:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: MUZIEKDVD'S LENTE 2003
PERSBERICHT: MUZIEKDVD'S LENTE 2003
Bron: Video Film/Express - Datum: 2003-04-05 - Geplaatst door: Werner
Cliff Richard Live In The Park
Tweede DVD in een serie van drie. Ditmaal de registratie van een concert dat Richard speciaal ten behoeve van de video-opnamen in 1999 in Hyde Park gaf. Evenals het vorige maand uitgebrachte 40th Anniversary Concert duurt dit programma, waarin onder anderen Elaine Paige als gaste optreedt, bijna tweeëneenhalf uur. Op het programma o.m. On The Beach, In The Country, The Young Ones, Miss You Nights en Let It Be. De laatste twee zingt Richard samen met Paige. In de derde week van april verschijnt de derde DVD van Cliff Richard: The Countdown Concert.

Specificaties:
Dolby Digital 5.1
140 minuten

Cool Runnings - The Reggae Movie
Regisseur Robert Mugge is er in samenwerking met festivalorganisator Tony Johnson in geslaagd een zeer verleidelijke registratie te maken van een reggaefestival met louter prominente artiesten in dat genre. In fraaie beelden gevangen komen op deze DVD onder anderen Gil Scott-Heron, Rita Marley, Gregory Isaacs, Third World, Judy Mowatt, The Melody Makers en The Skatalites aan bod.

Specificaties:
Dolby Digital 5.1
105 minuten

Sisquo - The Thong Song
Voor alle -en dat zijn er veel!- liefhebbers van de hit The Thong Song is deze DVD een absolute must. Want naast die smash hit staat er nog een aantal hete, sexy videoclips op. Een simpele opsomming van enkele titels geeft een aardige indicatie van het sfeertje waarin een en ander zich afspeelt: In My Bed, Uncensored Thongs Part 1, Part 2 en Part 3 en The Uncensored Thong Song.

Specificaties:
Dolby Digital 5.1, DTS
70 minuten

Master P - Video Compilation Volume 1
De Engelse aanbeveling voor deze clipsverzameling spreekt boekdelen: “This compilation promises to take you in a hip-hop ride as we hit you wit dah hottest No Limit Videos.” En ja hoor, de DVD staat barstensvol clips die nooit op televisie zijn vertoond, simpelweg omdat ze daarvoor veel te ver gaan... Onder meer ‘heet’ materiaal van Snoop Dogg, Silkk, Mercedes, C. Murder en natuurlijk Master P.

Specificaties:
Dolby Digital 5.1, DTS
70 minuten

K-Ci & Jo Jo - Uncovered
Een kijkje achter de schermen bij de opnamen van het comeback-album van Jodeci. Na zes jaar doken K-Ci, Jo Jo, Dalvin en Devante Swing weer eens de studio in en daar waren de camera’s bij. Daarnaast geeft deze DVD een aardig beeld van de uiterst succesrijke carrière van Jodeci aan de hand van interviews, vijftien videoclips (met een totale speelduur van één uur) en een concertregistratie (drie kwartier in het Apollo Theatre). Onder de clips onder meer Wanna Do You Right, All My Life en Feenin’.

Specificaties:
Dolby Digital 5.1, DTS
175 minuten

The Pink Floyd & Syd Barrett Story
Het plotselinge vertrek van Syd Barrett uit Pink Floyd in 1968 betekende het einde van het eerste belangrijke hoofdstuk van het Pink Floydverhaal. Barrett was als één van de grondleggers van Pink Floyd in 1965, samen met Roger Waters, Rick Wright en Nick Mason, de aanjager van de psychedelische beweging in Engeland. Deze DVD kijkt terug op de bijzonder pyschedelische beginjaren van de groep. Het verhaal wordt rijkelijk geïllustreerd met beelden uit de vroege jaren van de band; een en ander gelardeerd met interviews met David Gilmour, Rick Wright, Roger Waters en Nick Mason, fans en vrienden. De DVD bevat klassieke opnamen van onder meer Shine On You Crazy Diamond, Interstellar Overdrive, Arnold Layne, See Emily Play en Bike.

Specificaties:
Dolby Digital 5.1, DTS
49 minuten

Extra’s:
• biografie
• niet eerder vertoonde interviewbeelden van Roger Waters en Dave Gilmour
• ondertiteling in Frans, Duits, Spaans en Nederlands

Jerry Lee Lewis - The Story Of Rock And Roll
The Story of Rock and Roll is niet compleet zonder een flinke dosis Jerry Lee Lewis. Deze DVD bevat opnamen van Lewis live op het Toronto Peace Festival en van zijn optredens tijdens de Steve Allen Show en het befaamde muziekprogramma Shindig. De legendarische regisseur D.A. Pennebaker verweeft de opnamen van de optredens met het verhaal over Lewis’ tumultueuze carrière en leven. Smullen dus van sex en sensatie én van onder meer High School Confidential, Whole Lotta Shakin’ Goin’ On, Breathless en Great Balls Of Fire.

Specificaties:
Dolby Digital 5.1
60 minuten

Woodstock Jazz Festival
Het Woodstock Jazz Festival werd in 1981 georganiseerd t.g.v. de viering van het tienjarig bestaan van de Creative Music Studio (CMS), opgericht door Karl Berger en Ornette Coleman. De CMS was een bundeling van klassemusici die een onconventionele kijk op de jazzmuziek hadden. Zij herstructureerden de muziekconventies en creëerden een hele nieuwe generatie jazzmusici. Op het festival speelden Chick Corea, Pat Metheny, Lee Konitz, Anthony Braxton, Jack DeJohnette en Miroslav Vitous.

Specificaties:
Dolby 5.1 op basis van de oorspronkelijke tweesporen opnamen
60 minuten


Recent nieuws van dezelfde bron