:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: KOOPDVD JULI 2002
PERSBERICHT: KOOPDVD JULI 2002
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2002-06-17 - Geplaatst door: Serge
THE GLASS HOUSE
ledereen die opgroeiende kinderen heeft wordt wel eens overmand door de doemgedachte ‘wat als er ons iets overkomt?’. De ouders van Ruby en Rhett konden het ergste niet voorzien, maar hebben wel een stevig kapitaal opzij gezet en hun beste vrienden, de familie Glass, staat altijd klaar.

Wanneer zij beide in een auto-ongeluk omkomen, warden de kinderen als vanzelfsprekend geplaatst bij de Glasses. Het is een kinderloos welstellend koppel dat woont in een prachtig glazen huis. De verbazing van Ruby, een tienermeisje van 16, is dan ook groot wanneer ze de kamer moet delen met haar broer Rhett, die enkele jaren jonger is. Ruby is in haar opstandige puberjaren en is dan ook meteen achterdochtig. Rhett past zich makkelijker aan de nieuwe situatie aan. De school waar ze naartoe moeten is echter ook al niet van het niveau dat ze gewoon zijn, en wanneer Ruby een brief vindt die hen een studietoelage had moeten toekennen, wordt ze helemaal argwanend. Wordt ze stilaan paranoïde of zijn haar pleegouders tot het ergste in staat? Tot op het laatste moment zit je op de tip van je stoel bij deze knappe psychologische thriller, geregisseerd door Daniel Sackheim. Hij is gekend van de beste TV-series als The X-files, Millennium, E.R. en NYPD Blue. De scenarist Wesley Strick is ook geen onbekende in het thrillergenre met Cape Fear, Wolf en Final Analysis op zijn palmares...

Regisseur: DANIEL SACKHEIM (debuut, bekend van TV producties als E.R., The X-Files, Millennium, Law & Order, NYPD Blue)

Acteurs: LEELEE SOBIESKI (Eyes Wide Shut, Never Been Kissed, Deep Impact, Joan of Arc, Joy Ride) - DIANE LANE (The Perfect Storm, Judge Dredd, Chaplin, Rumbie Fish, A Walk an the Moon) - BRUCE DERN (All the Pretty Harses, The Haunting, Last Man Standing, The Burbs) - STELLAN SKARGARD (Good Will Hunting, The Hunt for Red October, Dancer in the Dark, Ronin, Breaking the Waves, Time Code, Aberdeen, Amistad) - TREVOR MORGAN (Jurassic Park III, The Patriot, Hardball)

Duur: 101 min.

Release op DVD (huur en koop): 2 juli 2002

Extra's op DVD:
• Promotrailer: “ Urban Legends”
• Bioscooptrailer
• Verwijderde scènes
• Interviews met cast
• Commentaar tijdens de film van de regisseur en de schrijver
• Filmografieën van cast en crewELVIS PRESLEY - BIOGRAPHY BOX
Wat deed jij op 16 augustus 1977? “The day the music died”... de dag dat Elvis verdween is ondertussen al 25 jaar geleden. En dat verdient in de komende maanden heel wat aandacht. Er zullen concerten zijn, speciale TV- en radioprogramma's, maar wie echt alles wil weten wat er te weten valt over “The King” zal zich de unieke DVD-Box “The Definitive Elvis” moeten aanschaffen. Het is een exclusieve uitgave van Columbia Tristar Home Entertainment met maar liefst 16 uur documentaires over het even van Elvis. Het is de eerste keer dat deze waardevolle beelden hier in de Benelux ter verkrijgen zijn. Het is Joe Esposito, vriend en roadmanager van Elvis van 1959 tot bij zijn dood in 1977, die de voornaamste raadgever was voor het samenstellen van deze serie. Hij ontmoette Elvis in het leger, was getuige bij zijn huwelijk, en was erbij toen hij stierf. Esposito wil door deze documentaires ook heel wat halve waarheden en roddels over Elvis de wereld uit helpen. Meer dan 200 mensen werden geïnterviewd over hun relatie met Elvis. Heel wat zijn bekenden uit de showbizz. Priscilla Presley als eerste, Johnny Cash, Pat Boone, Jerry Lee Lewis zijn maar enkel grote namen die hun intieme Elvis stories voor het eerst bekend maken aan het grote publiek. 16 hoofdstukken uit Elvis’ leven, 16 uren kijkplezier met op de achtergrond de gepast locaties. We krijgen immers de belangrijkste Elvis-plaatsen te zien in Memphis, Los Angeles, Palm Springs, Las Vegas, Hawaï en Nashville. Het beeldmateriaal bestaat uit filmclips, home movies, foto’s, reconstructies en recente opnames. Het geheel geeft het meest complete beeld dat er ooit gemaakt werd van het even van de “King of Rock ‘n’ Roll”. Niet alleen fans zullen hiervan genieten, want Elvis is een monument, een icoon uit de 20e eeuw. Hij is er niet meer, maar toch leeft hij voort en boeit hij en zijn muziek miljoenen mensen wereldwijd... Ook zij die zelfs niet geboren waren toen hij nog leefde!“The Definitive Elvis” DVD-box, een must die de zomer van 2002 zal tekenen!

Duur: 16 uur

Release op DVD (koop): 23 juli 2002

16 episodes:
1. Early Elvis: The Memphis Years
2. Elvis: The Television Years
3. Elvis: The Hollywood Years Part 1: 1956 - 1961
4. Elvis: The Hollywood Years Part 2: 1962 - 1969
5. Elvis: The Army Years
6. Elvis: The Comeback Special
7. Elvis: The Las Vegas Years
8. Elvis and the Colonel
9. Elvis and Priscilla
10. The Intimate Loves of Elvis
11. The Many Loves of Elvis
12. The Memphis Mafia
13. All The King’s Disciples Impersonator’s & Fans
14. The Spiritual Soul of Elvis
15. Elvis: A Man and His Music
16. The Day the Music Died Elvis is Gone

Een greep uit de meer dan 200 geïnterviewden
1. Priscilla Presley
2. Joe Esposito (road manager and confidant for nearly 15 years)
3. Colonel Tom Parker
4. Johnny Cash, Patti Page, Pat Boone, James Brown, Jerry Lee Lewis, Kenny Rogers
5. Anita Wood, Ann-Margret, Sheila Ryan, Linda Thompson, Ginger Alden (girlfriends)
6. Larry Gelier (personal hairdresser and first spiritual advisor)
7. Glen Campell, Mac Davis, Mark James (singersongwriters)
8. Joe Guercio (bandleader)
9. Dr. George Nichopoulos (private physician)
10. Sam Phillips (founder Sun Studios)
11. Richard Davis, Sonny West, Jerry Schilling, George Klein (Memphis Mafia)
12. Joe Delaney (entertainment critic for the Las Vegas Sun)
13. Pat Broeske, John O’Hara (author and historian)
14. William Campbell, Deborah Paget, Gloria Pall, Jan Shepard (costars)
15. en vele vele anderenGHOSTS OF MARS
John Carpenter is de meester bij uitstek van de suspens- en horrorfilms. De rillingen open vast nog over de rug van wie terugdenkt aan The Thing, Christine of Vampires... Hij blijft altijd trouw aan zijn thema: de mens die tegenover een ongekend “kwaad” geplaatst wordt. Deze donkere krachten moeten dan kost wat kost overwonnen worden door het individu of een groepje individuen.

Bij “Ghosts of Mars” moeten we het niet verder zoeken. Het is een soort martiaanse western waar veel bloed en horror aan te pas komen. De mensen hebben Mars gekoloniseerd maar de geesten van de oorspronkelijke bewoners willen hun planeet terug. Het zijn de meest gevaarlijke spoken uit de filmgeschiedenis, prachtig geregisseerd door John Carpenter, op het ritme van zijn eigen muziek en met een sterke cast die thuis is in het SF-genre: Ice Cube, Natasha Henstridge en Pam Grier.

Regisseur: JOHN CARPENTER (Halloween serie, The Thing, Christine, Vampires, Starman, Village of the Damned)

Acteurs: NATASHA HENSTRIDGE (Maximum Risk, The Whole Nine Yards, A Better Way to Die, Species II) - ICE CUBE (Populaire Rapper, Anaconda, Trespass, Boyz in the Hood, Three Kings, Next Friday) - JASON STATHAM (Snatch, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, The One, Turn It Up) - PAM GRIER (Jackie Brown, Holy Smoke, Mars Attacks, Jawbreaker, Fortress II)

Duur: 94 min.

Release op DVD (huur en koop): 23 juli 2002

Extra's op DVD:
• Bioscooptrailer
• Promotrailers: “Desert Vampires”, “Urban Legends 2”en “Glass House”
• Documentaire: “Scoring Ghosts of Mars”
• Documentaire: Speciale effecten
• Documentaire: Videodagboek “Rode Woestijnnachten”
• Commentaar tijdens de film van regisseur John Carpenter en actrice Natasha Hendstridge
• Filmografieën van cast en crewGLITTER
Meisjes dromen er vaak van om later een ster te worden... maar weinigen schitteren aan het firmament, en de weg die moet worden afgelegd is niet zonder opofferingen en obstakels.

Voor liefhebbers van de jaren tachtig is “Glitter” met Mariah Carey een boeiende illustratie van zo’n woelig levensverhaal. Voordat Mariah Carey haar 125 miljoen albums wereldwijd verkocht had, heeft ze zich door het leven moeten worstelen. Maar ze had maar één doel voor ogen: een superster worden. Wij hebben heel wat klassiekers uit de jaren ‘80 aan haar te danken en daar kan van genoten worden op “Glitter” nu ook op DVD.

Regisseur: VONDIE CURTIS-HALL (bekend als actrice in Romeo & Juliet, Faling Down, Clear and Present Danger)

Acteurs: MARIAH CAREY (debuut, verkocht wereldwijd meer dan 125 MAX BEESLEY (The Match) - DA BRAT (eerste vrouwelijke rapster met een platina album) - TERENCE HOWARD (Big Momma’s House, The Best Man) ERIC BENET

Duur: 100 min.

Release op DVD (huur en koop): 2 juli 2002

Extra's op DVD:
• Bioscooptrailer
• Promotrailer: “Center Stage”
• Video clips: “Never to Far” en “Loverboy”
• Commentaar tijdens de film door de regisseur
• Filmografieën van cast en crew