:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ATLANTIC CITY
ATLANTIC CITY
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2006-12-11
FILM
Sally werkt in de oesterbar van een casino in Atlantic City en droomt ervan croupier te worden in Monte Carlo. Lou, een would-be gangster, droomt ervan ooit een grote slag te slaan en een gerespecteerd gangster te worden. Hij is heimelijk verliefd op Sally. Als hij in het bezit komt van een partij coke, denkt hij zijn grote droom waar te maken. Lou stelt Sally voor om samen een nieuw leven te beginnen.

De films van Louis Malle zijn wat ze in Amerika noemen 'an acquired taste', je bent ervoor of je walgt ervan. Atlantic City wordt door velen als één van de beste werken van de Franse regisseur aanzien. Het verteltempo ligt traag en de focus van de camera drukt ons niet altijd met onze neus op toegankelijke scènes. De bevreemdende sfeer en de half-afstandelijke regie maken van deze prent een merkwaardig schouwspel. De som der delen en het stroeve verhaal wisten ons jammer genoeg niet echt te bekoren.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1 breedbeeld wordt op degelijke manier weergegeven. De print bevat veel vuiltjes, grain en oogt nergens opgepoetst. De scherpte laat soms te wensen over en ook over de fletse kleuren zijn we niet echt te spreken. Het Dolby Digital 1.0-monogeluid 'does the job'. Dialogen zijn verstaanbaar, terwijl de muziek aanvaardbaar weergegeven wordt door het centerkanaal. Op wat ruis en distortie na is het geluid aanvaardbaar.

EXTRA'S
Op de bioscooptrailer na zijn er geen extra's.

CONCLUSIE
Atlantic City verdient enkel de aanbeveling voor GROTE fans van Burt Lancaster en/of Susan Sarandon. De overige kijkers doen er best aan hun honger naar nieuwe DVD's met behulp van andere films te stillen.


cover
Studio: Lumière

Regie: Louis Malle
Met: Burt Lancaster, Susan Sarandon, Michel Piccoli

Film:
5,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1980

Leeftijd:
12

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5425019000479


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij