:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INCREDIBLE HULK RETURNS, THE
INCREDIBLE HULK RETURNS, THE
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2003-08-27
FILM
Ah...jeugdherinneringen aan de groengeschildere bodybuilder Lou Ferrigno zullen ons wel voor eeuwig bijblijven (wat jammer genoeg niet kan gezegd worden van het gedigitaliseerde Ang Lee-poppetje dat onlangs op ons werd losgelaten). Meer achtergrond over het ontstaan van deze Marvel superheld vind je in dit artikel, dus kunnen wij onmiddellijk overgaan tot het bespreken van de vierde standalone tv-film betreffende deze groene held.


Het verhaal speelt zich af zo'n 6 jaar na de laatste aflevering uit het vijfde televisieseizoen en Bruce Banner (Bill Bixby) slaagde er reeds twee volle jaren in zich niet meer te laten transformeren in de hulk. Natuurlijk wil hij dit zo houden en als onderzoeker aan het Joshua-Lambert Research instituut legt hij de laatste hand aan z'n gamma transponder. Met dit toestel wil Banner verhinderen dat hij ooit nog in de verschrikkelijke hulk zou transformeren.
Natuurlijk loopt dit alles niet zoals gepland. Zeker niet wanneer Donald Blake, een oud student van Banner, contact opneemt. Blake is in de overtuiging dat hij de dondergod Thor kan oproepen en zet deze handeling bizar genoeg ook om in realiteit. Thor slaat Banner's laboratorium daarop kort en klein waardoor, jullie raden het al, de hulk in Banner naar boven komt. Wanneer op de koop toe Banner's vriendin Maggie ontvoerd wordt en de transponder dreigt gebruikt te worden voor misdadige doeleinden, is het hek helemaal van de dam.


BEELD EN GELUID
Met de nakende release van de gedigitaliseerde hulk in het vooruitzicht was er geen tijd meer om het beeld en geluid van deze originele tv-film op te waarderen. Het originele 1.33:1 beeldformaat ziet er gedateerd uit met weinig detail, zowel in de kleurrijke als in de donkere scènes. Er is bijna voortdurend een lichte ruis aanwezig maar van grain is er dan evenwel weinig of geen sprake. Als we rekening houden met de leeftijd van de film en het onzorgvuldig omspringen met het originele bronmateriaal mogen we concluderen dat de beeldkwaliteit een aanvaardbare kwaliteit bezit.
Een breed geluidsveld moet je hier niet verwachten. Wel heldere stemmen die niet onderdrukt worden door de muziek en geluidseffecten. De achterste speakers blijven evenwel voor het grootste gedeelte volledig geruisloos maar daartegenover staat het baskanaal dat af en toe serieus aangesproken wordt.


EXTRA’S
Geen

CONCLUSIE
Met een gelimiteerd budget is deze vierde tv-film van de Hulk niet echt een hoogvlieger. Het blijft wel aangenaam om naar te kijken maar voor de technische presentatie en de extra's moet je het zeker niet doen. De prijs is echter wel navenant en jeugdherinneringen aan onze groene vriend oproepen kan altijd voor aangename momenten zorgen.


coverStudio: Bridge Entertainment

Regie: Bill Bixby & Nicholas Corea
Met: Bill Bixby, Lou Ferrigno, Jack Colvin, Steve Levitt, Lee Purcell, Eric Krames

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
4,5/10


Regio:
2

Genre:
Superhelden

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
12

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711983457133


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij