:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CINDY LAUPER LIVE... AT LAST
CINDY LAUPER LIVE... AT LAST
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2004-11-05
CONCERT
Cindy Lauper, de wereldbekende rockster met de befaamde ruwe hese stem bracht ons midden jaren '80 wereldhits zoals 'Girls Just Want To Have Fun', 'Time After Time' en 'All Through The Night'. Haar debuutalbum in 1983 werd zo goed ontvangen dat ze zelfs gedurende een bepaalde tijd Madonna op alle vlakken naar de kroon stak. Jammer genoeg bereikte ze nadien nooit meer het niveau van haar debuut, maar haar frisse concerten, die specifieke stem en enkele zwaar onderschatte albums later kan ze nog steeds rekenen op een enorme fanbasis. Een horde albums, optredens en enkele film- en televisieoptredens later krijgen de fans die reeds een tijdje schreeuwden om een live-dvd eindelijk hun zin. Een tijdje na de release van haar album 'Live...At Last' zag deze dvd met identieke titel het levenslecht. Het concert werd vrij recent geregistreerd (11/03/2004) in de overbekende 'Town Hall' te New York. Jammer genoeg slaagde men er niet in de zaal volledig te laten vollopen maar dat kon de pret absoluut niet drukken. Cindy gaf zoals steeds het beste van haar zelf en dat op haar eigen specifieke wijze. Geen snelle, betekenisloze 'chit chat' tussen de songs door, maar echt contact met het publiek door middel van verhalen, uitleg over de songs, enz. Het jammere aan de zaak is dat ze tussen de songs door enkele keren het podium 'moet' verlaten om haar neus te poederen en te veranderen van outfit. Het betrof dan ook een concert dat voor eeuwig vastgelegd zou worden op dvd. Ook deze korte onderbrekingen, waar Cindy zelf ook niet tevreden over was, konden de sfeer in het publiek niet dempen. Met hoogtepunten zoals de vertolking van de Jacques Brel-klassieker 'If You Go Away' en het fantastische Tom Kelly en Billy Steinberg's 'True Colors' weet mevrouw Lauper het publiek perfekt naar haar hand te zetten. De registratie van het concert zelf had een duurtijd van zo'n 150 minuten, maar via veelvuldig geknip en geëditeer kwam men uiteindelijk tot 90 minuten. Genoeg om de fans tevreden te stellen met deze dvd-uitgave van hun idool.De tracklist ziet er als volgt uit:
1. At Last
2. Stay
3. I Drove All Night
4. If You Go Away
5. All Through The Night
6. Walk On By (rock version)
7. Don't Let Me Be Misunderstood
8. She Bop
9. Sisters Of Avalon
10. Change Of Heart
11. True Colors
12. Shine
13. It's Hard To Be Me
14. Money Changes Everything
15. Unchained Melody
16. Time After Time
17. Girls Just Want To Have Fun

BEELD EN GELUID
De vrij donkere concertzaal wordt natuurlijk en gedetailleerd weergegeven. Het beeld is vrijwel altijd even scherp en praktisch gevrijwaard van enige grain of printbeschadigingen. er wordt vrijwel voortdurend geswitched tussen de verschillende camerastandpunten, zonder dat het enerverend wordt. Dit geeft als resultaat een meer dan aangename kijkervaring waarbij je je als kijker middenin het publiek waant.

Van dergelijke live-registratie op dvd verwachten we op het eerste vlak natuurlijk uitmuntende audiokwaliteit zodat we onze woonkamer kunnen omtoveren in een mini-concertzaal. Op dit vlak blijven we jammer genoeg een beetje op onze honger zitten. Begrijp ons niet verkeerd, de Dolby Digital 5.1-track is allesbehalve van slechte kwaliteit, ze verzuimt ons echter te voorzien van enige vorm van ruimtelijkheid. Het stereobeeld en de vocale prestatie uit de frontspeakers zijn luid, helder en komen sterk door, maar worden jammer genoeg een beetje in de steek gelaten door hun achterste broertjes. De surrounds doen wel degelijk hun werk, maar zij het op een mindere efficiënte en stillere wijze dan de voorste kanalen. Het geheel is hierdoor ietsjes uit evenwicht wat eerder resulteert in een 2.0- dan een volle en openlijke 5.1 surround-ervaring.EXTRA’S
De eerste extra is de muziekvideo van 'Stay'. Hierna volgt een 8-minuten durende featurette waarin we Cindy o.a volgen in het New Yorkse Forest Park alsook in de wagen terwijl ze allerhande jeugdherinneringen ophaalt. Deze featurette eindigt met het beeldmateriaal dat Cindy en haar vriend Kevin speciaal maakten om tijdens het concert op de achtergrond te projecteren. Eindigen doen we met de mogelijkheid voor alternatieve camerastandpunten tijdens 4 songs van het concert. Er is ook nog een discography aanwezig.

CONCLUSIE
De eerste concertdvd van deze rockdiva die door de fans bijzonder gesmaakt zal worden, maar waar ook de modale muziekliefhebber een kluif zal aan hebben.


cover
Studio: Sony Music

Regie: Jim Gable
Met: Cindy Lauper

Film:
7/10

Extra's:
4/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
2004

Leeftijd:
AL

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5099720242291


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels PCM Stereo

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Muziekvideo
• Featurette
• Alternatieve camerastandpunten
• Discography

Andere recente releases van deze maatschappij