:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: FORGOTTEN SCARES
NIEUWSBERICHT: FORGOTTEN SCARES
Bron: DVD Info - Datum: 2016-10-09 - Geplaatst door: Werner
FORGOTTEN SCARES 

In 2014 bewees schrijver/regisseur Jonas Govaerts dat ze nog altijd horror in Vlaanderen kunnen maken, met Welp. De film kon rekenen op heel wat bijval op internationale filmfestivals en werd Welp bekroond met de "Carnet Jove Jury Award" op het Sitges International Film Festival en de award voor beste regie (Jonas Govaerts). Ook in België zelf werd Welp goed ontvangen, maar de gevestigde pers bleef de horrorprent verkopen als de "éérste Vlaamse horrorfilm". Het leek even alsof we dit genre nooit eerder beoefend hadden in Vlaanderen... maar in het promoten van Welp werd een hele lijn van genrefilms vergeten... pioniers zoals Harry Kümel die het genre bij ons op de kaart zetten en vaak internationaal daarmee scoorden, maar nu toch vergeten werden. Forgotten Scares zeg maar...

Dit irriteerde naast de vele genrefans op horrorforums, ook onafhankelijk filmmaker en voormalig in horror gespecialiseerd journalist Steve De Roover, dus hij ging op zoek naar alle regisseurs, producers en beschikbaar zijnde acteurs/actrices om voor eens en altijd de puntjes op de i te zetten over in Vlaanderen gemaakte horror cinema met Forgotten Scares.
Documentary by Steve de Roover Produced by 4 Way-Films and Skladanowsky

De lange documentaireForgotten Scares gaat terug naar de geboorte van Vlaamse horror in de jaren zeventig, maar belicht tegelijk ook de toekomst van het genre in Vlaanderen. De kijker krijgt de kans om lang vergeten en zelfs onafgewerkte genreparels te ontdekken, nieuwe informatie te leren over ondergewaardeerde 'splatter and gore'-fests, post-apocalyptische films, slasher-films, controversiële nazisploitation, vrouwengevangenis en vele andere fantastische filmische genremixers, dit alles bekeken door de ogen van de makers en uit de doeken gedaan door de cineasten, producenten en acteurs of actrices. Forgotten Scares is verder gekruid met zeldzame 'behind the scene'-beelden, klassieke film scènes, production stills en zelfs nooit eerder naar buiten gebracht beeldmateriaal, rechtstreeks uit de kelders van de filmmakers.

De documentaire behandeld onder andere schaamtelijk vergeten klassiekers zoals Malpertuis, Daughters Of Darkness, maar ook The Pencil Murders, The Antwerp Killer, The Afterman Trilogy, Lucker, Rabid Grannies, Alias, Engine Trouble, Parts Of The Family en Linkeroever/Leftbank en vele andere... natuurlijk mag ook Welp niet ontbreken. Deze producties werden grotendeels in Vlaanderen gemaakt én gefinancierd, ingeblikt door een Vlaamse regisseur en/of producent, en dit dan nog meestal zonder regeringssteun.

Check zeker de IMDB pagina voor enkele van de namen die we angstig voor onze camera's getrokken hebben: http://www.imdb.com/title/tt5268086/.

Forgotten Scares is een productie van de uit Baal afkomstige Steve De Roover, welke wist te scoren met de vampieren kortfilm Un Homme Bien (21 official film festival selecties in 11 landen, 'Best Social Film' op het Krivoy Rog Film Festival, Oekraïne), en Kevin Hoed, afkomstig uit het Limburgse Zonhoven, die momenteel de Europese filmfestivals afreist met zijn kortfilm Bleu - welke bekroond werd als beste debuut op het 16de Independent Days Film Fest, te Duitsland. Samen staken deze twee 'partners in crime' de koppen bij elkaar en besloten om 4-Way Films en Sungarden Media samen te voegen, waaruit het nieuwe onafhankelijke Leuvense productiehuis Skladanowsky werd geboren. Since hun opstart begin 2015 was Skladanowsky al verantwoordelijke voor een stevige selectie commercials, a-typische kortfilms zoals het ambitieuze The Barrier Of Silence,TV reportages en muziekvideos. Kijk zeker is verder op de officiële website: www.skladanowsky.be.

Info over regisseur/producer Steve De Roover: check de IMDB-page: http://www.imdb.com/name/nm4192962/

Forgotten Scares zal in wereld premiere gaan op het genre-loving STUFF Film Festival in Mexico op 16 October 2016. De documentaire zal in 2017 zijn opwachting maken langs diverse Belgische film- en documentairefestivals en tevens zijn Amerikaanse première maken in Miami.

Er worden 25 films behandeld en documentaire heeft een speelduur van 121 minuten.
De poster art werd geïllustreerd door Wim Clynhens.
 Recent nieuws van dezelfde bron