:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: DON'T SAY A WORD (HUUR)
PERSBERICHT: DON'T SAY A WORD (HUUR)
Bron: Fox - Datum: 2002-06-13 - Geplaatst door: Serge
Een zenuwslopende thriller met Michael Douglas en Famke Janssen

Thrillers belichten de duistere kant van de mens en bespelen onze angsten, twee domeinen waar ook psychiaters thuis in zijn. In ‘Don't Say a Word’ grijpt de angst de psychiater (Michael Douglas) naar de keel en moet hij al zijn vakkennis - en meer - gebruiken om z'n ontvoerde dochter te redden...

I’ll never tell...
‘I’ll never tell’, ik zeg het nooit... stelt de tagline van deze adembenemende thriller uit 2001. Voor psychiater Nathan Conrad (Michael Douglas) dringt de tijd. Zijn dochtertje werd ontvoerd door criminelen die hem een geheime code willen ontfutselen. Die code zit in het hoofd van een van psychisch gestoord meisje (Brittany Murphy) die hij behandelt. Zij weigert echter te praten. Bovendien wordt ook zijn vrouw (Famke Janssen) die thuis zit met een gebroken been constant door de gangsters met camera's in de gaten gehouden. Als Nathan het nummer niet kan ontdekken dreigen ze zijn dochter te vermoorden. Dit dwingt de psychiater de code op een onorthodoxe wijze te achterhalen, wat een bloedstollend psychologisch gevecht oplevert...

Famke Janssen en Michael Douglas verenigd
Famke Janssen (°1964, Amsterdam) combineert acteertalent, ideale maten en een uitzonderlijke schoonheid. Ze werkte eerst als model in Nederland, tot een opdracht voor Chanel haar naar New York bracht in 1984, waar ze nu nog woont. De catwalk verliet ze al voor haar vijfentwintigste om literatuur- en acteurstudies te volgen. Haar eerste belangrijke vertolking dateert van 1992, toen ze een rol kreeg in ‘Fathers and Sons’ van Jeff Goldblum. Een rol als de vileine Xenia in de James Bond-thriller "Goldeneye" zorgde voor de grote doorbraak en voerde Janssen naar de wereldtop.

Haar tegenspeler in ‘Don't Say a Word’, Michael Douglas (°1944, New Brunswick USA), kan terugkijken op een van de meest succesvolle carrières uit de filmgeschiedenis. Douglas draait al mee sinds de late jaren zestig en schitterde in kaskrakers als ‘The China Syndrome’, ‘Romancing The Stone’, ‘Wall Street’, ‘Fatal Attraction’ en ‘Basic Instinct’. Ook als regisseur heeft Michael Douglas zijn uitzonderlijk filmisch talent bewezen met films als ‘One Flew Over the Cuckoo’s Nest’, ‘The Jewel of the Nile’ en ‘Face/Off’. Samen met Sir Laurence Olivier is hij de enige die ooit een Oscar® won voor zowel Beste Film als Beste Acteur.

De regisseur van ‘Don't Say a Word’, Gary Fleder, heeft veel voor het kleine scherm gewerkt en bereidt nu ‘The Runaway Jury’ voor, een legal thriller die nog in productie is.

Specificaties:
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2001
Leeftijd: 12
Speelduur: 109 min.

Extra's:
• Geen (huurversie)


Recent nieuws van dezelfde bron