:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NURSE BETTY
NURSE BETTY
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2001-09-22
FILM
Nurse Betty is in deze harde tijden een absurde, grappige en hartverwarmende film over twee hopeloze romantici die hun dromen willen waarmaken. Hoewel Nurse Betty een overwegend optimistische film is, voegde regisseur Neil LaBute hier en daar toch een dosis cynisme toe. Je kan je dus aan zwarte humor verwachten. De hoofdrol in het verhaal is weggelegd voor Betty Sizemore (Renée Zellweger). Ze is een lieve en onschuldige huisvrouw/serveerster, getrouwd met de doortrapte autoverkoper Del (Aaron Eckhart) die haar niet alleen behandeld als een stuk vuil, maar er ook nog een affaire op na houdt. Om haar zorgen opzij te zetten kijkt Betty dagelijks naar de populaire soap A Reason to Love. Ze is een hevige fan van Dr. David Ravell (Greg Kinnear), een personnage uit de reeks. Ondertussen zet haar man een louche zaak op met de beidehuurmoordenaars Charlie (Morgan Freeman) en Wesley (Chris Rock). Hij denkt het slim aan te pakken, maar intelligentie is niet zijn sterkste kant. Het gaat er allemaal redelijk rustig aan toe tot de stoppen bij Wesley doorslaan en hij Del scalpeert. Volgens Wesley had Charlie hem daartoe tekens gegeven. Betty ziet het allemaal gebeuren door een kier van de deur en er gebeurt iets raars: ze leeft plotseling in een wereld vol fantasie waarin haar favoriete soapserie realiteit wordt. Ze denkt opeens de geliefde van Dr. Ravell te zijn. Gedreven door die overweldigende fantasie trekt ze naar Los Angeles om haar ex-verloofde op te "eisen". Die vreemde reactie op de moord van haar man maakt haar verdacht in de ogen van de plaatselijke sheriff (Pruitt Taylor Vince) en een bemoeizieke reporter (Crispin Glover). Alsof dat niet erg genoeg is, wordt Betty ook nog achtervolgd door de twee huurmoordenaars. Gelukkig krijgt ze wat onverwachte hulp van een aantal opmerkelijke personnages.

BEELD EN GELUID
De film staat in origineel 2.35:1-formaat op de dvd en een anamorfe transfer. Het beeld is scherp en de kleuren zijn over het algemeen helder. Het contrast is prima in orde wat je goed kan merken in donkere scènes. Soms worden de kleuren iets te fel. Dat gebeurt bijv. in de scène waar Del vermoord wordt. Er is nauwelijks filmgrain te zien en er valt echt niets aan te merken op het zwarte kleurenniveau.
Voor het geluid heb je de keuze tussen 2 geluidsporen: DTS 5.1 en Dolby Digital 5.1. Het geluid concentreert zich op de voorste kanalen. De achterste kanalen worden voornamelijk gebruikt voor muziek en atmosferische geluiden. Het is moeilijk een onderscheid te maken tussen het DTS-spoor en het Dolby Digital-spoor omdat de kanalen niet zo intensief worden gebruikt. DTS klinkt wat voller en warmer, maar veel verschil zit er niet in.

EXTRA'S
Op het vlak van extra's stelt Universal met deze release helaas teleur. Het bonusmateriaal bestaat uit een trailer, interviews met enkele acteurs en enkele pagina's tekst over de acteurs en de productie. Dat lijkt er op het eerste gezicht mee door te kunnen, maar de kwaliteit valt eerder tegen. De man die Morgan Freeman interviewt maakt geen beste beurt. Freeman probeert er het beste van te maken, maar je houdt je hart vast als er een nieuwe vraag komt. De extra's vallen behoorlijk mager uit in tegenstelling tot de film zelf.

CONCLUSIE
Nurse Betty is best een aangename film en zeker het bekijken waard. Jammer van de extra's op deze schijf, want voor de rest is het zeker een aanrader en een garantie voor een flinke dosis ontspanning.


cover
Studio: Universal

Regie: Neil LaBute
Met: Renée Zellweger, Morgan Freeman, Chris Rock, Greg Kinnear, Aaron Eckhart, Crispin Glover, Pruitt Taylor Vince, Allison Janney

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
0044007811023


Beeldformaat:
2.35:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Theatrical Trailer
• Interviews
• Cast & Crew
• Production notes

Andere recente releases van deze maatschappij