:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> UNDERWORLD
UNDERWORLD
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-10-24
FILM
Al vele jaren woedt er een hevige strijd tussen de vampieren en de weerwolven (de Lycans). De mensheid merkt gelukkig weinig tot niets van deze bloedige oorlog. Selene (Kate Beckinsale) leeft met haar vampierclan in een afgelegen landhuis. Ze is een zogenaamde ‘Death Dealer’ en haar ultieme doel is om de Lycans voor eens en altijd uit te roeien. De vampieren lijken aan de winnende hand. Maar dan komt er plots een mens tussenbeide...

Debuterend regisseur Len Wiseman levert met Underworld een geslaagde mix af van Blade, The Crow en The Matrix. Vanaf de opening wordt je in de stijlvolle gotische decors gezogen en de spectaculaire actiescènes laten je niet meer los tot na de eindcredits. De film bevat, ondanks het naar Hollywood-normen lage productie budget van 22 miljoen $, enkele prima speciale effecten. Hoewel we eerder aanhangers zijn van de ouwe getrouwe latex en lijm dan van de moderne computereffecten, vonden we de Lycans erg knap gedaan.

De cast bevat buiten de fraaie en zelfverzekerde Kate Beckinsale (Pearl Harbor, Van Helsing) geen grote namen. Dit staat niet in de weg dat het geleverde acteerwerk meer dan behoorlijk is en we voorspellen dan ook een grote toekomst voor hoofdacteurs Scott Speedman (Dark Blue, XXX: State of the Union), Michael Sheen (Timeline, Laws of Attraction) en Bill Nighy (Love Actually, Shaun of the Dead). Underworld werd dankzij de gladde en goedgerichte promotiecampagne een solide kaskraker (wereldwijde boxoffice: 94 miljoen $) en een vervolg - of twee - staat al in de planning.

BEELD EN GELUID
Het originele beeldformaat van Underworld bedraagt 2.35:1, waarom DFW opteerde voor het 1.78:1-formaat is ook ons een raadsel! Dit kost hoe dan ook punten. Het beeld ziet er voor de rest scherp uit, met een goed schaduwdetail en zwartniveau. De kleuren zien er op hun beurt goed uit. De gebruikte print is erg proper, met geen enkel vuiltje te bespeuren. Digitale compressiefouten blijven ons bespaard, wel is er soms wat minieme filmgrain aanwezig. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een goede spreiding en ondersteuning bij de aanwezige geluidseffecten en muziek. De dialogen klinken helder en verstaanbaar. Ruis en/of storingen hebben we niet direct bemerkt. Een uitstekende Dolby Digital-track, maar de DTS-track verdient onze voorkeur omdat deze iets voller klinkt.

EXTRA’S
We bespreken hier de huurversie van Underworld, dus qua extra features treffen we enkel promotietrailers aan voor Hero, Cabin Fever en Ginger Snaps II. Voor extra's moet je uitwijken naar de koopversies. Er zijn van de film momenteel twee koopversies in omloop, een Special Edition en een 2 disc Supremacy Edition.

CONCLUSIE
Het ultrastijlvolle Underworld is verplichte kost voor de actie- en horrorfanaten! De dvd van Dutch FilmWorks bevat, met uitzondering van het verkeerde beeldformaat, een erg goede beeld- en geluidskwaliteit. Het betreft hier een huurversie dus extra’s zijn niet aanwezig.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Len Wiseman
Met: Kate Beckinsale, Scott Speedman, Michael Sheen, Bill Nighy, Shane Brolly

Film:
8/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL - Huur)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
116 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664017920


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij