:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #69
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #69
Bron: DVD Info - Datum: 2021-06-22 - Geplaatst door: Didier
We beginnen wederom onze Cineweetjes met nieuws over FilmFest Gent. Eerder vertelden we je dat de 48ste editie van Film Fest Gent je dit jaar mee naar Griekenland neemt. Als vanzelfsprekend komt er dan ook een volledige retrospectieve van de films van de Griekse Theo Angelopoulos. De films zijn gecureerd door Patrick Duynslaegher en de retrospectieve is uniek in België omdat het voor het eerste alle films, inclusief een middellange docu over Athene, van Angelopoulos samenbrengt.



In de Amerikaanse box-office staat A Quiet Place Part II voor de derde week op de eerste plaats, gevolgd door In The Heights naar de gelijknamige Broadway-musical van Lin-Manuel Miranda. Peter Rabbit 2: The Runaway verovert de derde plaats.



We hebben het de laatste maanden steeds maar over de Amerikaanse box office, maar eindelijk kunnen we ook iets kwijt over de Belgische bioscopen. Kinepolis blikt tevreden terug op de heropening van de Belgische bioscopen op 9 juni en kreeg 7500 bezoekers over de vloer. Opmerkelijk feit is dat 2500 hiervan naar The Conjuring: The Devil Made Me Do It gingen kijken, gevolgd door Cruella en Tom And Jerry. Kinepolis heeft hoge verwachtingen voor A Quiet Place Part II die op 23 juni in de zalen komt.



The Power Of The Dog van Jane Campion met Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst en Jesse Plemons gaat in première op het filmfestival van Venetië. Campion won er destijds de Grote Juryprijs won voor An Angel At My Table. The Power Of The Dog is gebaseerd op Thomas Savages gelijknamige roman.



Het zijn drukke tijden voor regisseur Todd Haynes. In Cannes zal hij zijn documentaire over The Velvet Underground voorstellen, en hij werkt nu ook aan een nieuwe film May December. In de cast zijn Julianne Moore en ook Natalie Portman van de partij.



Second Sight brengt op Blu-ray The Krays uit, de film uit 1990 waarin de gangsterbroers Ronnie en Reggie Kray werden vertolkt door Gary en Martin Kemp van Spandau Ballet.



Er komt na Ted 2 nu ook een serie rond de levende teddybeer en die komt op de streamingdienst Peacock terecht. Seth MacFarlane zou waarschijnlijk opnieuw de stem van de teddybeer vertolken, maar Mark Wahlberg zou niet meedoen.



Er komt een reboot van The Toxic Avenger en Kevin Bacon gaat de slechterik vertolken. De hoofdrol is voor Peter Dinklage van Game Of Thrones, en ook Jacob Tremblay en Taylour Paige zitten in de cast.



Er is eindelijk duidelijkheid over de releasedatum van Black Widow. De film komt vanaf 7 juli in de Belgische bioscopen en is vanaf 9 juli te zien tegen een meerprijs op Disney+. Vanaf 6 oktober is hij kosteloos in het Disney+-abonnement inbegrepen.



Ned Beatty is niet meer. De acteur die in de jaren '70 beroemd werd met zijn rollen in John Boormans Deliverance en Sidney Lumets Network overleed op 83-jarige leeftijd. Beatty speelde ook mee in Robert Altmans Nashville, Alan J. Pakula’s All The President’s Men, Richard Donners Superman, Steven Spielbergs 1941 en Mike Nichols’ Charlie Wilson’s War. Hij was ook de stem van de slechterik Lotso in Toy Story 3.



Felix van Groeningen werkt samen met Charlotte Vandermeersch aan Le Otto Montage, wat een verfilming is van Paolo Cognetti’s gelijknamige roman. In het Italiaanse drama dat zich in de Alpen afspeelt zitten Luca Marinelli , Alessandro Borghi, Filippo Timi en Elena Lietti in de cast. In Le Otto Montage werkt Van Groeningen weer samen met zijn vaste cameraman Ruben Impens en monteur Nico Leunen.



Triest nieuws. De Hongaarse regering heeft via de conservatieve partij van de Hongaarse premier Viktor Orban een wet goedgekeurd die het verbiedt om in het bijzijn van minderjarigen naar de LGBTQ-gemeenschap te verwijzen en waardoor er dus ook geen films met LGBTQ-elementen meer vertoond mogen worden op de tv.



Spike Lee is het gezicht van het filmfestival van Cannes dat op 6 juli van start gaat en daar is de regisseur ook de juryvoorzitter van de Officiële Competitie.



We gaan eruit met zeer leuk nieuws, MGM werkt immers aan een reboot van de blaxploitation-classic Blacula uit 1972 waarbij een Afrikaanse prins vervloekt wordt door Dracula. Tot de volgende keer!



Recent nieuws van dezelfde bron