:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GOTCHA!
GOTCHA!
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2005-08-16
FILM
De 18-jarige student Jonathan Moore (Anthony Edwards) blinkt uit in slechts 1 ding: het paintball moordspel op de campus. Hij probeert ook uit te blinken in het versieren van meisjes, maar in tegenstelling tot zijn vriend Manolo, slaagt hij daar niet in. Hij is dan ook van plan daar verandering in te brengen. Een studiereis naar Europa lijkt de ideale gelegenheid en dus vertrekt Jonathan samen met Manolo richting Parijs. Daar ontmoet hij de Tsjechische Sasha (Linda Fiorentino). Het plan van de jongens is om vanuit Frankrijk door te reizen naar Spanje. Sasha weet daar met één van de minst overtuigende Oost-Europese accenten ooit verandering in te brengen. Ze overtuigt Jonathan om met haar mee te reizen naar Berlijn. Zonder het te beseffen raakt Jonathan betrokken bij een gevaarlijke spionagezaak.

Gotcha! is een vrij domme komedie uit de jaren '80 die geen duidelijke richting lijkt te kunnen kiezen en die het moet stellen met een wel heel magere verhaallijn. De titel van de film is afkomstig van het moordspel waarmee de studenten aan de universiteit zich weten te vermaken. Werkelijk alles aan deze film schreeuwt luidkeels "made in the eighties" met als voornaamste getuige de soundtrack met typische muziek uit de periode. Het acteerwerk van de hoofdrolspelers laat ruimschoots te wensen over en het is duidelijk dat zowel Anthony Edwards als Linda Fiorentino het groen nog achter de oren hebben. Anthony Edwards kent ondertussen meer succes met zijn werk in de populaire televisiereeks E.R. en ook Linda Fiorentino is er sinds die tijd sterk op vooruit gegaan. Een dvd uitgave als deze bevestigt de idee dat men bereidt is om echt alles op het populaire medium te gooien als er maar wat geld te verdienen valt.

Om u een idee te geven van het bedroevende niveau van de dialogen, enkele voorbeelden:

• "You are weergin, yes?"
• "I told you, dis is vorking vacation."
• "Dat is second lie, Jonathan. Do not let dere be a turd."

BEELD EN GELUID
Voor een film uit 1985 ziet de 1.85:1 anamorfische transfer met gemiddelde bitrate van 7,8 mb/s er nog behoorlijk goed uit. Het beeld is scherp en de kleuren komen natuurlijk over. De transfer is grotendeels vrij van printbeschadigingen, maar bevat wel enig film grain. Ook het zwartniveau is niet om over naar huis te schrijven. Van het monogeluid hoef je geen wonderen te verwachten. De dialogen worden duidelijk en helder weergegeven, maar daar houdt het zowat bij op. Van enige diepgang is er geen sprake en de muziek klinkt niet altijd even zuiver.

EXTRA'S
De enige extra op deze dvd is een originele bioscooptrailer en zelfs die ene extra is niet Nederlands ondertiteld.

CONCLUSIE
Het bekijken van een film als Gotcha! vergt behoorlijk wat doorzettingsvermogen. Uw nederige dienaar had dan ook de grootste moeite om dit debacle in 1 zit uit te kijken. (Nvdr. desondanks proficiat, Joris! - W.) Meer woorden hoeven hier eigenlijk niet aan vuil gemaakt te worden. Deze dvd vormt slechts een bevestiging van het feit dat de markt zo stilletjes aan verzadigd raakt.


cover
Studio: Universal

Regie: Jeff Kanew
Met: Anthony Edwards, Linda Fiorentino, Jsu Garcia, Alex Rocco, Marla Adams

Film:
3/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1985

Leeftijd:
6

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582299274


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Mono 1.0
Frans Dolby Mono 1.0
Duits Dolby Mono 1.0
Italiaans Dolby Mono 1.0
Spaans Dolby Mono 1.0
Russisch Dolby Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Pools, Tsjechisch, Hongaars, Engels CC
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij