:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ROLLERCOASTER
ROLLERCOASTER
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2005-10-16
FILM
Een terrorist heeft het gemunt op pretparken. Hij blaast attracties op en maakt slachtoffers aan de lopende band. Op deze manier komen zijn daden in de media en komen de autoriteiten te weten dat het menens is wanneer hij plots veel geld eist. Het liefst wil hij dat een beroemde veiligheidsinspecteur (George Segal) het geld aan hem persoonlijk overhandigt. Indien geen gehoor wordt gegeven aan zijn eis zal hij nieuwe slachtoffers maken. Een ritje op de achtbaan was nog nooit zo spannend.

Deze typische seventies flick moet het hebben van zijn culty-sfeertje en van het visuele gedeelte. Op gebied van verhaal en personages stelt het allemaal niet erg veel voor. De leukste scènes zijn die op verschillende achtbanen en overige kermisattracties. Henry Fonda heeft slechts een klein rolletje, ook al staat hij met een foto op de voorkant van de DVD-hoes te pronken. Er zit een klein Dirty Harry-gehalte verborgen in de uitwerking van de prent. George Segal is echter geen Clint Eastwood en razend spannend wordt het nergens. Toch hebben we aan deze film ons hart verloren waardoor we kunnen stellen dat hij zijn unieke plaatsje binnen de exploitation-cinema wel verdient heeft. Cultfans mogen van geluk spreken dat deze film überhaubt in de Benelux op DVD verschijnt.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld is adembenemend mooi. Nooit eerder zag deze film er zo subliem uit. Glashelder beeld, diepe volle contrasten en levendige kleuren. Aan de beeldkwaliteit is niet te merken dat deze film bijna dertig jaar oud is. Het geluid werd vastgelegd in Dolby Digital 2.1, een zeer ongebruikelijk formaat waarmee men het SenSurround-geluid mee heeft proberen te imiteren. De subwoofer leunt nooit ver achterover. De overige twee kanalen voldoen perfect aan wat van hen verwacht wordt. Het vertalen van muziek, dialoog en omgevingsgeluiden gebeurt op voldoende wijze.

Voor meer achtergrondinformatie omtrent SenSurround verwijzen we je graag door naar de volgende gedetaillerde website http://users.pandora.be/nicks_auditorium/en/magnetic.html#sensurround

EXTRA’S
Helemaal niets buiten de bioscooptrailer.

CONCLUSIE
Rollercoaster is een leuke cultfilm die in een prachtige transfer door Universal op DVD werd gezet. Deze film bekijk je voor de specifieke sfeer en de leuke ritjes op de achtbaan. Wie op zoek is naar een superspannende thriller of een karakterprent heeft uiteraard andere prioriteiten op zijn filmlijstje staan. Seventies liefhebbers daarentegen komen ruimschoots aan hun trekken.


cover
Studio: Universal

Regie: James Goldstone
Met: George Segal, Henry Fonda, Helen Hunt, Richard Widmark

Film:
6,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1977

Leeftijd:
12

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582354843


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 2.1 (SenSurround)

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer


Andere recente releases van deze maatschappij