julian
Regie: Thad Smith
Scenario: Craig Smith
Muziek: Music: Chad M. Rehmann

Company K
1933 - Joe Delaney, een oorlogsveteraan uit WO I, beeindigt zijn boek over zijn ervaringen tijdens de oorlog. Joe beschrijft de mannen uit zijn legereenheid, de verbondenheid die ontstaat door samen te vechten en te sterven voor je land. Hij tracht af te rekenen met het beeld van de Duitse soldaat die hij heeft neergestoken. Company K vertelt zijn verhaal. Joe Delaney was gelegerd in de loopgraven tijdens de slag van Verdun. Zijn legereenheid Company K krijgt het zwaar te verduren en de situatie van de mannen om levend uit de loopgraven te komen lijkt uitzichtloos.

Met o.a.: Terry Serpico (The Departed, Donnie Brasco), Ari Fliakos (Third Watch), Daniel Stewart Sherman (Music and Lyrics, The Taking Of Pelham), Steve Cuiffo, Joe Delafield, Hillary Keegan
Regie: Robert Clem
Scenario: William March

The Trench
De 17 jarige Billy Macfarlane en zijn mede-soldaten hebben kort voordat ze de confrontatie met de Duitsers moeten aangaan in WO I in een onbezonnen bui ingetekend bij het leger. Nu in de loopgraven, wachtend op het signaal om aan te vallen, beseffen ze pas waar ze aan begonnen zijn. Ze proberen op allerlei manieren afleiding te zoeken tot het moment dat ze de confrontatie moeten aangaan met de Duitse tegenstanders die in de loopgraven tegenover hen zitten. Omringd door vijandelijke scherpschutters en door het voortdurende lawaai van machinegeweren en het neerkomen van granaten in en rondom de loopgraven waar ze zich bevinden, is het leven een echte hel. Maar de echte hel wacht pas als het sein wordt gegeven voor de aanval en de jongens over de rand van de loopgraven moeten klimmen om het gevecht aan te gaan. Dit spannende oorlogsdrama speelt zich af in de laatste uren voor het beruchte gevecht van de Somme. De Somme is van groot strategische belang geweest en vormde een moeilijke hindernis tijdens de eerste wereldoorlog.

Met o.a.: Daniel Craig (Casino Royale, The Golden Compass, Tombraider 2, Munich), Cilian Murphy (Batman Begins, Girl With a Pearl Earring, 28 Days Later), Ben Whishaw (Perfume, The Story Of A Murderer), Paul Nichols (Bridget Jones 2, East Enders TV)
Regie: William Boyd
Scenario: William Boyd

Saints & Soldiers
December 1944. Het Duitse leger richt een waar bloedbad aan tijdens de executie van gevangen genomen geallieerde soldaten, in de Belgische Ardennen, nabij Malmedy. Een aantal Amerikaanse soldaten weet echter aan het bloedbad te ontkomen. Zonder wapens, zonder eten en bovendien helemaal verkleumd van de kou, proberen de mannen terug te geraken naar hun eigen frontlinie. Hun tocht eist echter haar tol en hun loyaliteit wordt zwaar op de proef gesteld. Gebaseerd op ware feiten, vertelt Saints & Soldiers het verhaal van doodgewone mannen die door hun missie helden werden. Deze film won 13 internationale filmprijzen.

Met o.a.: Corbin Allred, Alexander Polinsky, Kirby Heyborne, Larry Bagby, Peter Holden
Regie: Ryan Little
Scenario: Matt Whitaker - Geoffrey Panos

The Crossroads
Frankrijk, juli 1944: De geallieerde troepen leveren een zware strijd tegen de Duisters en rukken vanuit Normandië steeds verder het door Nazi's bezette gebied binnen. Door een fout van de legerleiding belandt een geallieerde legereenheid echter diep en compleet geïsoleerd in een streek die nog volledig in handen is van de Duitsers. Hun uitgangspositie lijkt hopeloos. De enige optie om te overleven is zich door de vijandige linies heen vechten. Wat volgt is een strijd tussen de geallieerde soldaten, die niets te verliezen hebben en het Duitse leger dat zich door dankzij hun grote overmacht in het gebied vol agressie op de ingesloten soldaten werpt. The Cross Roads is een heroïsche oorlogsfilm, gebaseerd op waargebeurde feiten.

Met o.a.: Manuel Goncalves, Christian Perrette, Lucas Pedroni, Emanuel Perdrix, Pierre Loussier, Natale Naccari
Regie: David Aboucaya
Scenario: David Aboucaya
Muziek: David Aboucaya

The Final Sacrifice
Noord-Italie 1944 - Na bijna een week zonder bevoorrading wacht een peleton van het Duitse leger op versterking van hun Italiaanse bondgenoten. De soldaten hebben honger en zijn ontmoedigd. Bovendien worden ze constant geteisterd door bombardementen van de geallieerde troepen en bedreigd door lokale verzetsstrijders. Wanneer de Italiaanse versterking uiteindelijk arriveert, blijken deze soldaten nog in slechtere conditie te zijn dan de Duitsers die ze moeten beschermen. De twee bondgenoten kunnen niets anders doen dan weerstand proberen te bieden tegen de oprukkende geallieerden. The Final Sacrifice is gebaseerd op de brieven van omgekomen soldaten aan hun geliefden. Hun dagelijks leven, ontmoetingen, hoop en dromen en laatste dagen tijdens de oorlog worden in beeld gebracht aan de hand van deze brieven.

Met o.a.: Milton Welsh (The Ghostwriter, AEon Flux), Davide Borella (The Sopranos, The Pink Panther (2006) ), Frank Licari (The Fallen, The Devil's Advocate)
Regie: Ari Taub
Scenario: Caio Ribeiro
Muziek: Sergei Dreznin

Technische gegevens
Configuratie: 8 DVD
Speelduur: ca 565 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9 / 4:3
Genre: Oorlog
Geluid: Dolby 2.0
Leeftijd: 16
Kijkwijzer: geweld, angst
Releasedatum: 20-10-2011


ROSEMARY & THYME
De 3 seizoenen bij elkaar!

Tuinieren is hun passie, mysteries oplossen hun specialiteit. Rosemary Boxer (Felicity Kendal) en Laura Thyme (Pam Ferris) gaan achter boeven aan... Bekend van TV!

Rosemary Boxer (Felicity Kendal) en Laura Thyme (Pam Ferris) hebben allebei in hun leven de nodige tegenslagen te verwerken gekregen. Ze leren elkaar kennen wanneer Laura net door haar man verlaten is en beginnen met een tuinbedrijf. In deze business stuiten de dames op mysterieuze zaken die om een oplossing vragen. Rosemary en Laura rusten niet tot zij die gevonden hebben. Tuinieren is hun passie, mysteries oplossen hun specialiteit. Deze box bevat alle afleveringen van seizoen 2.

Met o.a.: Pam Ferris (Harry Potter & The Prisoner Of Azkaban, Children Of Men),  Felicity Kendal (The Good Life tv-serie) - Kate Gardside, Ryan Philpott, Matyelok Gibbs, David Mallison, Abigail Cruttenden, Tilly Blackwood, Joe Tucker, Murray Head, Ruth Platt, Anna Wilson-Jones, Paul Ansdell, James Weber-Brown, Jenna Harrison, Michael Thomas, Michael Sibbery, Amelia Curtis, Mark Lambert, Michael Cochrane, Victoria Scarborough, Adam Kotz e.a.

Technische gegevens
Configuratie: 9 DVD
Speelduur: ca 1.190 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Genre: TV serie / Detective
Geluid: Dolby 2.0
Leeftijd: 6
Kijkwijzer: geweld, angst
Releasedatum: 20-10-2011
Recent nieuws van dezelfde bron