:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HUDSON HAWK
HUDSON HAWK
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2024-06-25
FILM
Bruce Willis is wel goed om de filmgeschiedenis in te gaan met een paar iconische rollen, maar hij is evengoed de man die een resem titels achterliet die nauwelijks te bekijken zijn. Aan hem ligt het zelden of nooit, want ook al wordt het knopje van automatische piloot ingeduwd, blijft Willis altijd wel iets hebben. Zelfs in het onuitstaanbare en compleet infantiele Hudson Hawk, waarvan hij zelf deels het script schreef. Het bleef gelukkig bij die ene penibele poging. Het was Willis' nobele intentie om iets neer te pennen dat in de geest lag van klassieke heistfilms zoals To Catch A Thief en Topkapi, maar er werd zo veel aan het idee gesleuteld dat niemand nog begreep waarover het ging.
Niet de kijker, en al evenmin de cast. Richard E. Grant, die één van de slechteriken vertolkte, hield zijn mond niet en omschreef de film als 'a stinking pile of steaming hot donkey droppings". Zelfkennis is een deugd. Alle woordjes die dienen om de omstandigheden te verzachten helpen geen zier, ook niet de mening van zij die Hudson Hawk best wel een leuke komedie vinden. Deze film van Michael Lehmann, die in betere tijd ook Heathers maakte, is gewoon een potsierlijke misdaadkomedie vol kinderlijke, niet werkende grappen en waarin iedereen ongestoord volop in overdreven overactingmodus mocht gaan.
Andie MacDowell - eerst was er sprake van zowel Isabella Rossellini als Maruschka Detmers - is als Anna Baragli de enige uit de cast die je geen oorveeg wil verkopen. Ze is de love interest van Hudson Hawk (Willis), een naam die hij te danken heeft aan een tatoeage en het feit dat hij geboren en getogen is aan de Hudson. Beroepshalve is hij een meesterdief en net na zijn vrijlating wordt hij aangesproken door zijn maatje Tommy Five-Tone (een onuitstaanbare Danny Aiello) om een veilinghuis te beroven. Een bende wil immers allerlei attributen van Leonardo da Vinci in handen krijgen waardoor de weg open ligt om van lood goud te maken.

Hudson Hawk beroept zich op het Looney Tunes-principe, koldereske humor en cartooneske gangsters dus. Helaas werkt dat niet. Zeker niet met Frank Stallone, maar al evenmin met oudgediende James Coburn die de rol van George Kaplan speelt. Nooit wordt het spannend, nooit komisch, alleen ronduit irritant.
BEELD EN GELUID
Deze vrij oude dvd geniet van een aanvaardbare transfer met mooie kleuren en een detaillering die - naar dvd-normen - het gemiddelde haalt. Neem hem mee als je hem op de rommelmarkt vindt, want ondanks de goede technische kwaliteit is dit misbaksel amper één euro waard.

EXTRA’S
Er staan geen extra’s op deze disk.

CONCLUSIE
Hudson Hawk is absoluut te mijden rommel.


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Michael Lehmann
Met: Bruce Willis, Danny Aiello, Andie MacDowell, Richard E. Grant, Sandra Bernhard, Donald Burton, James Coburn

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1991

Leeftijd:
12

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609051773


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans, Pools, Tsjechisch, Zweeds, Fins, Noors, Deens, Hebreeuws, Engels CC
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij