:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FOURTH ANGEL, THE
FOURTH ANGEL, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-05-17
FILM
Wanneer het vliegtuig - waarop journalist Jack Elgin (Jeremy Irons) en zijn gezin zitten - gekaapt wordt door een bende moordlustige kapers, is Jack niet in staat zijn vrouw en twee dochters te beschermen. Als een wrak blijft Jack achter met zijn zoontje Andrew (Joel Pitts). Hij probeert zijn leven weer op orde te krijgen, maar dan komt Jack te weten dat de kapers gewoon werden vrijgelaten! Jack kan dit helemaal niet verkroppen en als een wolf bijt hij zich vast in de zaak. Met zijn journalistiek speurwerk weet hij de daders één voor één op te sporen. Langzaam maar zeker verandert Jack in een op wraak beluste moordmachine, maar dan komt FBI agent Jules Bernard (Forest Whitaker) hem op het spoor. The Fourth Angel - geregisseerd door de man die ons ook al The Dogs Of War (’81) en Raw Deal (’86) gaf - is een lowbudget en niet bijster originele, maar daarom niet minder boeiende politieke thriller geworden. Regisseur John Irvin stelde een mooie cast bij elkaar, met enkele grote namen zoals Jeremy Irons (Damage, Die Hard With A Vengeance), Forest Whitaker (Species, Phone Booth) en Jason Priestley (Calender Girl, Tombstone), die elk degelijk acteerwerk afleveren. The Fourth Angel is gebaseerd op de roman Angel van auteur Robin Hunter. Een leuke huurtip!

BEELD EN GELUID
Vreemde beslissingen neemt men soms bij DFW. Het originele beeldformaat van The Fourth Angel betreft 2.35:1 - zo start de film dan ook, maar even na de begincredits vervormt het beeld naar 1.78:1! Tegen het einde van de film van hetzelfde laken een broek, want dan verandert het beeld plots weer in 2.35:1. Dergelijke onnozele beslissingen zijn onnodig en dit kost dan ook in de punten! Het beeld is verder anamorfisch op deze DVD gezet, met voldoende scherpte en een goed contrast. De kleuren zien er wat soberder uit, maar ogen realistisch. Digitale compressiefoutjes en vuil hebben we niet opgemerkt, wel is er lichte filmgrain aanwezig. De Engelse Dolby Digital 5.1-track is een eerder op de voorste kanalen gericht geluidsspoor. Het spoor is ruimtelijk en bevat de nodige dynamiek. Het dialogen klinken zuiver en zijn goed te verstaan. Er is ook een Engelse DTS-track aanwezig, die onze voorkeur geniet wegens iets meer detail in het geluid.

EXTRA'S
Er is geen bonusmateriaal op deze uitgave aanwezig!

CONCLUSIE
The Fourth Angel is een onderhoudende politieke thriller van regisseur John Irvin (Hamburger Hill, When Trumpets Fade). De geluidskwaliteit is degelijk, maar het originele beeldformaat (2.35:1) kon men hier niet garanderen. Extra features zijn volledig afwezig. Eerder een leuke huurtip - niets meer, niets minder!

Deze versie van The Fourth Angel is onderdeel van de vierde Best of Movie Power box, die ook nog Ballistic: Ecks Vs. Sever, Below en No Good Deed bevat.

height="225">

cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: John Irvin
Met: Jeremy Irons, Forest Whitaker, Jason Priestley, Charlotte Rampling, Joel Pitts

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Politiek thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
30ABF5B095A678D6


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij