:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 6.1-12
CSI CRIME SCENE INVESTIGATION, SEIZOEN 6.1-12
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-02-20
SERIE
Na 5 topseizoenen liggen de verwachtingen voor iedere nieuwe CSI-release erg hoog. Jammer genoeg worden de verwachtingen deze keer niet volledig ingelost. Het acteerwerk is nog steeds prima maar we krijgen voor het eerst de indruk dat er ietwat sleet op de formule begint te komen. Wellicht waren de makers beducht voor het gevaar om in herhaling te vallen, vandaar dat er in diverse afleveringen (met wisselend succes) wat geëxperimenteerd wordt op visueel vlak (vb aflevering 6.2 Room Service waarin we via splitscreen gebeurtenissen op verschillende plaatsen kunnen volgen). Op inhoudelijk vlak wordt geprobeerd om de "achtergrond" van bepaalde hoofdpersonages wat verder uit te diepen, jammer genoeg, met weinig succes. Vooral het huwelijk van Warrick doet de geloofwaardigheid van de serie geen goed.

Van de 12 afleveringen in deze set is er alvast geen enkele die een kans maakt op een plaats in onze all time CSI-episode top 10. Als we toch drie afleveringen moeten kiezen die er boven uit steken dan gaan we voor aflevering 6.4 Shooting Stars, 6.5 Gum Drops en aflevering 6.11 Werewolves. Muzikaal lekkers krijgen we ditmaal ondermeer van Cocteau Twins, Massive Attack, The Prodigy en Depeche Mode.

AFLEVERINGEN
Deze box bevat de volgende afleveringen:

Disc 1:
6.1. Bodies In Motion
Het CSI-team onderzoekt een verdachte explosie in een woonwagenpark. Als er bandensporen worden aangetroffen op het dode lichaam van een man blijkt een hit and run de oorzaak te zijn. Aan de andere kant van de stad onderzoeken Warrick en Catherine de dood van een onbekende vrouw met rubberlaarzen aan en een plastic zak om haar lichaam. Warrick heeft opmerkelijk nieuws voor zijn collega's.

6.2. Room Service
Hollywoodster Julian Harper wordt dood aangetroffen in zijn hotelkamer. Ondertussen treffen de CSI'ers ook een taxichauffeur dood aan achter het stuur van zijn wagen. Zijn laatste passagier, een man uit Laos, wordt doorzeefd met kogels gevonden voor een appartement...

6.3. Bite Me
Na een 911-oproep vindt het medisch team een vrouw dood op de trap van haar huis. Als Grissom en Catherine aankomen, vinden ze opgedroogd bloed in het tapijt. Uit nader onderzoek blijkt dat de vrouw en haar man Ray er nogal een extreem seksleven op na hielden. Als de CSI'ers er achter komen dat Rays eerste vrouw ook is overleden na een ongeluk op een trap, valt de verdenking op hem.

6.4 Shooting Stars
Als meneer Copeland midden in de nacht een inbreker uit zijn huis jaagt, vindt hij een bebloed lijk in de achtertuin. Nick, Grissom en Catherine stellen vast dat het lichaam door de aangrenzende woestijn is gesleept om vervolgens in de tuin gedumpt te worden. Een spoor van voetstappen leidt hen naar een uitgebrande auto bij een oude militaire post. In de ondergrondse bunker treffen ze een massagraf aan...

Disc 2:
6.5. Gum Drops
Nic, Warrick en Greg worden naar het oosten van Nevada gestuurd om de verdwijning van een heel gezin te onderzoeken. Als ze bij het huis aankomen, treffen ze veel bloed aan, maar geen lichamen. Het CSI-team vindt sporen van de hele familie, behalve van de jongste dochter, Cassie.

6.6. Secrets & Flies
Catherine en Sara treffen een alleenstaande moeder dood in haar huis aan. Wat op het eerste zicht zelfmoord lijkt, blijkt brute moord te zijn. Ondertussen roept Ecklie Grissom terug naar het lab, het petekind van de sheriff is vermoord. Mark Thayer, insectenkenner en berucht voor het manipuleren van bewijsmateriaal treedt op als getuige van de hoofdverdachte. Grissom en Archie proberen erachter te komen hoe een collega-wetenschapper het bewijsmateriaal zo kon manipuleren.

6.7. A Bullet Runs Through It (part 1)
6.8. A Bullet Runs Through It (part 2)
Verschenen reeds eerder als individuele release.

Disc 3:
6.9. Dog Eat Dog
Onderzoek naar de dood van Jerry Gable leidt de CSI'ers naar de lucratieve wereld van het wedstrijdeten. Ondertussen onderzoeken Nick, Sara en Sofia de dood van een koppel. Het eerste bewijsmateriaal wijst in de richting van een aanval van Kahlua, hun golden retriever.

6.10. Still Life
Als Karen Matthews haar zoontje in het oog verliest in het park, zet het team van CSI een zoektocht op touw om hem te vinden. Uiteindelijk zien ze de jonge Jesse met een stel dat beweert zijn biologische ouders te zijn. Als uit DNA-onderzoek blijkt dat zij gelijk hebben, is opeens de vraag wie Karen is.

6.11. Werewolves
Bij volle maan heeft het CSI-team een vreemde zaak aan de hand. Ze vinden een extreem behaard lijk, doorboord met een zilveren kogel. Na onderzoek in het lab blijkt de man een genetische aandoening te hebben die overbeharing veroorzaakt. Tijdens het onderzoek naar moord op de “wolfman” vinden Catherine en Sofia zijn tweelingzus. Als blijkt dat ze meer weet maar niet durft te getuigen zijn de CSI'ers genoodzaakt deze zaak tot op de bodem uit te zoeken.

6.12. Daddy's Little Girl
Na een avondje stappen vinden Bianca en Chelsea het vriendje van Bianca doodgestoken in de garage.Tijdens het onderzoek naar de dood van een vrouw die is gevonden op de motorkap van haar auto, komt Nick in opstand tegen de kwelgeesten uit zijn verleden.

BEELD EN GELUID
We krijgen opnieuw een transfer met niet alleen prachtige kleuren maar ook een optimale diepte, scherpte en contrastniveau. De ruimtelijke Dolby Digital 5.1 track is vrij van fouten.

EXTRA'S
Zoals gewoonlijk krijgen we ook nu weer een aantal (redelijk) interessante commentaartracks voor de afleveringen 6.4 Shooting Stars, 6.5 Gum Drops, 6.7 A Bullet Runs Through It part 1 en 6.8 A Bullet Runs Through It part 2. De extra's worden afgesloten door een erg korte featurette "New Title Sequence" (waarin de verschillen tussen de oude en de nieuwe begingeneriek worden belicht) en "CSI: The Science Of Sound" (26 minuten) waarin we een interessante blik achter de schermen krijgen bij het creëren van de geluidseffecten.

CONCLUSIE
Ondanks het feit dat we een klein beetje ontgoocheld werden door deze reeks afleveringen zullen fans ongetwijfeld plezier aan deze release beleven.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Richard J. Lewis, Kenneth Fink, Jeffrey Hunt, Danny Cannon, Terrence O'Hara, Duane Clark
Met: William Petersen, Marg Helgenberger, Gary Dourdan, George Eads, Jorja Fox, Paul Guilfoyle, Robert David Hall, Eric Szmanda, Louise Lombard


Film:
8/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Detective

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
500 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025509609


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• 2 featurettes
• 4 audiocommentaartracks

Andere recente releases van deze maatschappij