:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Remain In Light >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2024
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2024
Bron: Remain In Light - Datum: 2024-03-06 - Geplaatst door: Werner
REMAIN IN LIGHT DVD, BLU-RAY & UHD MAART RELEASES

THE JUNGLE BUNCH WORLD TOUR

Wanneer een mysterieuze superschurk de jungle bedekt met giftig roze schuim dat explodeert bij contact met water, schiet de Jungle Bunch te hulp. Met nog minder dan een maand voor het regenseizoen, begint een race tegen de klok om een tegengif te vinden. Onze Jungle Bunch-helden starten hun grootste zoektocht ooit en reizen samen met hun bondgenoten de hele wereld over, van het noorden tot Europa, Azië en het Midden-Oosten. Ze staan tegenover een tegenstander die slimmer en duivelser is dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Voor Maurice en zijn vrienden van de Jungle Bunch is de inzet nog nooit zo hoog geweest!

Regie: Benoit Somville, Yannick Moulin, Laurent Bru
Relasedatum dvd: 6 maart 2024





DUMB MONEY

In 2021 zet een groep amateurbeleggers en Reddit-gebruikers de beleggingswereld op zijn kop door massaal aandelen te kopen van de verliesmakende videogame-winkel GameStop. Ze creëerden eigenhandig een ’short squeeze’ waarmee ze één van de grootste hedgefunds op Wall Street neerhaalden door samen te spannen tegen de grootgewichten van de beurs. In dit ongelooflijke, maar waargebeurde David versus Goliath-verhaal vertolkt Paul Dano de legendarische Youtuber en investeerder Keith Gill, die online bekendheid verwierf als ‘Roaring Kitty’. De sterrencast van deze komedie van regisseur Craig Gillespie (bekend van I, Tonya, Cruella en de serie Pam & Tommy) wordt aangevuld door Seth Rogen, Pete Davidson, Shailene Woodley, Sebastian Stan, America Ferrera en Nick Offerman.

Regie: Craig Gillespie
Cast: Paul Dano, Shailene Woodley, Seth Rogen, Pete Davidson
Releasedatum dvd en Blu-ray: 6 maart 2024





RETRIBUTION

De Amerikaanse zakenman Matt Turner (Liam Neeson) woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, wordt hij gebeld door een onbekend nummer en krijgt hij een mysterieuze stem aan de lijn. Als hij niet doet wat hem wordt opgedragen, zal de bom die onder de stoel in zijn auto verstopt zit, afgaan… In een race tegen de klok probeert Matt het mysterie op te lossen en zijn gezin te redden.

Regie: Nimród Antal
Cast: Liam Neeson, Noma Dumezweni, Lilly Aspell
Releasedatum 4K: 6 maart 2024





IL BOEMO

Venetië, 1765. De Tsjech Josef Mysliveček droomt van een carrière als operacomponist, maar in een stad vol talenten en gevestigde namen lijkt dat onmogelijk. Mysliveček is echter getalenteerd en daarnaast onweerstaanbaar charmant. Wanneer hij de minnaar wordt van een vooraanstaande markiezin die hem onder haar hoede neemt, lijken zijn kansen op een doorbraak te groeien. Getransformeerd krijgt hij een unieke opdracht: een opera componeren voor Teatro San Carlo in Napels, destijds het grootste theater van Europa. Al gauw groeit 'De Bohemer’ uit tot de beroemdste componist van het moment. Een slopende ziekte, veranderende mode en armoede betekenen echter het begin van zijn onvermijdelijke ondergang.

Il Boemo is een weelderig historisch drama over de 18de-eeuwse musicus Josef Mysliveček die als buitenstaander wist door te breken in Italië en daar de meest gevierde componist van zijn tijd werd. Ondanks verwoede pogingen zijn stempel te drukken op de geschiedenis is deze inspiratiebron en vriend van de jonge Mozart vrij snel vergeten. Regisseur Petr Vaclav brengt met zijn film een ode aan een Tsjechische muzikale grootheid én aan zijn muziek, die in Il Boemo wordt uitgevoerd door internationale operasterren als Philippe Jaroussky en Simona Šaturová.

Regie: Petr Vaclav
Cast: Vojtěch Dyk, Elena Radonicich, Barbara Ronchi, Lana Vlady
Releasedatum dvd en Blu-ray: 13 maart 2024





LE POT-AU-FEU

Het is 1885. De uitmuntende kok Eugenie heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant. Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken. Le Pot-au-feu van de Frans-Vietnamese cineast Trần Anh Hùng werd bijzonder goed onthaald op het filmfestival in Cannes. Niet voor niets won de film er de prijs voor Beste Regie. Het verhaal van de film is geïnspireerd op het in 1924 gepubliceerde boek La Vie Et La Passion De Dodin-Bouffant van de Zwitserse schrijver Marcel Rouff. De film is een hommage aan de Franse gastronomie. Regisseur Trần Anh Hùng brengt de gerechten prachtig in beeld en zet de tijd stil. In deze culinaire vertelling, vertolkt Pierre Gagnaire, een van Frankrijks toonaangevende chef-koks met 14 Michelin-sterren, de rol van culinair regisseur. De Franse topacteurs Juliette Binoche en Benoît Magimel spelen de twee geliefden en delen het scherm met een diverse cast van Franse groenten, zeevruchten, vlees... en behoorlijk wat boter. Een film voor fijnproevers!

Regie: Anh Hung Tran
Cast: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Emmanuel Salinger
Releasedatum dvd en Blu-ray: 13 maart 2024





FREELANCE

Wanneer Mason (John Cena) besluit het leger te verlaten om een gezin te starten, wordt zijn nieuwe, uitzichtloze leven onderbroken door een gevaarlijke missie. Hij wordt aangewezen als bodyguard voor een uitgebluste journaliste (Alison Brie) terwijl ze een genadeloze, maar charmante dictator (Juan Pablo Raba) interviewt. Net wanneer ze op het punt staat de primeur van haar leven te krijgen, breekt er een militaire staatsgreep uit en moet het onwaarschijnlijke trio uitzoeken hoe ze de jungle, de aanvallers en vooral elkaar kunnen overleven. Freelance is een nieuwe hilarische actie-komedie van regisseur Pierre Morel (Taken, Peppermint) met worstelaar John Cena (Barbie, The Wall), Alison Brie (Glow, Community) en Juan Pablo Raba (Peppermint, Narcos) in de hoofdrollen.

Regie: Pierre Morel
Cast: John Cena, Alison Brie, Juan Pablo Raba
Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 maart 2024





PAST LIVES

Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo), twee diep verbonden jeugdvrienden, worden uit elkaar gerukt als Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert Nora in New York en hervinden de twee elkaar via het internet. Ze fantaseren over een wederzien, maar de afstand doet het contact verwateren. Nog eens twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, als hij haar opzoekt in New York.

In haar debuutfilm onderzoekt toneelschrijver Celine Song noties van het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en het leven hoe het had kunnen zijn. Past Lives werd daarmee de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance eerder dit jaar.

Regie: Celine Song
Cast: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro, Moon Seung-ah
Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 maart 2024





100 CANDLES GAME: THE LAST POSSESSION

Een team influencers besluit een ritueel te houden in het landhuis van de "zwarte gravin". Door de geest van de gravin op de roepen, laten de influencers donkere krachten opnieuw de wereld binnen... Wie zal het overleven?

Regie: Carlos Goitia, Guillermo Lockhart
Cast: Magui Bravi, Nacho Francavilla, Josefina Fariña
Releasedatum dvd en Blu-ray: 20 maart 2024





DEAD SHOT

Ierland, jaren ’70. De Ierse voormalig militair Michael O’Hara en zijn hoogzwangere vrouw willen een nieuw bestaan opbouwen, maar hij wordt nog altijd gezocht door de Special Forces van het Britse leger. Wanneer ze de grens willen oversteken, worden ze belaagd en is Michael getuige van de dood van zijn vrouw door toedoen van de Britse sergeant Tempest. De gewond geraakte Michael wordt dood gewaand en vlucht naar Londen, waar hij weer in contact raakt met leden van de IRA en op wraak zint.

Regie: Charles Guard, Thomas Guard
Cast: Aml Ameen, Colin Morgan, Máiréad Tyers
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 maart 2024





GOLDA


Regie: Charles Guard, Thomas Guard
Cast: Aml Ameen, Colin Morgan, Máiréad Tyers
Releasedatum dvd en Blu-ray: 27 maart 2024