:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ARAGAMI
ARAGAMI
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-09-02
FILM
Een zwaargewonde samurai (Takao Osawa) dwaalt door het duistere bos. Bij de poort van een afgelegen tempel zakt de man in elkaar. Als de samurai de volgende ochtend bijkomt, zijn al zijn verwondingen genezen en voelt hij zich fit en uitgerust. Zijn mysterieuze redder (Masaya Kato) nodigt hem uit voor een feestmaal. Het gezellige samenzijn verandert van toon wanneer de gastheer met enkele grimmige en behoorlijk schokkende bekentenissen komt aanzetten. Al gauw staan de twee mannen lijnrecht tegenover elkaar met getrokken zwaarden...

Nadat de Japanse regisseurs Yukihiko Tsutsumi (Black Jack-trilogie) en Ryuhei Kitamura (Versus, Azumi) in een recordperiode hun kortfilms voor het "Jam Films"-project hadden ingeblikt was producent Shinya Kawai zo blij dat hij de beide eigenzinnige filmmakers prompt een voorstel deed om ieder een langspeelfilm te maken, met maar twee acteurs, één locatie en dit alles in een periode van amper zeven dagen. Tsutsumi's film in het "Duel-project" werd 2LDK en Kitamura kwam aanzetten met Aragami, een film die voor de verandering niet overloopt van de actie en waar de dialogen eens de bovenhand nemen. Deze worden door de talentvolle cast vlot en met het nodige gevoel voor humor gebracht. Wanneer de actie uiteindelijk in alle hevigheid losbarst, is het wederom de gekende hyperkinetische aanval op de netvliezen. De computereffecten geven het geheel extra glans, terwijl het hier toch om een ultra lowbudget film gaat. Kitamura's Aragami is concluderend een prima actiefilm geworden en is een aanrader voor de liefhebbers!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.78:1 beeld ziet er scherp uit, met een goed contrast en een solide zwartniveau. De heldere kleuren ogen op hun beurt natuurlijk. De gebruikte print is proper en is vrij van vuil en beschadigingen. Er steekt soms wat minimale filmgrain de kop op en we hebben een enkel compressiefoutje bemerkt. De Japanse Dolby Surround 2.0-track klinkt warm, met een beperkte spreiding. De dialogen klinken helder en zijn goed verstaanbaar. Toch blijven we teleurgesteld dat er geen Japanse Dolby Digital 5.1 soundtrack aanwezig is!

EXTRA'S
De Filmfreak sprokkelde een fijn pakketje extra’s bij elkaar. We starten met de originele bioscooptrailer en een promotietrailer van de andere "Duel"-prent 2LDK. Vervolgens hebben we een amusante en informatieve 'Making of'-documentaire van 18 minuten. Hierin worden we verwelkomd met de slogan 'Welcome to chaos' en krijgen we onmiddellijk een idee hoe hectisch het er op de set van de film aan toe ging. Het geheel is uiteraard doorspekt met interviews, overgoten met een geut humor en een resem beelden van achter de schermen. Ook erg interessant is het diepgravende en waardevolle interview met regisseur Kitamura (21 min.), welke voor de gelegenheid Engels spreekt. Tenslotte treffen we nog een 5 minuten durende videoboodschap aan van Ryuhei Kitamura en de twee hoofdrolspelers. Hierin verschaffen ze wat uitleg over het Duel-project en proberen ze de kijker te overtuigen dat zij de beste zijn.

CONCLUSIE
Opnieuw stelt Japans actiefenomeen Kitamura niet teleur! Hoewel Aragami de diehard actiefans niet echt zal kunnen bekoren, is het een geslaagde actiefilm die op momenten een beetje aanvoelt als een vingeroefening voor Azumi. Maatschappij De Filmfreak voorziet deze film van een mooie uitgave, met een goede beeldkwaliteit en een degelijke geluidskwaliteit. Als kers op de taart zijn er enkele interessante en waardevolle extra features aanwezig.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Ryuhei Kitamura
Met: Takao Osawa, Masaya Kato, Kanae Uotani, Tak Sakaguchi

Film:
8/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
16

Speelduur:
79 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789058491558


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• 'Making of'-documentaire,
• Interview,
• Videoboodschap,
• Cross-promotional trailer

Andere recente releases van deze maatschappij