:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MIAMI VICE - THE DEFINITIVE COLLECTION VOLUME 1
MIAMI VICE - THE DEFINITIVE COLLECTION VOLUME 1
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2004-10-22
SERIE
We kunnen ons eerlijk gezegd moeilijk voorstellen dat er nog lezers zouden zijn die Miami Vice niet kennen (tot op de dag van vandaag zijn er herhalingen te zien op ondermeer VT4), voor die witte raven willen we toch nog even kort schetsen waarover deze cult-tv serie gaat. Sonny Crockett (Don Johnson) en Ricardo Tubbs (Philip Michael Thomas) zijn twee undercoveragenten die doordringen in het narcoticamileu van Miami. Sonny die samen met zijn huisdier, de krokodil Elvis, op een zeiljacht woont en Tubbs, de ex-agent uit New York met zijn geweer met afgezaagde loop, gaan de strijd aan met de onderwereld van Florida.

Op deze dubbele dvd editie zijn 5 afleveringen terug te vinden :

Disc 1:
Pilot (Brother's Keeper 1&2) (92.55 min)

French Twist (aflevering 39, of aflevering 17 van seizoen 2)(46.33 min)
Een Interpol agent raakt verdacht wanneer Tubbs en Crocket op zoek gaan naar een internationale, drugsdealende moordenaar.

Disc 2:
Calderone's Return / Hit List (aflevering 4) (47 min)
Tubbs probeert te vermijden dat Crockett en zijn familie de slachtoffers worden van een Argentijnse huurmoordenaar die werd ingehuurd door Calderone.

Calderone's Demise / Return part 2 (aflevering 5 ) (45.40 min)
Op het moment dat Tubbs Calderone op de hielen zit wordt hij verliefd op een vrouw die hem ertoe verplicht om zijn loyauteit in vraag te stellen.

Florence Italy (aflevering 38, of aflevering 16 van seizoen 2) (46.42min)
Een Grand Prix rijder heeft heel wat kopzorgen: hij is net voor de eerste keer vader geworden, een race tegen zijn legendarische vader en een verdenking voor de moord op een tienerprostituée.

Ook na 20 jaar staat Miami Vice nog steeds garant voor het nodige plezier. Naast de goede scenario's, actie en het knappe acteerwerk springen de veelal prachtige locaties en de muziek in het oog. De Miami Vice themesong van de hand van componist Jan Hammer behoort inmiddels tot het collectieve geheugen. Wij moeten U bekennen dat wij in het duister tasten wat betreft de keuze van de afleveringen die op de dvd release aan bod komen. Deze "definitive collection volume 1" biedt 5 afleveringen die zowat los van elkaar staan. Waarom dan deze 5? Geen idee eerlijk gezegd. Afgaande op diverse internet polls rond de beste Miami Vice-episodes gaat het zeker niet om de beste afleveringen. In ieder geval hadden wij liever verschillende seizoensboxen gezien. Volgens bepaalde geruchten zijn er plannen om de volledige serie uit te brengen op dvd (seizoen 1 op regio 1 eind 2004, regio 2 UK februari 2005), iets wat we enkel kunnen toejuichen. Andere geruchten hebben het over een Miami Vice-film, geregisseerd door Michael Mann (die executive producer was van de tv-serie) met Jammie Foxx als Richardo Tubbs.

Een geregeld voorkomend euvel bij de Universal releases is foute hoesinformatie. Ook deze editie werd er niet van gespaard: het beeld staat gewoon in het correcte 4:3 formaat terwijl de hoes het heeft over 4:3 anamorphic widescreen. De diverse afleveringen duren samen ongeveer 278 minuten, een stuk meer dan de op de cover beloofde 140 minuten.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is redelijk te noemen voor een tv-serie uit de jaren '80. Grain en andere printbeschadigingen zijn bij momenten waar te nemen, over het algemeen oogt het beeld wat flets. Ook de kwaliteit van de Engelse Dolby Digital 2.0-track is redelijk te noemen: heldere dialogen en geen ruis.

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
Fans van de serie wachten beter op een release van de volledige seizoenen. Deze dubbeldvd met vijf afleveringen lijkt ons (mede door de scherpe prijs) vooral geschikt als eerste kennismaking met Tubbs en Crockett. Wie de serie nog niet kent, kan deze dvd-release met daarop een aantal goede afleveringen zeker een kans geven.


coverStudio: Universal

Regie: diverse
Met: Don Johnson, Philip Michael Thomas, Edward James Olmos, Saundra Santiago

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1984

Leeftijd:
6

Speelduur:
278 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582116274


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij