:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: TITAN A.E.
PERSBERICHT: TITAN A.E.
Bron: Fox - Datum: 2001-04-03 - Geplaatst door: Serge
Titan A.E., gemaakt door het bekende duo Don Bluth en Gary Goldman, is verkrijgbaar in twee versies: Nederlands ingesproken en Nederlands ondertiteld.

Don Bluth en Gary Goldman, beiden tot 1979 werkzaam voor Disney, boekten drie jaar geleden groot succes met de animatiefilm 'Anastasia'. Hoewel in 'Anastasia' het Disney-stramien gehandhaafd bleef, slaan ze met Titan A.E. een nieuwe weg in. Samen met een team van animators en experts in special-effects heeft het duo nieuwe technologieen in combinatie met computeranimatie ingezet. Zo creëerden ze een nieuw technisch hoogstandje op het gebied van animatiefilms.

In de Nederlands ingesproken versie worden de personages tot leven gebracht door de stemmen van Tom Van Landuyt, Véronique De Kock, Peter Hoogland, Emanuel Flaam, Arnaud Jacobs, Warre Borgmans, Filip Peeters, Truus Druyts, Lucas van den Eynde en Gene Bervoets. In de Engelse versie zijn de hoofdrollen weggelegd voor acteur/schrijver/regisseur Matt Damon, acteur Bill Pullman en actrice Drew Barrymore.

De DVD-uitgave van Titan A.E. is voor de liefhebber een verwennerij. Het interactieve menu is gemaakt in 3-D waarbij de figuren uit de film om hun eigen as draaien. De twee regisseurs geven door middel van audiocommentaar de nodige achtergrondinformatie. The Quest for Titan featurette is een 21 minuten durende 'The Making Of'. Daarnaast bestaan de extra's onder andere uit weggeknipte scènes en een fotogalerij. Kortom, een DVD die niet in de collectie mag ontbreken.

De plot
In het jaar 3028 verwoesten de Drej, een wreed buitenaards ras de aarde. Net voor de vernietiging wordt het ruimteschip naar een onbekende bestemming in het universum gestuurd. Vijftien jaar later komt Cale erachter dat hij de enige mens is die de sleutel in handen heeft om de mensheid van uitsterving te redden. Met de Drej op zijn hielen gaat Cale op de Titan. Hij moet dit ruimteschip vinden voordat de mensheid voorgoed verloren gaat!

Hippe muziek
De muziek varieert van rock tot (alternatieve) soul en pop en zorgt in deze film voor een hippe ambiance. De populaire bands Lit, Fun Loving Criminals, Texas en Jamiroquai verleenden hun medewerking aan deze film.

Specificaties:
Beeld: 2:35:1 anamorfisch
Geluid: Engels, Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Jaar: 2000
Leeftijd: AL
Speelduur: 95 min.

Extra's:
• Originele bioscooptrailers
• Verwijderde scènes
• Audiocommentaar door regisseur
• TV spots
• Videoclip "Over My Head" (Lit)
• Featurette "The Quest for Titan"
• Fotogalerij


Recent nieuws van dezelfde bron