:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KNOCKAROUND GUYS
KNOCKAROUND GUYS
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-06-28
FILM
In de maffiawereld is een knockaround guy iemand die weinig ambitie heeft of gewoon geen succes heeft. Het is een perfecte omschrijving voor Matty Demaret (Barry Pepper), die op jonge leeftijd zijn vader door verraad in de cel ziet belanden. Zijn oom Teddy (John Malkovich - inclusief zijn vreemde stemmetje) duidt hem de dader aan, en spoort het kind aan om via een resem kogels gerechtigheid te doen geschieden. Maar het kind slaat tilt, en is duidelijk niet wild van het oog om oog, tand om tand-principe dat oom Teddy hanteert.
Jaren later wil Matty eerlijk aan de bak komen als sportmanager op, maar wanneer men zijn afkomst hoort wordt meteen de deur toegeslagen, zodat hij met hangende pootjes terug moet gaan aankloppen bij zijn ondertussen vrijgelaten vader (Dennis Hopper). Vader Benny gelooft echter niet te veel in het talent van zijn zoon, toch bekomt hij de opdracht om in Spokane een pakketje op te halen, zodat hij kan bewijzen dat hij een echte partner is. Matty is echter zo dom om de taak door te geven aan zijn vriend Johnny Marbles (Seth Green), die bij het zien van de politie in paniek slaat en het pakje - dat volgepropt zit met dollarbiljetten- onbewaakt achterlaat. Dat had hij maar beter niet gedaan, want twee skateboardpunks, die een centje bijverdienen als bagageafhandelaars, gooien de tas in een vliegtuig dat koers zet naar het gehucht Wimbaux. Matty kan niet anders dan zijn vrienden Chris (Andy Davoli) en Taylor (Vin Diesel) op te trommelen zodat ze de tas terug kunnen vinden.
Ook al gaat deze misdaadkomedie in het tweede deel vrij vlug vervelen, is Knockaround Guys uit 2001 beter dan de belachelijke dvd-cover doet vermoeden. Iedereen van de cast lijkt wel een net iets te grote jas te dragen, maar al bij al is dit een leuk niemendalletje dat vooral tijdens het eerste uur stand houdt. De regie lag in handen van Brian Koppelman en David Levien, die vooral samenwerkten als schrijversduo, maar het ook een paar keer samen als regiekoppel probeerden zoals voor de teleurstellende Michael Douglas-film Solitary Man, of deze Knockaround Guys.
Het probleem was dat New Line Cinema niet wist hoe ze deze film op de markt moesten gaan brengen. Hoewel de productie eind 1999 volledig werd afgerond, lag de film nog twee jaar op de plank voordat hij eindelijk werd uitgebracht, en dan nog wel door te profiteren van het succes van The Fast And The Furious. Het is vreemd om te schrijven, maar Vin Diesel, die toen nog niet zo bekend was, is de beste van de hele hoop. Niet beter dan Dennis Hopper of John Malkovich, maar die twee voeren gewoon hun gewone typetjes op, terwijl Diesel echt wel alles probeert te tonen wat hij in zich heeft, en dat lukt deze keer best wel aardig. Het bargevecht van Vin Diesel was trouwens geïnspireerd op de iconische scène van Joe Pesci in Casino. Veel minder enthousiast zijn we dan weer over Seth Green, die de hitserie Buffy The Vampire Slayer abrupt verliet om in deze film te kunnen spelen. Een beslissing die hij maar beter niet had genomen...

BEELD EN GELUID

Het gaat om een oude release van Paradiso. Het hoesje ziet er om allerlei redenen niet uit, maar gelukkig is de transfer voldoende om van de film te genieten. Een echte detailvoering hoef je hier niet te zoeken, maar doordat de film zich voor een zeer groot deel buitenaf speelt en de donkere scènes vrij miniem zijn, kan je de dvd met een gerust hart aanschaffen als je hem voor een prikje op de kop kan tikken.
EXTRA'S
De enige extra's die je hier aantreft zijn een trailer en (zoals steeds) overbodige deleted scenes.

CONCLUSIE
Knockaround Guys is nooit goed, maar ook nooit slecht. Kortom, een film die je best eens kan opzetten als je je hersenen niet al te veel wil vermoeien, zeker voor wie houdt van actiefilms uit de nillies.cover
Studio: Paradiso

Regie: Brian Koppelman, David Levien
Met: Barry Pepper, Andy Davoli, Seth Green, Vin Diesel, John Malkovich

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
88 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504967054


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Deleted scenes
• Trailer


Andere recente releases van deze maatschappij