:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CHINESE TORTURE CHAMBER
CHINESE TORTURE CHAMBER
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-09-13
FILM
De voorname geleerde Yang Ni-Mu (Lawrence Ng) staat bekend als een vriendelijk en toegevend man. Hij is getrouwd met Jane (Ching Mai), een seksueel onverzadigbaar stukje venijn. Ondanks dat Yang haar verwent met diverse speeltjes, is ze niet tevreden en begint ze een stomende verhouding met de zoon van de plaatselijke rechter (Siu-Kei Lee). Wanneer - en dit is geen grap - Kleine Kool (Yvonne Yung Hung) het koppel betrapt, hebben ze bang dat hun overspel zal uitkomen. Dus besluiten ze de moord op Got Siu-Tai (Kwong Leung Wong), die stierf aan een exploderende penis (!), in de schoenen van het arme meisje te schuiven. Kleine Kool wordt onmiddellijk in de boeien geslagen, maar veel kans op een eerlijke rechtszaak heeft ze niet want de rechter van dienst wilt uiteraard zijn zoon uit de gevangenis houden! Met allerlei wrede folteringen en straffen worden Kleine Kool en Yang Ni-Mu gedwongen tot valse bekentenissen. Zal recht uiteindelijk zegevieren of niet?

Chinese Torture Chamber, ook bekend als A Chinese Torture Chamber Story, is een bij momenten bizarre "Categorie III"-film uit 1995. Dit is de Chinese aanduiding voor films met extreem geweld en/of seks. Pionier Wong Jing (Naked Killer, Raped By An Angel), en trouwens zowat de enige filmmaker die het genre in leven tracht te houden, is producent van dienst. De film start als een erotische film, maar loopt dan over in een echte folterfilm. Het geheel is verteld in flashbacks en is overgoten met de typische infantiele humor eigen aan Hong Kong-films. Om het geheel al helemaal surreëel te maken zit er in het midden van de prent een seksparodie op de gekende en populaire wire-fu fantasiefilms zoals Zu: Warriors Of The Magic Mountain ('83) en Crouching Tiger, Hidden Dragon ('00). Dit moet je écht zien om te geloven (en dan laten we de exploderende penis er nog buiten!). De geweld- en folterscènes zijn niet zo goor of ondraaglijk als bijvoorbeeld in de Japanse Tokugawa-reeks en de seksscènes hebben dankzij de flauwe humor de geilheidfactor van La Esterella op sterk water. Het acteerwerk is degelijk, hoewel de naïviteit van sommige personages soms wel storend werkt! Chinese Torture Chamber was hoe dan ook een dikke hit, zodat de fans in '98 het vervolg Chinese Torture Chamber 2 konden gaan bekijken.

BEELD EN GELUID
Het non-anamorfische 1.85:1 is middelmatig qua scherpte en ook het contrast en het schaduwdetail zijn niet wat het moet zijn. Het zwartniveau valt te licht uit en dit heeft eveneens zijn weerslag op de kleuren, die voor de rest helder en voldoende natuurlijk ogen. De gebruikte filmprint oogt proper, maar bevat sporadisch wel eens een klein vuiltje. Beeldruis is niet aan de orde, maar we hebben wel wat minimale filmgrain en enkele digitale compressiefouten opgemerkt. De Cantonese Dolby Surround 2.0-track klinkt helder, met goed verstaanbare dialogen. De filmmuziek komt goed tot zijn recht en er is een redelijke stereospreiding aanwezig. Spijtig genoeg is de track niet vrij van ruis en kraakjes.

We willen ook nog even een opmerking maken over de ondertiteling (iets dat we in het verleden al een veel teveel hebben moeten doen!). Deze loopt niet synchroon met de dialogen en dit is soms echt storend en trekt de aandacht van de film weg! Bovendien bevatten de ondertitels redelijk wat taalfouten, Japan-Shock is nochtans een Nederlands bedrijfje. Slordig!

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer en Engelstalige biografieën van de hoofdrolspelers Lawrence Ng (4 pagina’s) en Yvonne Yung Hung (5 pagina’s). Niet veel, maar beter als niets!

CONCLUSIE
Chinese Torture Chamber is een soms een onevenwichtige "Categorie III"-film, die niettemin eens een kijkje waard is. De dvd heeft een bevredigende beeldkwaliteit en een net voldoende geluidskwaliteit. Er zijn een tweetal kleine extra’s aanwezig.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Bosco Lam
Met: Lawrence Ng, Kwong Leung Wong, Yvonne Yung Hung, Julie Lee, Siu-Kei Lee, Ching Mai

Film:
6/10

Extra's:
2/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
0

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1995

Leeftijd:
16

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806026314


Beeldformaat:
1.85:1 niet-anamorfisch NTSC

Geluid:
Cantonees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Biografieën

Andere recente releases van deze maatschappij