:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALL NIGHT LONG 3 - FINAL ATROCITY
ALL NIGHT LONG 3 - FINAL ATROCITY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-09-23
FILM
Kikuo Sawada (Yuujin Kitagawa), een vreemde tiener die werkzaam is in het Wings liefdeshotel, raakt stilaan geobsedeerd door de knappe Hitomi Nomura (Ryôka Yuzuki). Hij volgt elke dag haar doen en laten, en even later pluist hij zelfs haar afval uit. Alles wat Kikuo tegenkomt van Hitomi verzamelt hij, gaande van gebruikt maandverband, beschimmelde etensrestjes en haartjes. Maar dan loopt zijn obsessie volledig uit de hand… ...

Amper een jaar na het verschrikkelijke All Night Long 2: Atrocity komt Katsuya Matsumura op de proppen met All Night Long 3: Final Atrocity (originele titel: Ooru Naito Rongu 3: Saishuu-shô), het derde en zogezegd laatste deel uit de controversiële filmserie. En de Japanse regisseur maakte zo mogelijk een nog slechtere "film" dan zijn voorganger! Het verhaaltje is twee keer niks en wederom zonder een fatsoenlijke achtergrond voor de personages, wat hun gedrag zou verklaren. Je kan je onmogelijk met de personages uit de film vereenzelvigen, terwijl deze in de eerste All Night Long toch enigszins normale Japanse tieners waren. Het tempo is tergend traag, wat samen met de depressieve ondertoon en het zieke geweld maakt, dat heel de film uitzitten zonder sterke moordneigingen een hele opgave is! U denkt ongetwijfeld dat we overdrijven, aangezien er op het internet effectief mensen lovend zijn over deze rommel. Wij zijn zoals u wel weet ook helemaal niet vies van geweld, seks en andere smeerlapperij in onze films… We zijn er zelfs gek op! Maar er moet op zijn minst wel wat meer te vinden zijn dan gewoon geweld zonder enige aanleiding, verhaal of motief. Iets wat Matsumura na het redelijk straffe eerste deel steeds vergeten lijkt te zijn! We hebben de film ook even proberen te bekijken als 'blood & guts'-spektakel, maar dankzij uitermate gammele en plastieken make-up effecten is het daar eveneens snel uit met de pret. Als All Night Long 3: Final Atrocity dan toch iets probeert te prediken, dan is het dat mensen afval zijn en dat is exact hetgeen wij van deze film vinden! Ondanks de veelbelovende 'Final'-aanduiding in de titel, volgden er nog twee overbodige sequels met All Night Long R ('02) en All Night Long: Initial O ('03).

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 beeld oogt soms soft, met een te hoog contrast. De kleuren ogen somber en levenloos. Diepte en detail is teleurstellend en dan vooral in de donkere scènes. Het beeld bevat filmgrain, wat digitale compressiefoutjes en typische VHS beeldflikkeringen. De Japanse Dolby Surround 2.0-track voldoet, met goed verstaanbare dialogen en zonder al teveel ruis. Sommige geluidseffecten klinken wel behoorlijk onnatuurlijk en op 00:57:09 hebben we een kleine tik in het geluid waargenomen.

EXTRA'S
Wederom uitsluitend een betekenisloze slideshow, met wat afbeeldingen uit de film.

CONCLUSIE
Met het hemeltergende All Night Long 3: Final Atrocity zakt regisseur Katsuya Matsumura zo mogelijk nog dieper weg! De beeld- en geluidskwaliteit bevredigen, maar er zijn geen extra's aanwezig.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Katsuya Matsumura
Met: Yuujin Kitagawa, Ry˘ka Yuzuki, Tomorowo Taguchi, Mitsuz˘ Ishii, Meika Seri

Film:
0/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
0

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1996

Leeftijd:
16

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806006361


Beeldformaat:
1.33:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Slideshow

Andere recente releases van deze maatschappij