:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BURNING PARADISE
BURNING PARADISE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-08-06
FILM
We schrijven het oude China. Een tirannieke keizer ziet een bedreiging in de Shaolin monniken en beveelt zijn leger om al de Shaolin tempels aan te vallen. Wat volgt is een bloedige vervolging waarbij een groot deel van de monniken het leven laten. Diegene die overleven worden opgesloten in de “Rode Lotus”-tempel, een plaats waar je nooit meer uitgeraakt. Wanneer Fong Sai-Yuk (Willie Chi), een heldhaftige gevechtskunstenaar, ook in de “Rode Lotus”-tempel verzeild geraakt is dat het begin van een bloedige strijd voor de vrijheid…

Burning Paradise is een bij momenten erg gewelddadige kungfuspektakel in een regie van actiespecialist Ringo Lam (Full Alert, The Savage) en geproduceerd door Tsui Hark (Once Upon A Time In China-reeks). De hoofdrol van het legendarische karakter Fong Sai-Yuk is weggelegd voor de relatief onbekende Willie Chi (Drunken Master III), maar deze brengt het er erg goed vanaf. Dat deze na Burning Paradise geen fatsoenlijke rollen meer toegewezen kreeg is ons dan ook een compleet raadsel. Ook de rest van de cast levert degelijk werk af. Deze Burning Paradise bevat een boel spannende en spectaculaire gevechtssequenties en zal dan ook menig actie/kungfu-fan bekoren. Een aanrader!

BEELD EN GELUID
Het non-anamorfische 1.85:1 beeld ziet er voldoende scherp uit, met af en toe een soft moment. De aanwezige kleuren zien er mooi uit en ogen warm en natuurlijk. De gebruikte print bevat redelijk wat beschadigingen en vuiltjes. Ook is er soms wat filmgrain en een enkel compressiefoutje aanwezig. Een degelijke beeldtransfer. De Cantonese Dolby Digital 2.0-track klinkt weinig spectaculair, met weinig tot niets ruimtelijkheid. Ruis of andere technische onregelmatigheden hebben we niet direct kunnen waarnemen. Wel lijken de dialogen nogal stil opgenomen te zijn en je zal het volume dan ook ietsjes luider moeten zetten om het geheel goed te kunnen verstaan. Een net voldoende geluidstrack.

EXTRA'S
We hebben de originele bioscooptrailer, een beknopte fotogalerij (met 18 afbeeldingen) en een erg uitgebreide filmografie (7 pagina’s) van regisseur Ringo Lam. Er zit ook nog een mooie insert in de keepcase bijgevoegd.

CONCLUSIE
Burning Paradise is een geslaagd actie/avonturenspektakel van de Chinese actiespecialist Ringo Lam (Full Contact, Replicant). Mo Asia/ De Filmfreak brengen de film uit met een degelijke beeldkwaliteit en een middelmatige geluidskwaliteit. De DVD bevat ook nog enkele minieme extra’s. Een aanrader voor liefhebbers van Aziatische cinema.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Ringo Lam
Met: Willie Chi, Carman Lee, John Ching, Wong Kam-Kong, Yang Sheng

Film:
8/10

Extra's:
3/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
0

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1994

Leeftijd:
16

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806026376


Beeldformaat:
1.85:1 niet anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Fotogalerij
• Filmografie Ringo Lam
• Insert

Andere recente releases van deze maatschappij