:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Focus Film Facts >> PERSBERICHT: LOENATIK DE MOEVIE
PERSBERICHT: LOENATIK DE MOEVIE
Bron: Focus Film Facts - Datum: 2002-08-02 - Geplaatst door: Serge
Stichting Bio-Kinderrevalidatie bestaat dit jaar 75 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileumjaar organiseert Bio in de maanden september, oktober en november verschillende evenementen waarbij het belang van het werk van de stichting centraal staat. Zo zal de voorpremière van de nieuwe Nederlandse familiefilm Loenatik de Moevie op 22 september in Pathé Arena, het Emma Kinderziekenhuis en op het terrein van Bio-Kinderrevalidatie in Arnhem, geheel gewijd zijn aan Bio.

Bio-Kinderrevalidatie werd in 1927 opgericht door het Nederlandse Bioscoopbedrijf. Het uitgangspunt was hierbij het oprichten van een vakantieoord, het befaamde Bio-Vakantieoord, om de "grootsteedse bleekneusjes" een korte vakantie in de gezonde buitenlucht te kunnen aanbieden. In de loop der jaren heeft Bio-Kinderrevalidatie zich verder ontwikkeld tot een organisatie die bijdraagt aan nieuwe voorzieningen voor kinderen en jongeren met een handicap. Hiernaast ontwikkelt en stimuleert Bio-Kinderrevalidatie reeds sinds lange tijd projecten op het gebied van kinderrevalidatie.

Voorpremière 'Loenatik de Moevie'
De voorpremière van de kinderfilm Loenatik de Moevie zal geheel in het teken staan van het jubileumjaar van Bio. Loenatik de Moevie is een komedie van Bobby Eerhart met lichtheid en eigenzinnige humor, maar ook met ontroerende momenten. De film is gebaseerd op de succesvolle televisieserie van de VPRO.

Voor de voorpremière op zondag 22 september in Pathé Arena worden Nederlandse gehandicapte kinderen uitgenodigd om met hun begeleiders deze exclusieve voorstelling om 10.30 uur bij te wonen. Aan deze voorpremière is een landelijke kleurwedstrijd gekoppeld waarbij alle gehandicapte kinderen in Nederland door Bio worden gevraagd om op creatieve wijze een Loenatik-poster in te kleuren. De winnaars van deze kleurwedstrijd zullen hun prijs overhandigd krijgen na afloop van de voorstelling door de echte Loenatiks.

Tevens zal in de middag van 22 september om 14.30 uur een voorstelling van Loenatik de Moevie plaatsvinden voor de patiëntjes die op dat moment verblijven in het Emma Kinderziekenhuis. Ook voor hun wordt door Bio een leuk aansluitend programma georganiseerd waarbij leden van de cast en crew aanwezig zullen zijn. Voor deze voorstelling zal gebruik worden gemaakt van de CinEmma, de kinderbioscoop in het AMC.

Op het terrein van Bio-Kinderrevalidatie in Arnhem zal een Loenatik-verkleedwedstrijd worden georganiseerd voor de kinderen die verblijven in het Bio-revalidatiecentrum. Uiteraard zullen ook zij de film kunnen zien, en wel om 15.00 uur in de bioscoopruimte van Bio.

De Bio-voorpremière van Loenatik de Moevie wordt mede mogelijk gemaakt door de distributeur van de film, Three Lines Pictures BV, Pathé Arena en het AMC / Emmakinderziekhuis.

Internet: www.bio-kinderrevalidatie.nl
Kijk ook op: www.loenatik.nl

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum is een video en DVD vervaardigd met een compilatie van alle verschenen collectefilms. Focus Film Facts zal de video en DVD medio 2003 releasen.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron