:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ROAD TO PERDITION
PERSBERICHT: ROAD TO PERDITION
Bron: Fox - Datum: 2003-01-29 - Geplaatst door: Serge
"Elke zoon heeft de toekomst van z'n vader in handen..."

Een stijlvol verhaal vol spanning
Road to Perdition - de weg naar verderf - is een klassieke gangsterfilm over traditie, loyaliteit en familiebanden in het Amerika van de vroege jaren dertig. De film vertelt het verhaal van Michael O'Sullivan (Tom Hanks), een man die door de maffia werd opgenomen als een zoon. Wanneer het noodlot toeslaat, rest hem niets anders dan de onderwereld vaarwel te zeggen en de enige die hem dierbaar is te beschermen. Er volgt een tocht vol vergelding en wraak....

Subliem acteerwerk van de allergrootsten
Regisseur Sam Mendes, die met zijn eerste film - American Beauty - al bewezen heeft over een uitzonderlijk talent te beschikken, bracht voor Road to Perdition een ongekende cast samen. De hoofdrol wordt gespeeld door tweevoudig Oscar®-winnaar Tom Hanks (Cast Away, Saving Private Ryan, Forrest Gump, Philadelphia), en de levende legende Paul Newman (Color Of Money, The Verdict) treedt aan als peetvader John Rooney. Jude Law (A.I., Enemy at the Gates, The Talented Mr. Ripley) laat de kijker huiveren met zijn schitterende vertolking van een kille, sadistische beroepsmoordenaar die de jacht inzet op Tom Hanks. De vrouw van Tom Hanks wordt gespeeld door Jennifer Jason Leigh (Beautiful View, Dolores Claiborne, Single White Female).

Golden Globe nominatie en een aankomende Oscar®-winnaar
Nu al wordt Road to Perdition als een van de beste gangsterfilms van de laatste jaren omschreven, en Paul Newman mag zich alvast beroemen op een Golden Globe-nominatie voor Beste Bijrol. Voor de superster is dit zevende Globe-nominatie, naast de vijf Golden Globe-bekroningen die hij al in z'n trofeeënkast heeft staan. Newmans acteertalent blijft een unicum, wat al bewezen werd in tijdloze klassiekers als Cool Hand Luke, The Sting en The Color of Money. Voor de Road to Perdition zullen wellicht nog tal van nominaties en bekroningen volgen.

De camera van de uitmuntende cineast Conrad Hall laat ons kennismaken met een somber en treurig Amerikaans landschap, dat met zijn vale, weggeregende kleuren en getemperd licht zo door Edward Hopper zou kunnen zijn geschilderd. Road to Perdition is een uniek visueel fresco.

Gebaseerd op een graphic novel
Road to Perdition is gebaseerd op het ambitieuze, artistieke stripverhaal van auteur Max Allan Collins en tekenaar Richard Piers Rayner. Regisseur Mendes introduceerde de contract killer Jude Law als een nieuw personage in de filmversie. De sfeerschepping uit dit zwartwit-tekenverhaal wordt door cineast Conrad Hall feilloos omgezet in unieke cinema.

DVD specificaties:
Speelduur: 112 min.
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Audio: Dolby Digital 5.1
Talen: Engels, Frans
Ondertitels: o.a. Nederlands
Type DVD: DVD9

DVD extra’s:
• Audiocommentaar van de regisseur Sam Mendes
• 11 verwijderde scènes met optioneel commentaar
• HBO Documentaire
• Beeldbestand
• Production Notes
• Cast/Filmmakers Bios

Releasedatum: 5 maart 2003

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron