:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Het Belang Van Limburg >> RELEASEBERICHT: KRONIEK VAN DE VLAAMSE FILM
RELEASEBERICHT: KRONIEK VAN DE VLAAMSE FILM
Bron: Het Belang Van Limburg - Datum: 2002-10-20 - Geplaatst door: Serge
Cultuurminister Van Grembergen stelde zaterdag de dvd-versie van Mira voor. Het is de eerste in een reeks van tien Vlaamse klassiekers die op dvd worden uitgebracht onder de noemer Kroniek van de Vlaamse film. 1955-1990.

"Op die manier willen we de Vlaamse film, die nu alleen bestaat op pellicule, redden van de vernietiging door de tand des tijds", zei Van Grembergen. "De selectie wordt geen best of. Naast kwaliteit hebben we ook rekening gehouden met diversiteit en historische relevantie. Na Mira volgen onder meer nog De man die zijn haar kort liet knippen, Meeuwen sterven in de haven, Malpertuis, Verbrande Brug, De Witte van Sichem, Brussels by Night, Crazy Love en Het Sacrament"

Mira, gemaakt in 1971 door Fons Rademakers, staat met 642.000 verkochte tickets nog op de zesde plaats in de Vlaamse toptien aller tijden. Hugo Claus schreef het scenario, Willeke Van Ammelrooy speelde de hoofdrol. Mira betekende ook de doorbraak van Jan Decleir. In de making of blikken alle betrokkenen terug. Aangevuld met zelden vertoonde archiefbeelden levert dat een bijzonder boeiende ontstaansgeschiedenis van de film op. Mira ligt vanaf woensdag in de winkel.


Recent nieuws van dezelfde bron