:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Buena Vista >> PERSBERICHT: LILO & STITCH
PERSBERICHT: LILO & STITCH
Bron: Buena Vista - Datum: 2002-12-19 - Geplaatst door: Serge
Al meer dan zeventig jaar zijn de helden uit de Disney-films bovenal schattig, gevoelig, vriendelijk, genereus... Maar tijden veranderen. Vandaag brengen de Disney Studio’s Lilo & Stitch uit op DVD: een krankzinnige tekenfilm met in de hoofdrol een klein meisje en... een gevaarlijk buitenaards wezentje. Dit uitzonderlijk originele verhaal met buitenissige humor neemt ons mee naar het hartje van het tropische Hawaï, op het opzwepende ritme van de muziek van Elvis Presley.

Lilo is een vrolijke, spontane Hawaïaanse, al voelt het meisje zich vaak eenzaam. Voor dit karaktervolle weesje blijkt de kindertijd een moeilijke periode. Op een dag doet haar grote zus haar een “hondje” cadeau, het gedroomde speelkameraadje denkt ze. Wat ze niet weet, is dat Stitch – de naam die Lilo voor het beestje bedenkt - eigenlijk het resultaat is van een genetisch experiment op een andere planeet om een vernietigend monster te creëren. In een poging om aan zijn scheppers te ontsnappen, is het “experiment” op aarde neergestort.

Humor, avontuur, knotsgekke toestanden en Exotische achtergronden zijn op de afspraak in deze nieuwe Disney-klassieker, een bruisende film die klein en groot in vervoering zal brengen.

HET VERHAAL
Aan de andere kant van de Melkweg bedenkt een lichtjes gestoorde geleerde, Jumba, het gevaarlijkste wapen allertijden: experiment 626. Stitch blijkt het meest intelligente en vernietigende schepsel dat ooit heeft bestaan. De overheid van de planeet beseft dat het experiment heel wat schade kan aanrichten en probeert Stitch te temmen. Maar hij slaagt erin te ontsnappen...

Na zijn ontsnapping komt Stitch op Aarde terecht. Meer bepaald midden in de Atlantische Oceaan, op het eiland Hawai. Uiteraard wil hij ook op onze planeet onopgemerkt blijven en kan daarvoor maar één manier bedenken: hij geeft zich uit voor een “hond”. Dus trekt hij zijn middelste armen in en laat de antennes en stekels op zijn rug verdwijnen. Hij vlucht naar een hondenasiel en hoopt dat iemand hem wil adopteren. Zo ontmoet hij Lilo, een schattig Hawaïaans meisje dat de “arme hond” mee naar huis neemt. Het weesje, grootgebracht door haar oudere zus Nani sinds de verdwijning van hun ouders, hoopt dat ze eindelijk het speelkameraadje heeft gevonden waar ze al zo lang naar verlangt. Maar die nieuwe aanwinst zal voor heel wat vonken zorgen in hun gezinnetje. Stitch doet aardig zijn best om zijn werkelijke afkomst te verbergen, al slaagt hij er niet in om àl zijn rampzalige neigingen te onderdrukken...

Ondertussen is zijn eigen volk, waaronder Kapitein Gantoe, een kolos die wet en veiligheid moet handhaven, hem op het spoor, bereid tot alles om hem voorgoed uit te schakelen...

Voor Lilo is de ontmoeting met Stitch de start van een hoop problemen, maar ook van een onvergetelijk avontuur en een vertederende vriendschap. Het nieuwe, vernielende duo zaait paniek in de omgeving en zet het rustige leventje op Hawaï op zijn kop. Tegen het einde van het verhaal echter, halen woorden als vriendschap en familie de bovenhand.

Een realisatie van Chris Sanders en Dean Deblois.
Een productie van Clark Spencer.
Op muziek van Alan Silvestri.

DE MUZIEK
Regisseur Dean Deblois koos voor songs van Elvis Presley om meer ritme en een typereride sfeer in de film te brengen. Een keuze die uiteraard niet toevallig is: in het hart van de Hawaïanen blijft Elvis Presley de zonger die het imago van hun eiland naar de rest van de wereld heeft uitgedragen. Hij werd er razend populair dankzij zijn concerten en films als “Blue Hawaii” van Norman Taurog of Paradise, Hawaiian Style” van Michael Moore. In 1973 presenteerde hij bovendien de show “Aloha from Hawaii” die een daverend succes oogstte. Door de jaren heen is Elvis zowat het gezicht van Hawaï geworden.

In Lilo & Stitch krijgen we zes meeslepende hits van Elvis Presley te horen: “Heartbreak Hotel”, “Stuck On You”, “Blue Hawaii”, “Suspicious Mind”, “Devil in Disguise” en “Hound Dog” plus een onuitgegeven versie van “Burning Love”, vertolkt door countryster Wynonna.

DVD specificaties:
Audio: Vlaams, Frans, Engels, Nederlands Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.66:1 anamorfisch
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

DVD extra’s:
• Disneyweetjes: Hawaï de eilanden van Aloha
• Ontwerp je eigen alien experiment (game)
• Hoela lessen
• Stitch door de Disney jaren heen
• “Burning Love”: achter de schermen met Wynonna
• “I can’t help falling in love with you”: muziekvideo gezongen door A-Teens
• De Lilo & Stitch look
• Op locatie met de regisseurs
• Niet eerder vertoonde scènes
• Internationale bioscooptrailers

Releasedatum: 29 januari 2003