:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: WILLOW & LEGEND OP DVD
PERSBERICHT: WILLOW & LEGEND OP DVD
Bron: Fox - Datum: 2002-07-31 - Geplaatst door: Serge
In de DVD-verzameling van Harry Potter & Lord of the Rings -fans mogen Willow en Legend zeker niet ontbreken. Deze prachtige films, in de stijl van Harry Potter en Lord of the Rings, geproduceerd in de jaren tachtig, waren wat special effects betreft hun tijd ver vooruit. Beide titels hebben dan ook verschillende Oscar®nominaties op hun naam staan waaronder: Willow - ‘Beste Geluidseffecten’ en ‘Beste Visuele Effecten’ - en Legend - ‘Beste Make Up’-. Deze magische DVD’s zijn echte collector’s items en staan garant voor urenlang kijkplezier voor het hele gezin.

WILLOW SPECIAL EDITION
De legendarische filmmakers George Lucas ( Star Wars–saga) en Ron Howard (Apollo 13, A Beautiful Mind, Ransom) brengen ons één van de meest geliefde en spectaculaire fantasy-films aller tijden. Deze baanbrekende film combineert verbazingwekkende special effects met adembenemende actie in een klassieke strijd tussen goed en kwaad.

De jonge Willow Ufgood (Warwick Davis) heeft een rustig leventje als boer in een klein dorp. Plotseling bevindt hij zich middenin een gevaarlijk avontuur, wanneer hij een te vondeling gelegde baby vindt. Volgens een historische voorspelling is dit kindje voorbestemd de heerschappij van de kwade tovenares, Koningin Bavmorda (Jean Marsh) te beëindigen. Omdat Willow de baby heeft gevonden, en daardoor het dorp in gevaar brengt, moet hij ervoor zorgen dat het kindje buiten het dorp in veiligheid wordt gebracht. Vergezeld door slechts één zwaardvechter (Val Kilmer) moet Willow levensgevaarlijke duistere krachten overwinnen, die voor niets of niemand terugdeinzen om de Koningin te beschermen.

Releasedatum: 21 augustus 2002

Genre: Fantasy
Duur: 120 min

Extra’s:
- Drie originele bioscooptrailers
- Audiocommentaar van hoofdrolspeler Warwick Davis
- Twee featurettes
- Willow: Making of an Adventure
- Morf to Morphing: The Dawn of Digital Filmmaking
- Acht TV-spots
- Fotogalerij
- Easter egg
LEGEND
Tom Cruise speelt de hoofdrol in dit oogstrelende fantasieavontuur waarin temidden van een spectaculaire omgeving, het zuivere goed en kwaad een strijd voeren op leven en dood. Met rollen van Billy Barty en Alice Playten en onder regie van Ridley Scott, beroemd om zijn opmerkelijke setting en zijn weergaloze beeldwerk, is Legend een verbluffend goed tot leven gewekte mythe en legendarische film.

Het fantasieverhaal speelt zich af in een tijdloos mythisch woud dat wordt bevolkt door feeën, kobolds, eenhoorns en stervelingen. Jack (Tom Cruise), een mystieke bewoner van het woud, is door het lot voorbestemd om een heldhaftige speurtocht te ondernemen. Hij moet een mooie prinses Lily (Mia Sara) redden, en de demonische Lord of Darkness (Tim Curry) verslaan, want anders zal de wereld door een eeuwige duisternis worden overmand.

Releasedatum: 21 augustus

Genre: Fantasy
Duur: 90 min

Extra’s:
- Originele bioscooptrailer


Recent nieuws van dezelfde bron