:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE TRANSPORTER
PERSBERICHT: THE TRANSPORTER
Bron: Fox - Datum: 2003-05-08 - Geplaatst door: Werner
Snelle auto’s, spetterende gevechtsscènes en vooral veel actie!
The Transporter, vanaf 24 juni te huur op DVD.

Rules are made to be broken

Synopsis:
Frank Martin (Jason Statham) is de beste in wat hij doet:het vervoeren van gevaarlijke of illegale goederen. Daarbij gelden de gouden regels: “stel geen vragen” en “open nooit je colli”. Als deze regels worden overtreden, betekent dat de dood. Maar zijn laatste zending, een mooie jonge vrouw, gekidnapt door internationale slavenhandelaars, dwingt hem de regels te overtreden en zorgt voor levensgevaarlijke complicaties bij zijn bezorgplannen. Dus moet Frank zich in een onophoudelijk, met actie doorspekt gevecht storten om zijn waardevolle vracht en zijn leven te beschermen.

Op het lijf geschreven
Hoofdrolspeler Jason Statham maakte zijn debuut in de succesvolle Britse film Lock, Stock and Two Smoking Barrels van regisseur Guy Ritchie. Vervolgens schitterde hij in films als Snatch en The One.

Het idee voor The Tranporter is geboren tijdens een ontmoeting tussen Statham en producer en scenarioschrijver Luc Besson (Léon, Taxi 1,2 en 3). Deze was zo onder de indruk van Statham’s uitstraling dat de rol van ‘Frank’ hem op het lijf werd geschreven: een koele, keiharde zakenman maar altijd beleefd, vol respect en belast met een geweten. Met deze tegenstrijdige kenmerken, zijn bedrevenheid in de vechtsport en uitmuntende rijvaardigheid weet de acteur binnen mum van tijd de spanning op te voeren en de sympathie van vele kijkers voor zich te winnen.

The Transporter is opgenomen in Zuid-Frankrijk en ademt daardoor een zeer mediterrane sfeer uit. Deze wordt nog eens versterkt door de sublieme vertolking van de populaire Franse acteur Francois Berleand als de inspecteur Tarconi.

Genre: Actie
Lengte: 88 min.
Leeftijd: 12
Audio: Engels en Italiaans Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1 anamorfisch
Ondertitels: Nederlands, Engels, Italiaans
Menutalen DVD: Engels, Italiaans

Releasedatum: 24 juni 2003 (enkel Nederland!)

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron