:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CRIMEN FERPECTO
CRIMEN FERPECTO
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2006-10-05
FILM
De ambitieuze Rafael (Guillermo Toledo) houdt van luxe en mooie vrouwen. Hij werkt als verkoper in de vrouwenafdeling van een exclusief warenhuis. Wanneer hij de kans krijgt om baas te worden van de hele winkelvloer besluit hij alles op alles te zetten om zijn concurrent, Don Antonio (Luis Varela), te overtreffen. Nadat beslist wordt om Don Antonio te benoemen tot chef komt deze bij een ruzie met Rafael om het leven. De enige getuige is Lourdes (Monica Cervera), een niet bepaald oogstrelende verkoopster, die besluit om haar mond te houden indien Rafael haar vriend / minnaar wordt. Al snel lopen de zaken danig uit de hand waardoor Rafael zich genoodzaakt ziet om zich van Lourdes te ontdoen. Er mag niets verkeerd gaan, het moet ferpect zijn...

Na het lezen van de "Supergeestige zwarte komedie"-quote op de hoes vreesde ondergetekende even een andere film gezien te hebben. Sinds wij meer dan 10 jaar geleden Accion Mutante en vooral El Dia De La Bestia zagen, durven we ons zeker omschrijven als fans van het werk van de Spaanse regisseur Alex De La Iglesia. Sindsdien wist hij ons grotendeels te koren met films als La Comunidad, Muertos De Risa (beiden erg de moeite), Perdita Durango en 800 Bullets (beiden redelijk). Deze Crimen Ferpecto (Ferpect Crime) is jammer genoeg wellicht de zwakste film die wij ooit van Alex De La Iglesia zagen. Niet alleen zijn zowel het verhaal als de personages weinig interessant, de humor is vaak erg flauw en de personages (voornamelijk dan Lourdes) zijn meer irritant dan interessant. Crimen Ferpecto probeert een mix te brengen van humor en spanning maar valt jammerlijk tussen twee stoelen.

BEELD EN GELUID
De beeldtransfer bevat weinig fouten of grain. Ook met het contrast, het zwartniveau en de scherpte zit het over het algemeen wel snor. De Spaanse Dolby Surround 2.0-track weet niet echt te overtuigen maar we moeten er onmiddellijk aan toevoegen dat deze track, gezien het soort film, voldoet.

EXTRA'S
Wie hoopte dat deze release een karrenvracht extra's te bieden zou hebben moeten we teleurstellen. Naast een trailer en een teaser bevat deze dvd enkel een een kort interview (8 minuten) waarin de hoofdrolspelers en de regisseur aan het woord komen (neen, Alex, dit is echt wel niet uw grappigste film) en een behind the scenes featurette van nauwelijks 6 minuten.

CONCLUSIE
Van een regisseur als Alex De La Iglesia verwachten we meer dan een matige films als Crimen Ferpecto.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Alex De La Iglesia
Met: Guillermo Toledo, Monica Cervera, Luis Varela

Film:
5,5/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789058492784


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Interview,
• Trailer,
• Teaser

Andere recente releases van deze maatschappij