:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: KUNG POW ENTER THE FIST
PERSBERICHT: KUNG POW ENTER THE FIST
Bron: Fox - Datum: 2003-04-14 - Geplaatst door: Serge
Deze absurde komedie is een parodie op de kungfu-films die de clichés van dit genre een geheel nieuwe, hilarische invulling geeft. Ontspanning en bizarre humor om lekker onderuit bij te gaan, maar probeer de gevechtsscènes vooral niet na te spelen!

Het verhaal
Schrijver en regisseur Steve Oedekerk (Ace Ventura: When Nature Calls) brengt het genre van de karate- en kungfu-films op een hoger niveau. Oedekerk gebruikte en bewerkte bestaande scènes uit deze films, voegde nieuwe dialogen toe en laat ook zichzelf optreden in een kungfu-film uit de jaren '70. Het resultaat is absurd grappig! Om de dood van zijn familie te wreken, gaat de legendarische strijder genaamd "The Chosen One" (Oedekerk) op het platteland op zoek naar de moorddadige Master Pain, ook bekend als Betty. Onderweg komt hij de meest vreemde figuren tegen, zoals een gestoorde koe die getraind is in Oosterse gevechtskunsten en een éénborstige godin. Deze persiflage op kungfu-films is extreem slecht nagesynchroniseerd en zit boordevol rondvliegende vuisten, ongelofelijke special effects en hilarische kungfu-scènes.

Regie en cast
Steve Oedekerk toont zich bijzonder veelzijdig in Kung Pow: Enter the Fist. Hij nam zowel de regie en de productie voor z'n rekening en speelt bovendien de hoofdrol in deze comedy. De originele kungfu-film die Oedekerk gebruikte voor z'n persiflage is Tiger & Crane Fist (Shao Lin hu ho chen tien hsia, voor wie de oorspronkelijke naam verkiest) uit 1976, een klassieker in het genre.

Productinformatie
Releasedatum: 29 april 2003
Genre: komedie
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 78 min.
Audio: Engels en Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.85:1 anamorfisch
Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans
Menutalen: Engels, Frans

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron