:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: KOOPDVD SEPTEMBER 2002
PERSBERICHT: KOOPDVD SEPTEMBER 2002
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2002-08-06 - Geplaatst door: Serge
FOR THE CAUSE
They were magic… They were children… They were soldiers… And they fought…

Synopsis:
Ergens in de verre toekomst, op een verre planeet, wordt een honderdjarige oorlog uitgevochten tusen de steden Brecca en Obsidian. De belangrijkste generaal van Brecca, Murren (Dean Cain), wil het laatste wapen uit de Oude Tijd gebruiken om de strijd te beslechten: de Warhammer. Hiertoe stelt hij een klein maar dapper team samen. Terwijl het team van Brecca zich een weg baant dor het verwoeste en verlaten landschap wordt het duidelijk dat de oorlog niet is wat het lijkt. De Obsidiaanse vijand blijft onzichtbaar, en de heroïsche generaal Murren zou weleens een gevaarlijke gek kunnen zijn, vastbesloten om deze oorlog te winnen, ten koste van alles.

Regie: David March Douglas
Cast: Dean Cain (Lois & Clarke: The Adventures of Superman, No Alibi) - Thomas Ian Griffith (Vampires, Crackerjack) - Justin Whalin (Dungeons & Dragons, Serial Mom)
Genre: Actie / Science Fiction
Speelduur: 94 minuten
Releasedatum: 24-09-02 op koopdvd

Specificaties dvd:
Extra’s: Trailer, Geanimeerde menu’s
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0OUT OF LINE
When an ex-con and his probation officer break the rules, they step… out of line.

Synopsis:
Als reclasseringsambtenaar is Jenny gewend om met ex-gedetineerden om te gaan. Henri is zo’n zware jongen die onder haar toezicht wordt geplaatst. Getroffen door zijn wil en pogingen om te herintegreren in de maatschappij, besluit ze hem te helpen. Wat Jenny echter niet weet, is dat Henri deze ervaring wil gebruiken om een laatste criminele klus op te knappen. Langzaam groeit er iets tussen de twee. Dit brengt hen niet alleen in een lastig parket, maar vormt ook een regelrechte bedreiging voor hun beider levens wanneer het tijdstip komt dat Henri de criminele rekening moet vereffenen…

Regie: Johanna Demetrakas
Cast: Jennifer Beals, Holt McCallany
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 24-09-02 op koopdvd

Specificaties dvd:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0VIRTUAL DEATH
Wanneer een studente het Mangler-virus download in het computersysteem van hoor school, zijn de levensgevaarlijke gevolgen niet te overzien.

Synopsis:
Jo Newton houdt wel van een uitdaging. Ze kraakt de computer van het bedrijf van haar vader, waarmee ze een virus download in het systeem. Haar vader ontsteekt in woede en stuurt haar naar een school ver weg. Op een bijna verlaten campus download Jo op een nacht het Mangler virus in het high-tech beveiligingssysteem van de school. Eenmaal tot leven gewekt, blijkt het virus een levensgevaarlijke opponent die zeer snel en op gruwelijke wijze slachtoffers maakt onder de staf en bewoners van de campus. Daarbij maakt de Mangler zeer inventief gebruik van beveiligingscamera’s en slaagt er zelfs in bezit te nemen van het lichaam van de hoofdmeester. Jo en de steeds kleiner wordende groep studenten hebben geen andere keuze dan sterven of de strijd aangaan…

Regie: Michael Hamilton-Wright
Cast: helse Swain (The Virgin Suicides) - Philippe Bergeron (Godzilla, The Family Man) - Lance Henriksen (Scream 3, The Quick and the Dead) - Daniella Evangelista (Wishmaster 3, Disturbing Behaviour)
Genre: Horror
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 24-09-02 op koopdvd

Bijzonderheden: De karakters in deze film zijn gecreëerd naar voorbeeld van een verhaal van Stephen King.

Specificaties dvd:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biography
Taal: Engels
Optionele ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0PHASE IV
Once they joined The Program, their days were numbered.

Synopsis:
Zes studenten aan New England University werken mee aan een geheim farmaceutisch onderzoek. Vier van hen zijn inmiddels gestorven aan gebeurtenissen die niet aan elkaar gerelateerd lijken. Maar de student journalistiek Simon Tate twijfelt daaraan, net zoals Dr. Benjamin Roanic. Terwijl Simon probeert het mysterie rond de moorden op te lossen, probeert Benjamin de twee overgebleven nog levende studenten te waarschuwen. Hiermee maakt Benjamin zichzelf tot doelwit van de moordenaars, maar hij slaagt er nog wel in bewijsmateriaal door te spelen aan Simon. Simon is vastberaden om hiermee de samenzwering te onthullen, voordat het ook voor hem te laat is.

Regie: Bryan Goeres
Cast: Dean Cain (Lois & Clarke: The Adventures of Superman, No Alibi, Firetrap) - Brian Bosworth (Three Kings, Virus, Stone Cold) - Mimi Kuzyk (Waking the Dead, Lost and Delirious)
Genre: Actie-Thriller
Speelduur: 97 minuten
Releasedatum: 24-09-02 op koopdvd

Specificaties dvd:
Extra’s: Trailer, Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1PENTAGON WARS
They don’t need a tank, they need a shrink.

Synopsis:
Kolonel James Burton (Cary Elwes) krijgt de leiding over het testprogramma voor de Bradley. Deze superieure en peperdure nieuwe gevechtsmachine van de Amerikaanse luchtmacht is bijna klaar voor produktie. De grote technologische doorbraak die Amerika te wachten staat, komt echter op losse schroeven te staan wanneer Burton onverwacht een vreemd telefoontje krijgt. Iets is niet in orde, maar wat? Zijn superieur Generaal Partridge (Kelsey Grammar) probeert niet alleen zichzelf in te dekken, maar ook om Burton op het verkeerde spoor te zetten. Burton doet alles in zijn macht om de waarheid te achterhalen, een waarheid die duizenden levens kan redden.

Regie: Richard Benjamin (Mermaids, Made in America)
Cast: Kelsey Grammer (Frasier (TV), 15 Minutes) - Cary Elwes (Twister, Liar Liar) - Olympia Dukakis (Steel Magnolias, Look Who’s Talking) - Richard Benjamin (Deconstructing Harry)
Genre: Actie-Komedie
Speelduur: 103 minuten
Releasedatum: 24-09-02 op koopdvd

Specificaties dvd:
Extra’s: Nog niet bekend
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: Nog niet bekend
Geluid: Nog niet bekendHARRAD EXPERIMENT
The Sex Manifesto of the Free Love generation

Synopsis:
Harrad College is anders dan de meeste scholen. De leiding van de school heeft een experiment opgezet om aan te tonen hoe bezitterig en gewelddadig de mens kan worden in bepaalde omstandigheden. Met dit doel worden studenten, man en vrouw aan elkaar gekoppeld om vervolgens een kamer te delen en wordt sexuele vrijheid gepropageerd. Studente Beth ontsteekt in jaloezie en razernij, omdat haar kamergenoot Stanley zijn oog heeft laten vallen op Sheila. Beth vindt dat Stanley het experiment op een te individueel niveau uitleeft en daarmee de groepsbelangen en –relaties ondermijnt. Op deze wijze wordt duidelijk dat Harrad’s leerschool niet bedoeld is om je lustgevoelens te volgen, maar inzicht geeft in de aard van de mens en menselijke relaties.

Regie: Ted Post
Cast: Don Johnson (Tin Cup, Harley Davidson and the Marlboro Man) - Tippi Hedren (Pacific Hights, The Birds) - Laurie Walters - Victoria Thompson - Bruno Kirby (When Harry Met Sally, Donnie Brasco) - James Whitmore (The Shawshank Redemption, The Relic)
Genre: Speelfilm
Speelduur: 95 minuten
Releasedatum: 24-09-02 op koopdvd

Specificaties dvd:
Extra’s: Photo gallery, Biographies
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic. Geschikt voor alle beeldformaten.
Geluid: Dolby Digital MonoHARRAD SUMMER
Synopsis:
Na hun eerste schooljaar op Harrad College gaan Beth, Harry, Sheila en Stanley samen op vakantie. Harrad is uniek, omdat de studenten er veel vrijheid hebben. Daardoor leren ze veel over de aard van mensen en menselijke relaties. Buitenstaanders denken echter dat Harrad voor de studenten een excuus is om hun lustgevoelens te volgen. In de buitenwereld is het des te moeilijker om te leven naar de Harrad standaard. Zo ontdekt Harry zijn jaloerse aard wanneer Beth haar ex-vriend tegenkomt, keren Harry’s ouders zich tegen Harrad als ze ontdekken waar de school voor staat en houdt Stanley de waarheid voor zijn ouders verborgen. Dit dwingt de vier studenten om te groeien als mens en in hun relatie tot andere mensen. Uiteindelijk slagen ze er zelfs in om begrip en fascinatie voor hun levenswijze te kweken.

Regie: Steven H. Stern (Money, Running)
Cast: Laurie Walters, Robert Reiser, Richard Doran, Victoria Thompson, Bill Dana
Genre: Speelfilm
Speelduur: 93 minuten
Releasedatum: 24-09-02 op koopdvd

Specificaties dvd:
Extra’s: Photo gallery
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 anamorphic
Geluid: Dolby Digital MonoEVITA (Franse versie, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld)
Magnifique comédie musicale d’Andrew Lloyd Webber et Tim Rice filmée avec Madonna dans le rôle d’Evita Perón.

Synopsis:
Le film est basé sur la comédie musicale à grand succès, et du même nom, réalisée par Andrew Lloyd Webber et Tim Rice. La vie brève mais dynamique d’Eva Perón (Madonna) constitue le thème du film. D’origine pauvre, Evita, femme du Président Juan Perón (Jonathan Pryce) parviendra à se hisser au rang d’une des femmes les plus riches, les plus aimées et les plus puissantes du monde. Avec son intelligence et son charme, elle envoûta pendant 7 ans un pays de 18 millions d’habitants. Elle mourut en 1952, à 33 ans. Le cynique Ché (Antonio Banderas) apporte ses commentaires sur cette femme énigmatique et populaire qui changea l’histoire de son pays en décidant tout simplement que personne n’avait besoin de vivre dans la misère.

Regie: Alan Parker (Mississippi Burning, Midnight Express, Pink Floyd The Wall)
Cast: Madonna (The Next Best Thing, Body of Evidence, Dick Tracy, A League of Their Own), Antonio Banderas (The 13th Warrior, The Mask of Zorro, Desperado, The Mambo Kings), Jonathan Pryce (Brazil, Regeneration, Ronin, Glengarry Glen Ross)
Genre: Film Musical
Durée: 134 minutes
Date de sortie: 24-09-02 dvd à vendre

Spécifications dvd:
Suppléments: Bandes-Annonces, Interviews, Coulisses du tournage, Musique de film, Clip vidéo original, Galerie Photos, Biographies
Langues: Anglais
Sous-titrage: Français, Néerlandais
Code régional: 2 (PAL)
Format image: 16:9 (2,35:1) anamorphic
Bande sonore: Dolby Digital 5.1