:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AMERICA 911
AMERICA 911
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-11-22
DOCUMENTAIRE
De terroristische aanslagen op het World Trade Center en het Pentagon hebben het leven van de Amerikanen en van de rest van de wereld voor eeuwig veranderd. Aan de hand van emotionele getuigenissen, schokkende amateurbeelden en professionele beelden van de journalisten van CameraPlanet is de kijker getuige van de chaos, het ongeloof, de hysterie en hulpvaardigheid tijdens één van de zwartste dagen uit de moderne geschiedenis. America 911 is bijlange niet zo straf als 11/9 (daarvoor klinkt de voice-over net iets te sensationeel). Toch is deze documentaire de moeite van het bekijken waard. Het geheel bevat een paar unieke beelden en het is interessant om nu eens niet alleen de kant van de brandweermannen te zien. Je krijgt ook een idee van de impact van deze verschrikkelijke gebeurtenissen voor gewone mensen. Pittig detail: De documentaire heet eigenlijk Voices from Ground Zero., een andere documentaire van CameraPlanet, in plaats van America 911.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is behoorlijk pover en onstabiel met fletse kleuren, aliasing en enkele lelijke compressiefouten. Maar wat verwacht je meer van amateurbeelden? De openingslogo’s zijn écht ondermaats, maar gelukkig valt dat bij de documentaire zelf minder op. De Engelse Dolby Digital 2.0 klinkt niet helemaal zuiver, maar net voldoet.

EXTRA’S
Een fotogalerij (11 afbeeldingen) en de videoclip van Live met hun 9/11-song “Overcome”.

CONCLUSIE
De aanslagen op 11 september 2001 staan voor eeuwig in ons geheugen gegrift. Maatschappij House of Knowledge brengt nu de documentaire America 911 (eigenlijk Voices from Ground Zero) uit. Beeld- en geluidskwaliteit zijn pover, maar voldoen voor deze documentaire.


coverStudio: House Of Knowledge

Regie: Michael Moore
Met: Michael Moore, Ben Affleck, John Ashcroft , Khalil Bin Laden, George Bush, George W. Bush, Dick Cheney, Bill Clinton, John Conyers, Tom Daschle, Stevie Wonder, James Baker III, Richard Gephardt, Jeffrey Toobin, Al Gore

Film:
6,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Documentaire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
12

Speelduur:
62 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664010624


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Fotogalerij
• Videoclip

Andere recente releases van deze maatschappij