:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> DVD Info >> NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #113
NIEUWSBERICHT: CINEWEETJES #113
Bron: DVD Info - Datum: 2022-08-22 - Geplaatst door: Didier
Cineweetjes is er weer en dat beginnen we alweer met triestig nieuws want de Duitse regisseur Wolfgang Petersen, die ook een grote Hollywoodcarrière had, is op 81-jarige leeftijd aan de gevolgen van alvleesklierkanker overleden. Voor velen is Das Boot zijn beste film, terwijl vele eighties-zieltjes het op The Never Ending Story houden. In Hollywood maakte Petersen o.a. nog In The Line Of Fire, Outbreak, Air Force One en Troy.



In Vlaanderen begint Mathias Sercu aan zijn regiedebuut J’aime La Vie. Sercu schreef ook het scenario, hij kruipt ook voor het eerst achter de camera en omschrijft het project als een ode aan het leven. In de cast treffen we Janne Desmet, Jurgen Delnaet, Greet Verstraete, Bert Dobbelaere en Mattias Busschaert aan. In 2023 kan je de film in de bioscoop gaan bekijken.



Walter Hill, de regisseur van o.a. The Driver, The Warriors, 48 Hours en Red Heat, krijgt een ereprijs op het filmfestival van Venetië, de zogezegde Glory to the Filmmaker Award. De prijs wordt sinds 2006 uitgereikt en eerdere winnaars zijn o.a. Abbas Kiarostami, Spike Lee, Ridley Scott, Agnes Varda en Zhang Yimou. Hill zal er zijn nieuwe western In Dead For A Dollar met Christoph Waltz voorstellen.



Op 8 maart 2024 verschijnt acht jaar na het derde deel Kung Fu Panda 4. Waarschijnlijk zal Jack Black opnieuw de stem inspreken van panda Po. De drie delen brachten samen 1,8 miljard dollar op.



Volgens Warner Bros. is de kans groot dat Leslie Grace nog te zien zal zijn in andere DC-projecten nadat Batgirl werd geschrapt. Omdat films die rechtstreeks naar HBO Max gaan niet meer in de strategie van het nieuwe bestuur van Warner passen, is het onduidelijk hoe het DC-universum er zal uitzien de komende jaren. Zo mag Matt Reeves wel een vervolg maken op The Batman, maar volgens Variety gaat het nog jaren duren voordat je die film in de bioscoop kunt zien.



Er komt een bioscoopfilm van in The Fall Guy, de populaire actieserie uit de jaren zeventig en tachtig met Lee Majors. Emily Blunt zal de vrouwelijke hoofdrol vertolken naast Ryan Gosling. De film wordt geregisseerd door David Leitch van wie momenteel Bullet Train loopt.



Kevin Costner heeft nieuwe namen toegevoegd aan zijn westernproject Horizon, dat uit vier opeenvolgende films bestaat, en dat zijn Sienna Miller, Sam Worthington en Jamie Campbell Bower, die we kennen als Vecna uit Stranger Things.



Alec Baldwin riskeert om aangeklaagd te worden voor onvrijwillige doodslag nadat hij per ongeluk op de set van Rust een cameravrouw neerschoot. Uit de forensische onderzoeken van de FBI blijkt dat het schot niet per ongeluk afging, maar dat Baldwin wel degelijk een trekker overhaalde ook al beweerde hij dat hij nooit een pistool op iemand zou richten en dan de trekker overhalen. Baldwin was ervan overtuigd dat er geen kogels in het wapen zaten, zelfs geen losse flodders.



In Amerika gaat het abonnementsgeld voor Disney+ met 37 procent omhoog. Voortaan betalen Amerikanen 10,99 dollar per maand of 109,99 dollar per jaar wat een kostenverhoging is van 3 dollar per maand voor maandabonnees en 40 dollar voor mensen met een jaarabonnement.



MGM heeft een samenwerkingsverband gesloten met Warner Bros. die als distributeur alle bioscoopfilms van MGM zal verdelen buiten de Verenigde Staten. De volgende James Bond-film zit er wel niet tussen, omdat MGM eerder al een deal had gesloten met Universal, dat ook al No Time To Die verdeelde. Opmerkelijk is dat Warner Bros. wel de distributiepartner worden van de 27ste Bond-film wordt.



Johnny Depp gaat opnieuw een film regisseren, en wel een biopic over de Italiaanse schilder en beeldhouwer Modigliani. De film is gebaseerd op een toneelstuk van Dennis McIntyre en speelt zich af in het Parijs van 1916. Wie in de huid zal kruipen van Modigliani is nog niet bekend.



Robert De Niro gaat opnieuw een gangster spelen, en wel in de nieuwe Warner-film Wise Guys van Barry Levinson. Volgens The Hollywood Reporter grijpt de film terug naar Goodfellas omdat De Niro herenigd wordt met producent Irwin Winkler en schrijver Nicholas Pileggi.



Zoë Kravitz weigert om de naam van haar regiedebuut, Pussy Island, te veranderen. Volgens Kravitz is de titel de kern van het verhaal en beschrijft die een tijd waarin het voor mannen normaal was om een plek die naam te geven. Het is volgens Zoë een illusie om te denken dat die tijd vandaag voorbij is. De hoofdrollen worden vertolkt door Naomi Ackie en Channing Tatum.



Naar jaarlijkse gewoonte slaan Film Fest Gent en VierNulVier (voorheen de Vooruit) in het najaar de handen in elkaar. Van 12 tot en met 22 oktober presenteren zij in het Gentse kunstencentrum Videodroom, een eigenwijze mix van eclectische muziek en obscure cultfilms. De muzikanten Bohren & the Club of Gore, Mathilde Fernandez / Promis3, Stimular III, Use Knife, Oona Libens, Miaux, Martin Kohlstedt en Paard. staan op het programma.



Jonah Hill gaat de documentaire Stutz regisseren, die draait om zijn eigen mentale problemen. Hill heeft al bijna 20 jaar regelmatige angstaanvallen, die alleen maar erger worden als hij met pers of publiek in contact komt. Tot volgende week!



Recent nieuws van dezelfde bron