:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> UNCLE PECKERHEAD
UNCLE PECKERHEAD (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-08-22
FILM 
Wie graag rondsnuistert in de catalogus van de Britse boutiquelabels heeft zonder twijfel al eens de hoes van Uncle Peckerhead gezien. De film is uitgebracht op 101 Films en is het soort horrorkomedie dat met het minimum aan middelen in elkaar is gezet, maar wel met maximale goesting is gemaakt. Dat merk je, want het is een onderhoudende - en vooral plezante - film die je in één ruk uitkijkt zonder ook maar één seconde naar je smartphone te grijpen.
De film vertelt het verhaal over een kannibalistisch monster dat met gedreven gulzigheid zijn slachtoffers oppeuzelt. Niets nieuw, zoveel is zeker, maar regisseur Matthew John Lawrence koos wel voor een aparte setting waardoor de film iets bijzonders wordt. Uncle Peckerhead speelt zich namelijk af in de punkunderground. We volgen de fictieve punkband Duh (Chet Siegel, Jeff Riddle en Ruby McCollister) tijdens hun eerste DIY-tour. De zenuwen staan gespannen, toch zijn ze dolenthousiast om aan hun eerste tournee te beginnen. De eerste domper komt er al gauw aan wanneer hun toerbusje wordt gestolen. De drie muzikanten gaan wanhopig op zoek naar een nieuwe bestelwagen en botsen zo op Uncle Peckerhead (David Littleton), of Peck zoals zijn vrienden hem noemen. Omdat zijn busje zijn huis is, dient de vreemde man zijn diensten als roadie aan. De band stemt in met het voorstel, maar al gauw merkt Mel dat er letterlijk bloed aan de bumper van het busje kleeft.
Het idee van deze film kwam voort uit de kortfilm Larry Gone Demon, die tevens gemaakt werd door Matthew John Lawrence en die je ook op deze Blu-ray kan vinden. De film wil vooral een horrorpubliek entertainen, en slaagt daar met brio in, zeker als je ook nog eens fan bent van het punkrockgenre. Het is duidelijk dat de makers deze muziekscène op hun duimpje kennen, want alles ziet er zeer authentiek uit. Jeff Riddle is trouwens een echte muzikant die met Five Hundred Bucks een eigen punkrockband heeft. De dialogen zijn funny, de gore zit goed, en hoewel voorspelbaar, vertellen de makera een zeer leuk verhaal. Kortom, een hebbeding voor de horrorliefhebber die het verder zoekt dan de ronkende titels. 
BEELD EN GELUID
Deze horrorkomedie werd uitgebracht op het Britse 101 Films en is uiterst verzorgd. De film zelf is wel met zeer goedkope middelen opgenomen, maar dat merk je geen seconde in deze piekfijne transfer. In de film zitten er zo goed als geen donkere beelden verwerkt, waardoor alles perfect zichtbaar is, ook al gaat het om bloederige gorebeelden. De geluidstrack is een uiterst punky DTS-HD MA 5.1 waarbij de muziektracks steeds gescheiden zijn van de dialogen, waardoor het nooit door elkaar loopt. Er is Engelse ondertiteling.

EXTRA'S
De bonusfilmpjes zijn beperkt tot de kortfilm Larry Gone Down, een muziekclip en een trailer. Wie zin heeft kan de film bekijken met een audiocommentaar dat verzorgd wordt door de cast.

CONCLUSIE
Uncle Peckerhead is een leuke horrorkomedie met een vrij originele setting en geen seconde verveelt. Dat is ook iets!coverStudio: 101 Films

Regie: Matthew John Lawrence
Met: David Littleton, Chet Siegel, Jeff Riddle, Ruby McCollister, Shannon O'Neill

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
U.K.

Jaar:
2020

Leeftijd:
18

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5037899074763


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• Audiovommentaar met de cast
• Trailer
• Larry Gone Demon
• Holy Mess Muziekvideo

Andere recente releases van deze maatschappij