:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LASSITER
LASSITER (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2024-01-10
FILM 
Op de Three Men And A Baby-franchise na was iedere film met Tom Selleck een flop. Producenten hadden er wel keer op keer hoop op dat de fans van Magnum ook de weg naar de bioscoop zouden vinden om hun geliefd idool in de films te bewonderen, doch liep het alsmaar op een sisser af. Het juk van Magnum bleef altijd op Selleck's schouders rusten. Zo was hij de eerste keuze om de rol van Indiana Jones in Raiders Of The Lost Ark te vertolken, maar de Magnum-producers lieten dit niet toe, waardoor de rol naar Harrison Ford ging. Zijn films waren eigenlijk alleen maar gemaakt om munt te slaan uit de populariteit van Tom Sellecks Magnum-personage. Zo werd deze Lassiter, die in hetzelfde jaar verscheen als Runaway van Michael Crichton, gepresenteerd als "The Magnum Man Hits the Big Screen with a Vengeance".
Het nogal wankele scenario werd neergepend door David Taylor. De bedoeling was om een film te maken die in het verlengde lag van Alfred Hitchcock's To Catch A Thief over een meesterdief, maar dan met Londen als setting die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog staat. Aan de gevels van de Duitse ambassade in de Britse hoofdstad wapperen al lang de nazi-vlagen. De Britse overheid is er zich bewust van, zeker na de inval in Polen, dat ze hun mannetje zullen moeten staan tegen de oprukkende Duitsers. Aan meesterdief Nick Lassiter (Tom Selleck) wordt via het FBI en Scotland Yard gevraagd om een gigantische buit aan diamanten uit de Duitse ambassade te ontfutselen. Veel keuze heeft de sympathieke boef niet, want aanvaardt hij de gevaarlijke opdracht, dan zweert Inspecteur John Becker (Bob Hoskins) om hem achter de tralies te zwieren.
Lassiter moet niet alleen opletten voor soldaten, maar ook voor de Duitse spionne Kari Von Fursten (Lauren Hutton) wiens personage gebaseerd was op Mata Hari en via Sylvia Kristel een jaar later haar eigen film zou krijgen. Alsof dat alles nog niet genoeg is moet Lassiter ook nog zijn liefje Sara Wells (Jane Seymour) om de tuin zien te leiden, die er niet met opgezet is dat haar man frequenteert met een Duitse schone.

De regie werd in de handen van Roger Young gestopt, die Selleck reeds kende van een paar Magnum-afleveringen die hij geregisseerd had. Hoewel entertainend, is de film vrij humorloos, tenzij je moet lachen om Selleck die loopt te paraderen in een nachtjapon voor vrouwen. Aan actie is er, op een bokswedstrijd en een vrij domme achtervolging na, maar weinig sprake en moet Lassiter het eerder zien te doen als een sympathieke net iets te slapstickachtige misdaadfilm met een (hoe kan het ook anders) fantastische Bob Hoskins. De film haalde destijds de tabloids omdat Jane Seymour, die in 1973 de Bond Girl was in Live And Let Die, poedelnaakt in de film te zien was, maar daar bleef het grotendeels bij. Lassiter is zeker genietbaar, maar wie geen band heeft met Tom Selleck zal ook niet al te vlug voor deze film kiezen. 
BEELD EN GELUID
Deze leuke spionagefilm verscheen op het Australische Umbrella. Gekend door zijn vrij dure prijzen, maar geliefd omdat het afspeelbaar is op een gewone Blu-rayspeler. De transfer oogt wel wat gedateerd door het klassieke kleurengebruik en stijl van de film, maar beter dan dit zul je de film nooit kunnen zien. Ook de duistere scènes zijn vrij scherp. De film heeft een ietwat monotone, zeg maar levensloze geluidsband en is voorzien van Engelse subs.

EXTRA'S
Er staat geen enkele extra op deze disk.

CONCLUSIE
Lassiter is een leuke spionagefilm die vooral een must is voor Tom Selleck-fans, als die überhaupt nog bestaan.


coverStudio: Umbrella Entertainment

Regie: Roger Young
Met: Tom Selleck, Jane Seymour, Lauren Hutton, Bob Hoskins, Joe Regalbuto, Ed Lauter, Warren Clarke

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Spionage

Versie:
AustraliŽ

Jaar:
1984

Leeftijd:
15

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9344256025440


Beeldformaat:
1.77:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 2.0

Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij