:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> The Searchers >> NIEUWSBERICHT: SELECTIE CANNES
NIEUWSBERICHT: SELECTIE CANNES
Bron: The Searchers - Datum: 2016-05-16 - Geplaatst door: Werner
PERSONAL SHOPPER EN HELL OR HIGH WATER GESELECTEERD VOOR FESTIVAL VAN CANNES

Filmdistributeur The Searchers kondigt vandaag met trots aan dat twee films uit de komende line-up geselecteerd zijn voor het festival van Cannes (11/5 - 22/5). Personal Shopper van regisseur Olivier Assayas haalde de 'Officiële Competitie' en Hell Or High Water neemt deel in de categorie 'Un Certain Regard'.

PERSONAL SHOPPER

Met Personal Shopper neemt de bekroonde cineast Olivier Assayas al voor de vijfde keer deel aan de 'Officiële Competitie' in Cannes. De regisseur begeeft zich met de film op de grens tussen sensuele thriller en stijlvol mysterie, gesitueerd in de Parijse onderwereld van de mode. Assayas werkt hiervoor opnieuw samen met Kristen Stewart, na hun alom bejubelde Clouds Of Sils Maria. Voor haar rol in die film werd Stewart bovendien bekroond met een César. 

Synopsis: De jonge Amerikaanse Maureen (Kristen Stewart) werkt overdag in Parijs als personal shopper voor een veeleisende superster. Haar nachten brengt ze echter door op zoek naar een teken van haar overleden tweelingbroer Lewis. Maureen en Lewis sloten net voor zijn dood een pact om samen de grenzen van de sterfelijkheid te verkennen. Wanneer Maureen plots mysterieuze berichten ontvangt, raakt ze ervan overtuigd dat Lewis hier iets mee te maken heeft.

Originele titel: Personal Shopper
Regisseur: Olivier Assayas (Clouds Of Sils Maria)
Cast: Kristen Stewart, Lars Eidinger, Anders Danielsen Lie, Nora Von Waldstâtten, Sigrid Bouaziz
Productiejaar: 2016
Genre: Drama
Taal: Engels
DOP: Yorick Le Saux (Clouds Of Sils Maria, Carlos, Only Lovers Left Alive…).
Belgische Release: 19/10/2016
 

HELL OR HIGH WATER

In Hell Or High Water brengt regisseur David MacKenzie een all-star cast samen voor een tijdloos verhaal over onvoorwaardelijke broederliefde, geschreven door Taylor Sheridan (Sicario, Sons Of Anarchy). Mackenzie maakte recent indruk met Starred Up en eerder in zijn carrière met het veelvuldig bekroonde Young Adam, een film waarmee hij ook in de categorie 'Un Certain Regard' te zien was. Hell Or High Water, met onder andere Chris Pine en Jeff Bridges, wordt geproduceerd door het team achter The Place Beyond The Pines en The Lincoln Lawyer

Synopsis: Na dertien jaar celstraf keert Tanner (Ben Foster) terug naar zijn familie landgoed waar zijn broer Toby (Chris Pine) en neefjes wonen. Wanneer ze dreigen hun ouderlijke huis te verliezen, beginnen de onafscheidelijke broers aan een reeks vakkundige overvallen op kleine, lokale banken. Omdat het steeds om maar kleine bedragen gaat, hopen Tanner en Toby onder de radar van de FBI te blijven. Alles loopt gesmeerd totdat officier Hamilton (Jeff Bridges), die opkijkt tegen zijn pensioen, zich in de zaak vastbijt. 

Originele titel: Hell Or High Water
Regisseur: David Mackenzie
Cast: Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges, Katy Mixon
Productiejaar: 2016
Genre: Heist/Thriller
Taal: Engels
DOP: Giles Nuttgens (Grand Budapest Hotel)
Belgische Release: TBC
 Recent nieuws van dezelfde bron