:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AFTER 9/11 - REBUILDING LIVES
AFTER 9/11 - REBUILDING LIVES
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-09-27
DOCUMENTAIRE
Er is ongetwijfeld géén enkele ziel die niet meer weet waar hij of zij was op die bewuste dag van 11 september 2001 toen Amerika het slachtoffer werd - binnen eigen grenzen nota bene! - van de grootste terroristische aanslag uit de geschiedenis. Enkele kapers slaagden er toen in om vier Amerikaanse lijnvluchten te kapen en die vervolgens te laten crashen op vooraf uitgezochte doelwitten zoals de beide torens van het World Trade Center en het Pentagon. Bijna 3000 mensen kwamen om en vele duizenden werden levensgevaarlijk verwond.

Aan de hand van iets te voyeuristische interviews met overlevenden, maar ook vrienden en familieleden van slachtoffers, probeert de documentaire After 9/11: Rebuilding Lives ons de impact te tonen van de ramp en hoe moeilijk het wel niet is om het normale leven terug op te nemen. Buiten de gewoonlijke emotionele getuigenissen en nieuwsbeelden van de eigenlijke aanslagen, krijgen we eveneens beelden over de rehabilitatie, brandweermannen die hun dagen vullen met het bijwonen van optochten, begrafenissen, de zoektocht naar gevallen 'broeders' en een moeder die haar dochtertje alleen probeert op te voeden. Over het algemeen weinig verrassend.

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1-beeld oogt helder en ziet er proper uit. De kleuren hebben een natuurlijk aanblik en behalve wat moire en wat filmgrain hebben we niets opgemerkt. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt beperkt doch voldoende, met zuivere en steeds verstaanbare dialogen.

EXTRA'S
Er zijn geen extra's aanwezig, maar dat is ook niet echt nodig.

CONCLUSIE
After 9/11: Rebuilding Lives is een weinig verrassende standaarddocumentaire over de vernietigende impact van de terroristische aanslagen in Amerika in 2001. Beeld en geluid zijn voldoende.


coverStudio: House Of Knowledge

Regie: Andy Bowley
Met: geen

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Documentaire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
55 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664026502


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij