:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumičre >> PERSBERICHT: LA MEGLIO GIOVENTŮ REMASTERED
PERSBERICHT: LA MEGLIO GIOVENTŮ REMASTERED
Bron: Lumičre - Datum: 2015-09-16 - Geplaatst door: Werner
LA MEGLIO GIOVENTÙ

Het hartveroverende Italiaanse familie-epos
Nu in prachtige digitaal gerestaureerde versie op DVD en Blu-ray
Release op 29 september 2015

"40 jaar Italië in 6 magistrale uren film." - De Morgen
"Briljant portret van een land en een generatie" - De Standaard

La Meglio Gioventù nu nog mooier en meeslepender dan ooit in deze prachtige digitaal gerestaureerde versie!

Waarom een restauratie?
La Meglio Gioventù was oorspronkelijk bedoeld als tv-serie, besteld bij producent BiBi Film door de Italiaanse openbare omroep RAI. Die vond het eindresultaat echter niet evident voor een groot publiek, en hield initieel dan ook de boot af. Overtuigd van de kwaliteit van de film, toonde de producent vervolgens de film aan de selectiecommittees van het Festival van Cannes. Die selecteerden hem prompt in de sectie Un Certain Regard, waar hij bovendien ook uitgeroepen werd tot Beste Film.

Een gezwinde bioscooprelease was het logische vervolg van dit succes in Cannes in 2003. La Meglio Gioventù was echter opgenomen op pellicule maar afgemonteerd in televisiekwaliteit. Het is van die televisiemaster dat de 35mm-prints gemaakt werden voor Cannes en vervolgens ook voor de internationale cinemarelease destijds.

Voor het maken van de huidige digitale master is men voor het eerst teruggegaan naar het oorspronkelijke negatief van La Meglio Gioventù.

Het succes
La Meglio Gioventù vond overal ter wereld de weg naar de harten van het bioscooppubliek. En niet in het minst in België en Nederland, waar maar liefst 300.000 bezoekers de film in de zaal gingen ontdekken, en waar vervolgens nog eens 200.000 dvd-boxen over de toonbank gingen, een hallucinant aantal.

Synopsis:
La Meglio Gioventù vertelt het verhaal van een Italiaanse familie vanaf het einde van de jaren zestig tot vandaag. Nicola en Matteo zijn twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich aan bij de politie. De kleine en grote drama’s uit het leven van Matteo, Nicola en hun familie lopen parallel met gebeurtenissen die de recente Italiaanse geschiedenis tekenden: de overstroming van Firenze, het gevecht tegen de Siciliaanse maffia, de grote voetbalmatchen van de Italiaanse nationale ploeg, de studentenprotesten, het terrorisme van de Rode Brigades, de Fiat-crisis... La Meglio Gioventù is het fresco van een voor zichzelf opkomende generatie die geprobeerd heeft niet toe te geven aan de wereld om hem een beetje beter te kunnen achterlaten.

Technische specificaties 2-DVD box:
Een film van Marco Tullio Giordana
Met Luigi Lo Cascio, Alessio Boni, Jasmine Trinca en Fabrizio Gifuni
Herkomst: Italië, 2003
Speelduur: 360 min.
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9
Audio: Dolby Digital 2.0

Technische specificaties 2-Blu-ray box:
Een film van Marco Tullio Giordana
Met Luigi Lo Cascio, Alessio Boni, Jasmine Trinca en Fabrizio Gifuni
Herkomst: Italië, 2003
Speelduur: 360 min.
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederland
Beeldformaat: 1080 / 50i
Audio: DTS-HD Master Audio 2.0

Bonus:
• Interview met de regisseur La Meglio Gioventù