:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MAN OF THE YEAR
MAN OF THE YEAR
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2005-09-19
FILM
Zomer in Rio de Janeiro. Een verloren weddenschap heeft tot gevolg dat Maiquel zijn haar blond moet verven. Dezelfde avond nog wordt hij in de kroeg zodanig uitgelachen dat er een ruzie ontstaat waarin hij de vechtersbaas van de buurt neerschiet. Maiquel vreest gearresteerd te worden, maar zowel de politie als de buurtbewoners lijken ingenomen met de actie. Sterker nog, er wordt beroep op hem gedaan de buurt van verder gespuis te zuiveren. Een reeks voorname klanten meldt zich voor zijn diensten. Voordat hij het in de gaten heeft, is Maiquel hard op weg om tegen wil en dank 'Man Of The Year ' te worden.

Deze prent begint met een veelbelovend wraakscenario. We leven heel eventjes mee met de 'held' en zien het leven door zijn ogen. Spanning wordt opgebouwd, om dan in zinloze moordpartijen los te barsten. Vreemd dat niet enkel het hoofdpersonage, maar ook de kijker bij dit alles geen enkele gelaatsspier beweegt. Deze film wekt geen enkel gevoel los, er zit geen enkele dramatiek achter de zinloze handelingen van Maiquel, waardoor het resultaat zeer afstandelijk overkomt. Man Of The Year wordt op deze manier al snel een emotieloze one-timer. Misschien interessant om één keertje te zien, maar daarna nooit meer.

BEELD EN GELUID
Het beeld schittert met een warme gloed in een anamorfsche 2.35:1 verhouding. Het contrasten is erg vol en de beeldscherpte is goed. Het geluid is een Dolby Surround 2.0 track. Jammer dat er geen surroundondersteuning voorzien is bij een recente film als deze. Verder is de geluidskwaliteit naar behoren en valt heel de film goed te volgen.

EXTRA'S
Bij deze release heeft De Filmfreak duidelijk moeite gedaan om enkele extra’s te voorzien. Naast een bioscooptrailer krijgen we een twintig minuten durende making of. We zien enkele van de acteurs aan het werk op de set. De beelden worden afgewisseld met korte interviews. Zeker een leuke meerwaarde bij deze film.

CONCLUSIE
Man Of The Year is een film die veelbelovend begint maar aan het einde aardig wat steken laat vallen. Deze prent is geen City Of God, geen Amores Perros en weinig tot nergens verwant met het werk van Quentin Tarantino, wat sommige mensen ons wel willen doen geloven. Leuk voor een keertje te zien, maar zeker ook niet meer dan dat.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: José Henrique Fonseca
Met: Murilo Benício, Cláudia Abreu, Natália Lage

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789058491770


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Portugees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Trailer
• Making Of

Andere recente releases van deze maatschappij