:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WARRIORS OF VIRTUE 2 - THE RETURN TO TAO
WARRIORS OF VIRTUE 2 - THE RETURN TO TAO
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-08-01
FILM
Ryan Jeffers (Nathan Phillips) is zijn avontuur in de parallelle fantasiewereld Tao - uit de eerste Warriors of Virtue - na al die jaren nog steeds niet vergeten, maar zijn omgeving hecht maar weinig geloof aan zijn heldhaftige praatjes over de Krijgers der Deugd. Maar even nadat Ryan en zijn beste vriend Chucky (Shedrack Anderson III) in Beijing, China arriveren om deel te nemen aan een belangrijk wushu-tornooi, komt Ryan al snel opnieuw in Tao terecht. Ryan beseft al snel dat het geen toeval is dat hij opnieuw in Tao wordt ontboden. Hij en prinses Amythis (Nina Liu) moeten Tao, én de Krijgers der Deugd, redden uit de handen van de boosaardige Dogon (Kevin Smith).

Deze in 2002 verschenen Warriors of Virtue 2: The Return to Tao is, zoals de briljante geesten onder ons waarschijnlijk al doorhadden, een vervolg op Warriors of Virtue. Deze aangename fantasy-prent uit ’97, van de hand van Ronny Yu (Bride of Chucky, Freddy vs. Jason), bracht amper geld op aan de bioscoopkassa’s en werd al snel verbannen naar de onderste rekken van de videotheek. Dus wij waren even verbaasd als u toen we vernamen dat een zekere Michael Vickerman op de proppen kwam met een sequel. Benieuwd als we hier bij DVD Info zijn besloten we het er maar op te wagen. Maar toen de goedkope straight-to-video openingcredits over ons TV-scherm rolden, vreesden we het ergste! Gelukkig valt het al bij al nog mee, maar het wordt je als kijker bijzonder snel duidelijk dat dezelfde talentrijke crew - en dan vooral hetzelfde budget - die men voor de originele Warriors of Virtue ter beschikking hadden, blijkbaar niet meer voorhanden waren. Weg zijn de knappe 'make-up'-effecten (de Krijgers der Deugd zijn in deze aflevering plots mensen!?!), gone zijn de prachtige sets en foetsie zijn de prima actiescènes. In ruil krijgen we iets té ingestudeerde ‘wire-fu’ choreografieën, bijna letterlijk bordkartonnen decors en hier en daar een verloren gelopen computereffectje. Spijtig want met een beetje meer budget (en talent) had hier opnieuw een leuke familie/fantasyfilm ingezeten. Afsluiten doen we met een tragische noot: acteur Kevin Smith (niet te verwarren met Kevin Smith, de regisseur van Clerks en Chasing Amy), welke wereldwijd het meeste bekendheid verwierf met zijn rol van Ares, de God van de oorlog in de populaire series Xena: Warrior Princess, Hercules: The Legendary Journeys en Young Hercules, kwam tijdens de laatste draaidag van Warriors of Virtue 2 op de set zwaar ten val en overleed enkele dagen later aan de verwondingen hiervan. De man, die net op het punt stond van een eventuele doorbraak in de filmwereld met een rol in de Bruce Willis actiefilm Tears of the Sun, liet een vrouw en drie kinderen achter.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch 1.85:1 ziet er scherp uit, met heldere, mooie en realistisch ogende kleuren. Het contrast op zijn beurt is goed en het schaduwdetail is prima. Het zwartniveau is solide. De gebruikte filmprint is vrij van vuil en beschadigingen. Digitale compressiefouten hebben we niet opgemerkt, maar er is op enkele momenten wel wat minimale filmgrain aanwezig. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt ruimtelijk, met een goede spreiding en het nodige detail. De dialogen klinken zuiver en zijn prima te verstaan. De subwoofer geeft een goede ondersteuning waar nodig, maar had hier en daar best wat dieper mogen gaan. Universal was trouwens ook zo vriendelijk om een fijn DTS-trackje toe te voegen aan deze dvd. Dit Engelstalige DTS-spoor klinkt een tikkeltje warmer dan de Dolby Digital 5.1-tegenhanger.

EXTRA’S
We troffen twee kleine, luchtige features aan op dit schijfje. Het eerste is een 3 minuten durend filmpje opgevuld met bloopers. Extra numero deux is Stunt & Fireworks, waarin je gedurende 11 minuten diverse ruwe takes van de belangrijkste actiescènes te zien krijgt.

CONCLUSIE
De makers hadden waarschijnlijk goede bedoelingen met deze sequel op Warriors of Virtue, maar door een laag budget kan het geheel niet echt overtuigen. De dvd van Universal heeft een goede beeld- en geluidskwaliteit en er zijn twee minieme extra’s toegevoegd. Voor wie echt niet genoeg kon krijgen van Warriors of Virtue.


cover
Studio: Universal

Regie: Michael Vickerman
Met: Nathan Phillips, Nina Liu, Shedrack Anderson III, Kevin Smith

Film:
5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
9/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582088878


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Outtakes,
• Stunts & fireworks

Andere recente releases van deze maatschappij