:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Tweakers.Net >> NIEUWSBERICHT: PHILIPS LANCEERT iPRONTO
NIEUWSBERICHT: PHILIPS LANCEERT iPRONTO
Bron: Tweakers.Net - Datum: 2003-04-18 - Geplaatst door: Serge
LinuxDevices.com heeft een artikel gepubliceerd over een apparaat waar vooral gadget liefhebbers behoorlijk opgewonden van kunnen raken: de Philips iPronto. Dit apparaat is redelijk uniek wat betreft zijn functie, in iedergeval in de huidige uitvoering. De iPronto moet alle afstandsbedieningen voor geluids- en videoapparatuur vervangen en tevens dienen als bedieningsorgaan voor andere zaken die voorzien zijn van een infrarood of draadloze netwerk interface.

De iPronto, winnaar van de Best of Innovation Award op de Consumer Electronics Show dit jaar, wordt aangedreven door een Intel PXA250 XScale processor en wordt standaard geleverd met een embedded-Linux variant. Wat betreft protocollen en interfaces voor het aansturen van andere apparaten is er geen gebrek: een traditionele infrarood interface voor aansturing van stereosets en tv's, WiFi (IEEE 802.11b) en een standaard ethernet aansluit mogelijkheid. Verder is het apparaat voorzien van een 6,4" 'high-resolution' touchscreen LCD-scherm en ingebouwde speakers en microfoon. Dankzij deze laatste twee voorzieningen is het mogelijk om streaming MP3's te beluisteren via het locale netwerk en eventueel telefoongesprekken te voeren via een van de communicatiemogelijkheden.

Het apparaat is uiteraard tot in de kleinste puntjes te configureren en indien de standaard software nog niet voldoende functionaliteit biedt, is het mogelijk om upgrades te installeren. Dankzij een Java Virtual Machine is het ook mogelijk om zelf applicaties voor het apparaat te programmeren. De iPronto is op dit moment reeds in de Verenigde Staten beschikbaar. Volgens LinuxDevices.com kunnen we de lading losse afstandsbedieningen hier in Europa pas vanaf de tweede helft van dit jaar weggooien en vervangen door de Philips iPronto.

(Overgenomen van tweakers.net)

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron