:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BRUCE SPRINGSTEEN IN CONCERT - MTV UNPLUGGED
BRUCE SPRINGSTEEN IN CONCERT - MTV UNPLUGGED
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2004-11-17
CONCERT
Enkele jaren geleden gaf Bruce Springsteen samen met de befaamde E Street Band een uitmuntend concert in New York City. Dat was het eerste concert tesamen sinds ze zo’n tien jaar daarvoor (begin jaren negentig) een tijdelijke split in het leven riepen. Om die reden staat Bruce Springsteen tijdens deze MTV Unplugged show met andere groepsleden op het podium, wat geenszins betekent dat het typische Springsteen-geluid ontbreekt of tekort wordt gedaan. Integendeel, er wordt stevig gerocked waar nodig, het concert klinkt fris en levendig, en de backing vocals zorgen voor een aparte touch.Dit concert werd opgenomen op 11 november 1992 en bevatte in eerste instantie 16 songs. Op deze dvd wordt de playlist verder aangevuld met drie extra bonussongs die indertijd niet in de MTV show werden getoond. De muziekcd die je toen eveneens kon aanschaffen, bevatte slechts 13 songs. Springsteen gaat van start met een akoestische versie van Red Headed Woman dat volgens de officiële site voor het eerst te horen is tijdens dit concert. De titel is bovendien ook een verwijzing naar zijn relatie met de roodharige zangeres/gitariste Patti Scialfa die tijdens het nummer Human Touch even mee op het podium mag. ”That was the unplugged part of the show, let’s bring on the band.” Tijdens het concert brengt hij voorts veelal materiaal uit de albums Human Touch en Lucky Town die beiden uit 1992 dateren. Om die reden zijn een aantal klassiekers als Born In The Usa, Born To Run of The River niet opgenomen. Uiteindelijk kan een afwisseling van de playlist zeker geen kwaad, het zorgt ervoor dat je niet steeds dezelfde nummers te horen krijgt.

PLAYLIST
1. Red Headed Woman
2. Better Days
3. Local Hero
4. Atlantic City
5. Darkness On The Edge Of Town
6. Man's Job
7. Growin' Up
8. Human Touch
9. Lucky Town
10. I Wish I Were Blind
11. Thunder Road
12. Light Of Day
13. The Big Muddy
14. 57 Channels (And Nothin' On)
15. My Beautiful Reward
16. Glory Days
17. Living Proof
18. If I Should Fall Behind
19. Roll Of The Dice

BEELD EN GELUID
De opnames van dit concert gebeurden in het 1.33 :1-formaat en wordt zo op dvd geplaatst. De beeldkwaliteit is redelijk goed, al merk je wel wat ruis en is het beeld niet altijd even scherp. Het contrast in de zwarte tinten mocht soms iets stabieler. De Dolby Digital 5.1 geluidstrack klinkt vrij goed en maakt waar nodig accuraat gebruik van de beschikbare kanalen. De voorste kanalen krijgen de muziek te verwerken en weet deze correct te spreiden terwijl de surrounds veeleer sfeergeluiden van het publiek weergeeft. De subwoofer wordt bij een aantal songs aangewend om de nodige punch te geven.EXTRA’S
Als extra krijgen we drie bonussongs die indertijd niet in de MTV show werden getoond. Het gaat hier om Living Proof, If I Should Fall Behind en Roll Of The Dice.

CONCLUSIE
Wat inhoud betreft, is er gelukkig niet veel overlapping met de andere muziekdvd’s die van Bruce Springsteen in omloop zijn. Dit maakt dat Bruce Springsteen In Concert - MTV Unplugged ongetwijfeld een mooie aanvulling in de muziekcollectie vormt.


coverStudio: Sony Music

Regie: Larry Jordan
Met: Bruce Springsteen, Zachary Alford, Roy Bittan, Shane Fontayne, Tommy Sims, Crystal Talifero, Gia Ciambotti, Bobby King, Patti Scialfa, e.a.

Film:
9/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
1992

Leeftijd:
E

Speelduur:
114 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5099720261797


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels PCM Stereo

Ondertitels:
geen
Extra's:
• 3 bonussongs

Andere recente releases van deze maatschappij