:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: NEW GIRL SEIZOEN 2
PERSBERICHT: NEW GIRL SEIZOEN 2
Bron: Fox - Datum: 2013-11-28 - Geplaatst door: Werner
NEW GIRL SEIZOEN 2

Roomies en huisdelen – fictief tv-scenario of real life trend?
Samen huren of samen kopen, hetzelfde of het tegengestelde geslacht – brave Belg verrast

Als we het voorbeeld van Jess, het personage van Zooey Deschanel in New Girl, zouden volgen dan gaan morgen alle vrijgezelle mannen en vrouwen in België op zoek naar huisgenoten. Hilarische en memorabele herinneringen verzekerd en een levenservaring om nooit te vergeten! Of heeft de gemiddelde Belg een heel ander beeld van het trendy fenomeen huisdelen? 20th century Fox Home Entertainment ging op zoek naar de mening en ervaringen van de Belg.

In de wereld van tv en film zijn huisgenoten al lang geen nieuw bier meer. Maar ook in ons dagelijks leven duiken steeds meer trending topics op als huisdelen en roomies. Maar is huisdelen dan ook al werkelijk zo populair in ons land? Of blijft het nog even bij dromen van de ideale tv-scenario’s?

Huisdelen lijkt reeds een plekje veroverd te hebben in onze samenleving. 80% van de respondenten gaf aan het een leuk idee te vinden om hun huis te delen met roomies. Of dat nu als tijdelijke oplossing of op lange termijn zou zijn, daarin is de mening van de Vlaming 50/50 verdeeld. Walen zijn (nog) iets terughoudender en zien het eerder als een tijdelijke oplossing. De Belgen die reeds ervaring hebben met huisdelen tonen dat zowel samen huren als samen kopen even populair is, zijn gemiddeld 23 jaar en kiezen opvallend vaak voor een plekje in de steden.

De grootste voordelen zien wij Belgen in het financiëel gedeelde plaatje, maar daarnaast is verrrassend de mening dat het een originele en leerrijke ervaring is de belangrijkste reden om in het ‘huisdeelbootje’ te stappen. Het gebrek aan privacy en het risico op onenigheden zijn de belangrijkste minpunten die werden aangehaald.

De Belg die vasthoudt aan zijn brave tradities? Niet als we de vraag stellen met welk geslacht we het liefst een woning zouden delen. Resultaat is slechts een kleine voorkeur voor hetzelfde geslacht, maar bijna evenveel repondenten zouden graag met het tegengestelde geslacht samenhokken.

New Girl – seizoen 2
De romantische spanning tussen Jess, gespeeld door de onhandige en schattige Zooey Decshanel, en Nick (Jake Johnson) loopt verder op in het hilarische, verrassende tweede seizoen van New Girl – maar komt er ook echt iets van? Om een tipje van de sluier te lichten, er staat in ieder geval een huwelijk op de planning. Maar wie de ring zal dragen en of het huwelijk daadwerkelijk zal doorgaan, daarvoor zal je de dvd van New Girl seizoen 2 in huis moeten halen. Deze is vanaf 20 november beschikbaar in de winkel en een leuk cadeautje voor onder de kerstboom...
Recent nieuws van dezelfde bron